Emin ol hiçbir sorun yatarmaz. 1 sene konuşulur sonra insanlar memnun bile olur. Dünyada ilk defa yapılan bir işlem değil.
Son olması için fikir üretiyorum.
Emin ol hiçbir sorun yatarmaz. 1 sene konuşulur sonra insanlar memnun bile olur. Dünyada ilk defa yapılan bir işlem değil.
Devletler boyutunda kısa bir süreç ama benim yaşam dönemime göre uzun bir süreç. Beni ilgilendiren de bu.. ''10 yıllık süreç çok uzun bir süreç'' deniliyorda eğer kökünden çözülecek ise
On yargılı değilim. Bu hayvanlar ile bir arada yaşamanın yolu varsa onu tercih ederim. Her mazlum canlıya acırım merhamet ederim severim.Pitbull'a karşı bende ister istemez çekinceli davranıyorum. Lise zamanında bir kaç arkadaşın vardı bu köpeklerden. Fakat ciddi ciddi sahiple alakalı hayvanın vahşiliğinin büyük bölümü. Köpeği nasıl yetiştirirsen öyle gidiyor, dövüş içinse işte orada ipler kopuyor. Bir arkadaşta vardı köpek şeker gibiydi. Tabi ''Pitbull pitbull'dur'' diyorsun ama cidden bakışına acırdın hayvanın. Diğer tarafta başka bir arkadaş da vardı 50 metreden fazla yaklaşmazdım.
Valla sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum. Ben Samsunda yaşıyorum, benim mahallede 40 tane sokak köpeği vardır belki de hele de kasaplar var onların önü dolu. Bir o kadar da kedi, daha birinin birini öldürdüğünü, yaraladığını görmedim. Tabi bu hayvanlar düşman gibi ama bu biraz ortamla da alakalı heralde. Onun dışında dediğin gibi köpekleri TV de falan gördüm, değişik çok vahşi hayvanlar var. Fakat bu biraz devletin elinde olan bir şey. ''10 yıllık süreç çok uzun bir süreç'' deniliyorda eğer kökünden çözülecek ise bu durum hiç de uzun bir süreç değil ''Hayat'' olarak. Hemde ciddi bir özveri ile 10 yıl süreceğini sanmam gerçekten bu işin üstünde dururlarsa.
Büyüklükle küçüklükle alakalı mı durum?Büyük ve tehlikeli cinsden olanlar uyutulmali, daha küçük olanlaraysa bir şey yapılmamalı bence. Küçük köpek çok da sorun teşkil etmiyor.
Bende ondan bahsettim, barınaklar ''az'' sayıda köpeğe bile bakamayacak durumda. Yetersizlik orada bile gözle görülür derecede...Ankara'da yaşıyorum. Daha geçen sene kardeşimin kolu sokak köpekleri yüzünden kırıldı. Ameliyatla tel taktılar. Gerekli kurumlara da güvenmiyorum maalesef. Bunlar 3 gün ilgilenir sonra tekrar salarlar gibi geliyor.
Olay sadece senlik benlik bir durum değil kusura bakma. Kaç yıldır bu böyle şimdiye kadar yapılsa ciddi biz özveri ile 10 kere çözüm bulmuşlardı bu işe.Devletler boyutunda kısa bir süreç ama benim yaşam dönemime göre uzun bir süreç. Beni ilgilendiren de bu.
Anladım dediğini, haklısın. İnsan ister istemez o pitbull'u görünce çekiniyor, korkuyor. Pitbull ve benzeri vahşi köpekler falan zaten yasak ama bakılıyor. Bu olay üzerine gidilmeli zaten bu tartışmasız bir durum.On yargılı değilim. Bu hayvanlar ile bir arada yaşamanın yolu varsa onu tercih ederim. Her mazlum canlıya acırım merhamet ederim severim.
Ama insan can sağlığı daha öncelikli. Bazı hayvanlar var bunların evcil olmadığı evcillestirilemeyeceği çok belli.
Pitbul da bu kategoriye giren bir hayvan. Yoksa Aslan evcillestireni de var. Kaplan evcillestireni de var. O aslanın bakışına da için erir. Ama bu hayvanlara güven olmaz. Olmayacağı çok açıktır. Pitbulla bakış açım da bu. Evet çok güzel egitilenleri var. Ama köpek bakanların yüzde kaçı ülkemizde böyle bir eğitim.veriyor verebilir?
Çoğu insan bir hevesle bakacağım diye sahipleniyor hayvanları sokağa atıyor. Bunlar göz önünde tutulmalı.
Tabiki telef etmekten önce bir çözümü varsa onu destekliyorum. Benim aklımda büyük doğal parklar var bu hayvanlar için. Çitlerle sarılmış çok büyük dogal bir alana bırakılamıyorlar mı?Büyüklükle küçüklükle alakalı mı durum?
Bende ondan bahsettim, barınaklar ''az'' sayıda köpeğe bile bakamayacak durumda. Yetersizlik orada bile gözle görülür derecede...
Fakat dediğim gibi sen mesela mağdur olmuşsun ama bizim mahallede ki köpeklerde sıkıntısız. Şimdi bu bildiğin ''Kurunun yanında yaş da yandı'' olayına gidiyor. Pitbull yapıyor cezasını masum köpek çekiyor...
Olay sadece senlik benlik bir durum değil kusura bakma. Kaç yıldır bu böyle şimdiye kadar yapılsa ciddi biz özveri ile 10 kere çözüm bulmuşlardı bu işe.
Mülteci olayının üstüne düştüklerinin %1'i kadar bu olayın üstüne düşülse şimdiye bunları tartışmazdık.
Anladım dediğini, haklısın. İnsan ister istemez o pitbull'u görünce çekiniyor, korkuyor. Pitbull ve benzeri vahşi köpekler falan zaten yasak ama bakılıyor. Bu olay üzerine gidilmeli zaten bu tartışmasız bir durum.
Fakat senden bağımsız olarak zararsız sokak hayvanları için ''Telef edelim gitsin'' mantığı da pek hoş değil. Sonuçta bu da bir canlı ne kadar zararlı olan varsa zararsız olan da var. Toplu bir katliam yapmak yerine ciddi bir özveri ile bir kaç yılda çözülür bu durum üzerine düşülse.