emegine saglık diyorum öncelikle.
sonra direk konuya giriyorum...roger luffy olayı;roger ögrendikleri ve basardıklarına ragmen,her istedigini yapamadı ve miras kalan istegini bıraktı.ve bunu yapıp,rioyu dünyaya duyuracak,antik krallıgı yeniden canlandıracak,yani onun eksik yanlarını dolduracak ve basaramadıklarını basarıcak birinin gelmesi umuduyla büyük korsanlar cagını baslattı.
ona sorsan büyük ihtimal garpa cocugunu emanet ettiginde cocugunun bu görevi yapabilecegini düsünmüstür.ama kami, bu herseyi yapıcak adam olarak luffyi secti.rogera benzemese,aynı sözleri söylemese zaten hikaye örgüsü olmazdı.bence rogerın istegi luffy ve onun kendi basaramadıgı seyleri tamamlamasıdır.ve bu gecişi farklı bir yolla acıklama geregi oldugunu yada böyle bir ima bulundugunu ben zannetmiyorum.
roger - shanks - luffy bu üçünün su an için acıklanan tek ortak noktaları hasırsapkadır ki bunu 1 yıl önce gördüm,büyük ihtimalle 3 üde d.dir buda cok uzun zaman öncesinden senden duydugum bir teori.ama iş kaderlerine gelince bence 3 ününde kaderleri ve seccekleri yol farklı.
ama sonunda tüm d.ler rollerini oynayıp bos yüzyılda olanların ve oharanın intikamı alınacak ben böyle düsünüyorum en aızndan şimdilik.