Hayır , sadece Shanksın kolu üzerinden gitmeden de , Shanksı övebilirsiniz. Sadece kendinizi kol ilesavunursanız , limitlerinizi kısıtlarsınız.
Farklı bakış açılarıda önemli
Farklı bakış açılarıda önemli
Bilgiler Databook'tan geldiği için %100 doğru denemez öncelikle.Bence çok yanlış bir düşünce. Adam yonko olarak tasarlanmış. Tek, çift 3-5 kol farketmez. WB en güçlü olarak tasarlandıysa en güçlüdür, Shanks ondan aşağı tasarlandıysa öyledir, bitti. On tane kolu da olsa iş değişmezdi yani hacı bence. Ne deniyor editörler gazladı. La gazlamasa ne olacaktı? Dünyanın en güçlü ünvanını Shanks'a mı verecekti sanıyorsunuzMangaka tek kollu kılıç ustası/kılıç kullanıcısı (her neyse işte
) yaratmış ve yonko yapmış, buna inanıyorsunuz da istese Shanks'ı gene tek kollu haliyle en güçlü olarak tanıtabilirdi buna mı inanmıyorsunuz
![]()
Kardeşim , kurşunlardan yürüyerek kaçabilen veya katana ile çok rahat durdurulabilen veyahut beyninin yarısı eriyenBilgiler Databook'tan geldiği için %100 doğru denemez öncelikle.Yani mangada söylenmesi lazım benim için, ve benim görüşüm hakkaten değişecek gibi değil, aksi halde manganın acaip saçmaladığına inanıp seriyi bırakmam gerekiyor.
Bir adam bir kolunu kaybedip sakat kalınca nasıl gücü düşmez yahu ? Akla, mantığa, basit dövüş bilgisine, herşeyle dalga geçen bir şey bu. Aynı şekilde hem Jozu'nun hem Aokiji'nin gücünün düştüğünüde inanıyorum, Zeff bacağını kaybettiği gibi dövüş hayatı bitmişti, o sadece bacakları ile savaştığı için böyle oldu haliyle o yüzden doğru bir örnek olmayabilir ancak bacakları ile savaşmasa bile kim bir uzvunu kaybetse yine de gücü düşerdi, mesela Zoro'nun bir kolunu alsak direk olarak Sanji'nin altına düşer güç olarak hatta Franky bile zorlayabilr bence.
Dünyalar farklı olduğu için tek kollu daha güçlü bile olabilir. Sonuça ağırlık kaybetti.Bilgiler Databook'tan geldiği için %100 doğru denemez öncelikle.Yani mangada söylenmesi lazım benim için, ve benim görüşüm hakkaten değişecek gibi değil, aksi halde manganın acaip saçmaladığına inanıp seriyi bırakmam gerekiyor.
Bir adam bir kolunu kaybedip sakat kalınca nasıl gücü düşmez yahu ? Akla, mantığa, basit dövüş bilgisine, herşeyle dalga geçen bir şey bu. Aynı şekilde hem Jozu'nun hem Aokiji'nin gücünün düştüğünüde inanıyorum, Zeff bacağını kaybettiği gibi dövüş hayatı bitmişti mesela, o sadece bacakları ile savaştığı için böyle oldu bu sebeple doğru bir örnek olmayabilir ancak bacakları ile savaşmasa bile kim bir uzvunu kaybederse onun gücü düşer, mesela Zoro'nun bir kolunu alsak direk olarak Sanji'nin altına düşer güç olarak.
Bu seride olan dövüşlerde yaşanan handikapları görmezden gelmemiz demek oluyor bu. Ben hiç bir zaman One Piece evreninin kuralları farklı değil demedim, benim dediğim şey basit handikap kuralı. Sentoumaru, Luffy ile savaşırken baltasını kullanmıyorsa gücünü tam anlamıyla kullanmamış demektir, Mihawk küçük çakısı ile düello ediyorsa gücünü tam anlamıyla kullanmıyor demektir, Lucci leopar formuna bürünmeden dövüşüyorsa yine gücünü tam anlamıyla kullanmıyordur. Beyazsakal göğsüne Squardo'dan boyum kadar kılıç yiyor ve bütün savaşı terli bir yüz ifadesi ve kan kusarak devam ettiriyorsa Beyazsakal handikaplıdır. Bir karakterin, bir yeri çatlar veya kırılırsa o dövüşte dezavantajlıdır, örnekleri çoğaltabilirim. Bana göre Shanks'ın bir kolu daha olsaydı, daha güçlü bir karakter olacaktı, benim söylediğim şey bu kadar basit.Kardeşim , kurşunlardan yürüyerek kaçabilen veya katana ile çok rahat durdurulabilen veyahut beyninin yarısı eriyen
evrende cücelerin ve devlerin bulunduğu , bunlara ek olarak havayı tekmeleyerek uçan adamların olduğu ...
bir seride adamın tek kolu mu sorun oldu ? Ben anlamadım bu kısımı.
Biri aydınlatsın. Hayır, One piece dediğimiz seri bizim dünyamızda ki fizik kurallarıyla şekillendirilmiş değil :/
O şekilde dizayn etmiş bunun neyine inanamıyoruz ? Hangi kurala aykırı ?
Yok ben direkt kaynağın kendisini soruyorum, özellikle biri manga biri databook denmiş, manganın kaçıncı sayısı, hangi sayfa, keza aynı şekilde hangi databook kaçıncı sayfa, bunun cevabını istiyorum, çünkü çok aradım ama yok, bulamadım ben, bilen varsa göstersin diyorum,![]()
Smoker
Dediğim gibi, normalde kolu kesilmiyor. Fakat editörün epiklik baskısı nedeniyle kesmek zorunda kalıyor.
Shanksı güçlü yaratma isteğive editörün isteği çakışınca doğal olarak bu açıklama geliyor .
Kısaca pazarlama ve kendi düşüncesi çarpışmış. Kol olayının muhabbetine o yüzden girmek istemiyorum.
Ona göre güç kıyası yapmak doğru gelmiyor.
Smoker'a bir sor. Sonuçta onun ulaşabilme olanağı daha hızlı.Yok ben direkt kaynağın kendisini soruyorum, özellikle biri manga biri databook denmiş, manganın kaçıncı sayısı, hangi sayfa, keza aynı şekilde hangi databook kaçıncı sayfa, bunun cevabını istiyorum, çünkü çok aradım ama yok, bulamadım ben, bilen varsa göstersin diyorum,
Kaynağı göstermeden kaynak şurası diyen dolaylı bir yazı işimi görmüyor açıkçası..
Dikkat ettiysen ben gücü düşmüştür düşmemiştir tartışmasında değilim şuan, sadece ortada böyle bir iddia varsa kaynağını görmek istiyorum,Smoker'a bir sor. Sonuçta onun ulaşabilme olanağı daha hızlı.
Ben şuan onu araştıracak rahatlıkta değilim :/
Ek olarak , Röportajda belirtilen " editör isteği üzerine kestim " ifadesini çok açık ve net doğrulayan bir durum.
Tabi Röportaja inanıyorsan.
Ki , zaten kolunu kaybettiğinde gücü düşse Yonkou olmaz ? :/ Yani ne olacak başka Tanrımı olacak çift kollu :/
Adam en üst levelde zaten