Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Marineford Edward Newgate vs. Shanks

• Konbuyu başlatan JamesLogan
  • Başlangıç tarihi

Kim Alır?

• Kullanılan toplam oy
    189
Shanksın kolunun kesilmesini isteyen bir editör. Epik olmasını istemiş. Oda da bunu yapmış.
Ve ardından da " Gücünden düşmedi " açıklaması yaparak durumu eşitlemiş.
Yani pazarlama uğuruna kestiği kolun bir anlam içermediğini anlıyoruz.
Okuduğumuz zaten fantastik bir dünya. Kolsuz gücü düşmedi diyorsa , kol muhabbetine gerek yok bence :)
Kolsuz gücü düşmedi denen yeri hiç hatırlamıyorum açıkçası, eğer birisi o kaynağı gösterirse bunu değerlendirmeye alabilirim, ama yine de %100 demem, çünkü biz Sabo'yu öldü biliyorduk. Direk olarak mangada Shanks'ı savaşırken görmemiz ardından da bir şekilde Shanks'ın iki kollu da olsa güç açısından fark yapmadığının ima edilmesi, veya direk olarak açıklanması, veyahut Shanks tarafından bizzat söylenmesi gerek, bu ihtimalide zayıf görüyorum.

Editörün istemesine gelirsek, E.Oda bunu yaparken Shanks'ın gücünün düşüp düşmeyeceğinin hesabını mutlaka yaparak yapmıştır, iyi madem Editör istedi yapalım, tek kolluda olsa fark yapmaz kafasında olduğunu hiç zannetmiyorum, bir adamın kolunu alıyorsun, saçını kesmiyorsun. :) Sengoku'nun Whitebeard için söylediği söz gibi, yüzünün yarısı gitti ama yine de çok güçlü. Bunu ona benzetiyorum, Shanks iki kollu olsaydı çok daha güçlü olacaktı, ama tek kolluyken bile çok güçlü.

Shanksın kolunun kesilmesini isteyen bir editör. Epik olmasını istemiş. Oda da bunu yapmış.
Ve ardından da " Gücünden düşmedi " açıklaması yaparak durumu eşitlemiş.
Yani pazarlama uğuruna kestiği kolun bir anlam içermediğini anlıyoruz.
Okuduğumuz zaten fantastik bir dünya. Kolsuz gücü düşmedi diyorsa , kol muhabbetine gerek yok bence :)
Dünde sordum, şu açıklamanın tam yerini bilen biri yok mu..?

Kolsuz gücü düşmedi denen yeri hiç hatırlamıyorum açıkçası, eğer birisi o kaynağı gösterirse bunu değerlendirmeye alabilirim, ama yine de %100 demem, çünkü biz Sabo'yu öldü biliyorduk. Direk olarak mangada Shanks'ı savaşırken görmemiz ardından da bir şekilde Shanks'ın iki kollu da olsa güç açısından fark yapmadığının ima edilmesi, veya direk olarak açıklanması, veyahut Shanks tarafından bizzat söylenmesi gerek, bu ihtimalide zayıf görüyorum.

Editörün istemesine gelirsek, E.Oda bunu yaparken Shanks'ın gücünün düşüp düşmeyeceğinin hesabını mutlaka yaparak yapmıştır, iyi madem Editör istedi yapalım, tek kolluda olsa fark yapmaz kafasında olduğunu hiç zannetmiyorum, bir adamın kolunu alıyorsun, saçını kesmiyorsun. :) Sengoku'nun Whitebeard için söylediği söz gibi, yüzünün yarısı gitti ama yine de çok güçlü. Bunu ona benzetiyorum, Shanks iki kollu olsaydı çok daha güçlü olacaktı, ama tek kolluyken bile çok güçlü.
Editör kısımına gelirsek üzgünüm ki , editör istedi diye yapacak :/ Balık adam arcını uzat demiş uzatmış.
Yani ne derse yapıyor. Bu işin sanat dalının yanında pazarlama olayıda var. Sonuçta burada bir ticaret dönüyor.

Onun haricinde gücünden düşmediği olayını sbs de açıklanmamış mıydı ? Ben öyle hatırlıyorum dur araştırayım.
Bilgi kirliliği olmasın.

Dünde sordum, şu açıklamanın tam yerini bilen biri yok mu..?

Smoker

Dediğim gibi, normalde kolu kesilmiyor. Fakat editörün epiklik baskısı nedeniyle kesmek zorunda kalıyor.
Shanksı güçlü yaratma isteğive editörün isteği çakışınca doğal olarak bu açıklama geliyor .
Kısaca pazarlama ve kendi düşüncesi çarpışmış. Kol olayının muhabbetine o yüzden girmek istemiyorum.
Ona göre güç kıyası yapmak doğru gelmiyor.

Kalbi tekleyen , bıçaklanan ... bir Wb böyle ölüyor.
Shanks tüm bunları yapabilecek kapasitede bir adam olsaydı evrenin en büyük kitle imha silahı olurdu.
Öyle ölünce şanksı yenmiş veya ondan daha güçlü mü olmuş oluyor. Oda, wb'ye saygı babında öyle öldürüyor. Wb'nin deprem meyvesini şanksa vurması için tutması lazım onu, gerçi tutup vursada teach ve akainu'da olduğu gibi bir şey olacağınında garantisi yok, ayrıca deprem ile tüm ada'yı yok etse yinede çizik almaz şanksı, hızlı bir şekilde oradan oraya geçer parçalanan karanın üzerinde.

Smoker

Dediğim gibi, normalde kolu kesilmiyor. Fakat editörün epiklik baskısı nedeniyle kesmek zorunda kalıyor.
Shanksı güçlü yaratma isteğive editörün isteği çakışınca doğal olarak bu açıklama geliyor .
Kısaca pazarlama ve kendi düşüncesi çarpışmış. Kol olayının muhabbetine o yüzden girmek istemiyorum.
Ona göre güç kıyası yapmak doğru gelmiyor.
Dediğin gibi varmış öyle bir şey ama kaynak çok kötü bir yerden maalesef, Databook'lara göre Sabo öldü ve Luffy ile Zoro eşit güçte. :)

Roronoa Zoro

Dediğin gibi varmış öyle birşey ama kaynak çok kötü bir yerden malesef, Databook'lara göre Sabo halen hayatta ve Luffy ile Zoro eşit güçte. :)
Shanks'ın kolunun kopması olayını bizzat E. Oda söylüyor. Dramatik olsun diye editörlerinin zorladığı kesin.

Kaynak çok kötü bir yerden, Databook'lara göre Sabo halen hayatta ve Luffy ile Zoro eşit güçte. :)
Sabonun öldüğü iddia edilen tek bir panel. Ne olduğu belli değil :/
Fakat , Odanın röportajında editörün isteği üzerine kestiğini söylüyor. Bu açıklama ile yukarıda attığım veriler oldukça uyuşuyor.
Ki yukarıda ki verilere bile gerek yok :/ Editör istemiş ve kesmiş ötesi mi var ? :/ Adamın gerçek planı kesmemek yani kesilen kol onda bir değişiklik yaratmayarak bu açığını kapatmış .

Sabonun olayı ise meçhuldü. Sadece küçük bir panel :/ Japonca bilen arkadaşın çevirisi :/ (karollaydı ? )

Shanks'ın kolunun kopması olayını bizzat E. Oda söylüyor. Dramatik olsun diye editörlerinin zorladığı kesin.
İlk lafın kaynağı önemli bence şuanda, Databooklar çünkü son derece güvenilmez, bunun sebebi muhtemelen kötü İngilizce-Japonca çevirisinden kaynaklanıyor olabilir veya Oda'ya sormadan Databookları yapıyor olabilirler, ilk kaynak mangada geçti denmiş, mangada nasıl geçmiş acaba ? SBS olarak mı yoksa farklı bir şey mi ?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık