Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölüm yorumunda sayfalarca tartıştık.
Mihawk + Perona olabilir dedik. Daha sonra mantıksız olabileceğini düşündük felan ..
Mihawk + Perona mı :/ Bu fikri kim ortaya attı la? Adam tayfa kurmuyor yalnız takılmak için, gidip evlenecek ha(birde perona ile) :D Shanks ve Makino diye düşündüm ben. Bir ara bebek muhabbeti dönüyordu, Oda'nın cevabı olsun, Shanks ile ilişkileri olsun, benim kafa direk oraya gitti.

Kaido ile çatışmanın aslı partidir :D
Zaten Kaidou reyiz içkiyi, şarabı, sakeyi seven tipte biri. Shanks gelip "bırakalım bu kavga kıyameti de parti yapalım" demiştir :D Bunları gören denizcilerde "aha kavga var, hemen haber verelim" demiştir :D

Shanks evlenmiştir.Teach bunu duyar açığını bulmuştur.Gider karısını,çoluğunu çocuğunu katleder.Shanks'ın nevri döner hışımla mekanını basar ve tuzağa düşer.Bundan sonra sahne değişir luffyi mezarına karanfil atarken görürüz.

Böyle bir senaryo bekliyorum. :D

Bomba falan deyince Balıkadam adasındaki bombayı hatırladım :D Cidden o pasta içinde olmasa bile düğün hediyesi falan derken patlayabilir :D
Sizce Bon-chan'ın Impel Down'dan çıktığını görür müyüz? Yoksa son savaşa kadar hep orada mı kalır? Bon-chan tayfa üyesi olsun çok isterdim. Oda yeni tayfa üyesi eski düşman olacak dedi ve Bon-chan da eskiden düşmandı. Çıksa güzel olurdu.

@Densetsu no Samurai

Hacı iplerin sertliğinin kairosekiden sert olduğu kesin Law kairoseki kestiyse. Ben de tam incelemedim orayı.

Bu kısım mangakanin hatası olabilir. Baktigin vakit kokali bambuyu kesen adam kokali jutteyi kesememisti.

Yahut farklı bir açıklama getireceksek kesmek/kirmak farklı kafasına gidiyor olabilir mangaka.

Yani kairosekiyi bambuyla vurur kirarsin belki emme kesmek baska is diyor olabilir. Bu yuzden de kokali bambuyu bolen Law, o kokali bambunun kırdığı jutteyi bolememis olabilir.

Başka bir aciklama, Zoro'nun belki kiliclari celkti ama çelik adamı basta kesemiyordu. Yahut Zoro'yu geç, ver 10 dorukilik bir çöpe çelik kilic, mr1'i kesebilir mi? Biraz da senaryo kısmı devreye giriyor olabilir.

Ucu açık haci. Ondan dedim kota koymayin diye. G3 çeliği kağıt gibi yamultacak guc iken Cracker'in savunmayı aşamadı. Adamin biskuvileri sert lakin bir çelik de yok gibi. Çeliği sertleştirse daha da uçacak. Çeliği kesecek Dof'un, Law'u kesememesi falan.

Cracker-Law böyle ise diye düşünmek lazım.

Sertlikten değil.Haki meyve gücünü engelliyor.Law kairouseki bölüyor çünkü meyve gücü.Kairouseki elmas sertliğinde yani sertlikle alakası yok.Haki karşı tarafın hakisinden fazla ve yeterli düzeydeyse meyve güçlerinin işlevini engelliyor.Görünmez zırh haki sertlikle sadece koka konusunda alakası var.

Hakiye sadece sertlik olarak bakmamak lazım. Law kairosekiyi kesebilir(Meyvesiyle böldü demek daha doğru) ama ondan daha düşük sertlikteki hakiyi kesemeyebilir. Haki bir nevi meyvelerin antisi gibi bir şey bu seride. Ek olarak haki bir yerde ruhani bir şey. Tutup da sadece çelik zırha benzetmemek gerek.

Sertlikten değil.Haki meyve gücünü engelliyor.Law kairouseki bölüyor çünkü meyve gücü.Kairouseki elmas sertliğinde yani sertlikle alakası yok.Haki karşı tarafın hakisinden fazla ve yeterli düzeydeyse meyve güçlerinin işlevini engelliyor.Görünmez zırh haki sertlikle sadece koka konusunda alakası var.
Haki meyveyi iptal etmez. Ornekler ortada. Akainu hala magma, Luffy hala lastik. Luffy'nin kemiğini kiramazsin mesela çünkü kemiği de lastik.

Bir suru ornek var. Hakisi ustun olan zarar verir muhabbeti isleseydi, kokali Dof'u kesen ipi de bolerdi. Tersi şekilde Dof'un hakisi ustun olsaydı Law koka ile korunamazdi ondan.

Biskuvi savunmasını asamıyor Luffy ama g4'e geçince asiyor. Artan şey saf guc yani saldiri gucu. Haki aynı hala. Tersi şekilde Cracker de Luffy'i kesiyor.

Mesele şu: Cracker'in biskuvileri koka ile 10 sertliğinde ise ve bu sertliği aşmak için x vurus gücü gerekiyorsa ve sende haki kullanmadan dahi o vurus gucune sahipsen, misal Kaido o güce sahiptir, savunmayı asarsin. Haki kullanmana bile gerek yok yeterli gücün varsa.

Yoksa seriyi Nihat Doğan yazmıyor, senin ruhun benimkinin önünde diz çöker mantığı ile yurumuyor isler. Saldırı vs savunma. Total önemli, haki sadece bir etken.

Son düzenleme:
@Phoenix

Şimdi baktım da hacı sanırım Law da kairosekiyi bölemiyor. Çünkü söz konusu bölümde başıma bir iş gelirse diye kairoseki olanları ortadan kaldırdım diyor. Yani Punk Hazard'daki zincir olayında kairoseki vakası yok.

Zaten böylesi daha mantıklı. Aksi halde ortalık karışıyor. Çünkü kairosekiyi bölen adam mantıken her şeyi böler.

Demek ki Law gibi her şeyi bölebilen bir meyve için bile saldırı şekli ve fiziksel güç önemli. Böyle bir sonuç çıkıyor o zaman ortaya. Bu da pek mantıklı gelmiyor ama en azından kairosekiyi bölüp de Mingo'nun tellerine hiçbir şey yapamamasından daha mantıklı.

Edit: Şimdi düşününce Law'ın meyvesinin dezavantajları çok daha büyüdü gözümde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık