Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır

• Kullanılan toplam oy
    345
Bizim ülkede pitbull zaten yıllardır yasak bildiğim kadarıyla ama sayılarında azalma gören var mi? Kısırlaştırma,barınak vs gibi sistem gerektiren şeyleri beceremeyiz.

Madem yasak ve herhangi bir azalma yok; demek ki yasağı uygulayan veya kontrol eden bir mekanizma yok. Uyutmak için karar alınsa yine aynı şey olacak demek ki. Devletin iş bilmezliği yüzünden en kolay görünen yolu seçmenin hata olduğunu düşünüyorum.

Madem yasak ve herhangi bir azalma yok; demek ki yasağı uygulayan veya kontrol eden bir mekanizma yok. Uyutmak için karar alınsa yine aynı şey olacak demek ki. Devletin iş bilmezliği yüzünden en kolay görünen yolu seçmenin hata olduğunu düşünüyorum.
Hayır. Demek istediğim uyutma kararının uygulanması >>>>>>>> barınak, üreme çözümleri.

ha ben yine de Erdoğan hükümetinin böyle birşey yapacağını düşünmüyorum. Cok tepki alabilecek bir uygulama.2023’te baska bir hükümet görürsek zaten hayatta olmaz .

Bende ondan bahsettim, barınaklar ''az'' sayıda köpeğe bile bakamayacak durumda. Yetersizlik orada bile gözle görülür derecede...
Fakat dediğim gibi sen mesela mağdur olmuşsun ama bizim mahallede ki köpeklerde sıkıntısız. Şimdi bu bildiğin ''Kurunun yanında yaş da yandı'' olayına gidiyor. Pitbull yapıyor cezasını masum köpek çekiyor...
Ben mağdur oldum ve başkasının da mağdur olmasını istemem. Emin ol insan başına gelince daha iyi anlar. Ayrıca dediğim gibi sokak köpeklerinin tehdit ettiği tek canlı insan değildir. Diğer hayvanlara da yazık.

Bu iş barınak sayısını arttırarak çözülemez. Milyonluk rakamlardan bahsediyoruz. Tek gerçekçi çözüm uyutmak gibi duruyor. Ek olarak sıkıntısız dediğin köpekler sürü halinde gezince güçsüz bir çocuğu veya kadını görünce tepesine çöküyor. Emin ol düşündüğün kadar akıllı değiller. Tek kalınca da ses çıkartmaz kaçarlar.

Son günlerde Türkiye gündemini en fazla meşgul eden konulardan birisi sokak köpeği sorunu. Özellikle son zamanlarda saldırı olayları artmış durumda. Sayılarının 20 milyonun üzerinde olduğu söyleniyor.

Sokak köpekleri telef edilmelidir
1) Hayvanları katletme mecburiyyeti.

Barınaklarda toplanmalıdır
2)Barınaklara kapatılırlarsa her birine 10 lira masraf yapilmasi, günlük 200 milyon lira yapiyor. Yildaysa 73 milyar TL yapar.

Oldukları gibi devam etsinler
3) Saldırıların sayisi ve köpek nüfusu daha da artar

Sizce sokak köpeği sorunu nasıl çözülmelidir?

Birader siz fonlanıyor musunuz? Ekşi de siz, Twitter da siz, Instagram da siz.
Hayırdır uyutma ilaçlarını satacak olan ilaç distribütörleri sosyal medyada olaya alıştırmaya mı çalışıyor şu aralar?

Biz arkadaşlarla gece 2-4 arası takılıyorduk, sahile geçecektik peşimize 5,6 kişilik köpek grubu takıldı ne yapsakta atlatamadık. En sonunda kurtulmak için yürüdüğümüz yoldan demirlereden atlayıp karşı yola geçtik öyle atlattık... Ordudan barınak görüntüsü atılmış.. en iyisi alınabildiği kadar düzenli uygulamalarla köpekleri barınaklarda muhafaza etmek geri kalana kısırlaştırma uygulamak sayılarda çok uçuk rakamlarda olduğundan uyutmaya ihtiyaç var gibi

Son düzenleme:
Birader siz fonlanıyor musunuz? Ekşi de siz, Twitter da siz, Instagram da siz.
Hayırdır uyutma ilaçlarını satacak olan ilaç distribütörleri sosyal medyada olaya alıştırmaya mı çalışıyor şu aralar?
Niye her fikrini beyan eden fonlanıyormuş gibi oluyor? Bu artık baya genel bir sorun olduğu için çokça tepki gelmesi normal değil mi? Uyutulsunlar demiyorum bu arada ama yani fonlanıyor tabiri nasıl oluştu bilmiyorum muhalifi ses eder abd fonluyor denir vs vs. niye genel bir problem olarak bakmıyorsun.

Üçüncü seçenek olmaz Avrupa’da hiçbir yerde yok.Kimse dile getirmese de dünyada ilk seçeneği uyguluyorlar muhtemelen o yüzden Türkiye gibi sokak köpekleri yok.Her yerde barınak var sonuçta Türkiye dahil.Barınaktaki köpek psikolojisini de okumuştum baya kötüydü öyle yaşaması daha kötü aslında.
Geçen işe giderken 15 köpek önümü kesti. Ben onlardan daha havyan olduğum için atlattım ama bir çocuk orda olsa sokağa cikamazdi. Kaç kere aradık belediyeyi biz sadece toplayıp kısırlaştırma biliriz dediler. Bence kısırlaştırma da yöntem ama yapmıyorlar sokağa çıkamıyoruz. İstanbul'un heryerinde aynı sıkıntı mevcut. Bu insanlar bir taraflarindan sallamiyorlar. Ben her sabah korkarak işe gitmek istemiyorum surdan bir köpek çıkarmi diyerek
Öyle ölen kadın haberleri bile vardı.

Ben mağdur oldum ve başkasının da mağdur olmasını istemem. Emin ol insan başına gelince daha iyi anlar. Ayrıca dediğim gibi sokak köpeklerinin tehdit ettiği tek canlı insan değildir. Diğer hayvanlara da yazık.

Bu iş barınak sayısını arttırarak çözülemez. Milyonluk rakamlardan bahsediyoruz. Tek gerçekçi çözüm uyutmak gibi duruyor. Ek olarak sıkıntısız dediğin köpekler sürü halinde gezince güçsüz bir çocuğu veya kadını görünce tepesine çöküyor. Emin ol düşündüğün kadar akıllı değiller. Tek kalınca da ses çıkartmaz kaçarlar.
Belli noktalarda sana katılıyorum ama bu da bir çözüm değil. Uyutmak çözüm mü? Bu kadar hayvan ne olacak uyutulunca? Bildiğin katliam yapılmış olacak.
Tamam bakıldığında öyle bir günde çözüm yok ama bu da işin kolayına kaçmak oluyor. ''Barınaklar bakımsız, yetersiz'' bunu zaten kabul ediyoruz. Fakat gerçekten ''Kısırlaştırma'' olayıyla birlikte bir kaç yılda bu çözüme kavuşturulur her şekilde üzerine düşülse. Fakat bunu yapacak bir mekanizma yok bizim ülkede. Yani bunu yapsalar zaten şuan ''Uyutulsun mu? Yoksa barınağa mı toplansın?'' diye bir tartışmaya girmezdik... :/

Uzmanlar çıkar bunların saldırmalarının sebepleri şunlardır şunlardır bu gibi önlemler alırsak dışarda serbestçe dolaşabilirler insanlara saldirmazlar felan diye açıklama yaparlar. Bu gibi hayvanların saldırgan olmasındaki sebeplerden biri insanlar ise buna sebep olan insanlara da ağır para cezaları hatta hapis cezası verirler.

Ben de isterim sokak köpeği de olsa dışarda gezen bir köpeği gidip sevmeyi. Bu mümkünse böyle olsun zaten.

Ama kesinlikle öncelikle insan can sağlığı çok önemli. Yavrusu o hale gelen bir anne babanın yaşayacağı üzüntüyü düşünemiyorum.
Siyasi bir şey söylemek istemem ama senin dediğin şeyler 1-2 kişi araya sokulup para cezası bile alınmadan atlatılabiliyor eğer medyadan tepki gelmzese.

Ben 3 kere köpek saldırısına uğradım. Birinde köpeği dövmek zorunda kaldım. Diğerinde saldırdığı sırada bir tane vurarak uzaklaştırdım. 3.sünde de 3 tane köpek vardı ufak tefek sıyrıklarla atlattım. Bence köpekler toplatılması gerekiyor. Zaten ülkede boktan şeylere para veriliyor. Bu yönde takip edilmesi gereken hatta belediyelerin barınaklar için bakıcıyı denetlemesi lazım falan diyecemde 3.dünya ülkesi olduk sadece hayal bizim istediklerimiz.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık