Benim anladığım can sıkıntısı.Kaidou'nun savaş ilan etmesi Dof'u geri almak için mi yoksa başka bir nedeni mi var ?
Bu sıkıcı dünyaya gereğinden fazla değer vermenin gereği yok gibisinden bi şeyler diyordu

Benim anladığım can sıkıntısı.Kaidou'nun savaş ilan etmesi Dof'u geri almak için mi yoksa başka bir nedeni mi var ?
Su çelişkiyi bırakın artık yav.Law vergonun hakisini aşabilmek için konsantre olup ondan daha fazla haki kullanıyor.Çünkü bunu yapmasa ope ile bölemeyecek.
Tellerin ope ile bölünmemesinin sebebi de Dofun hakisinin daha yüksek olması.
Benim de anlamadığım yerler var, orası ayrı.Law'ın kairoseki'yi bölüp bölememesinde değilim. Neticede meyvesiyle yapıyor. Usopp'a ver meyveti o da yapar. Ama işte burda saçma bir durum var. Law hangi zincirin kime denk geleceğini biliyormu gibi bir mantıksızlık. Bunun yanında zincirler madem değiştirilmiş, bu zincirlerin iki ayrı yerden alındığı manasına da gelmiyor mu ? Ama zincirlerle dolu bir depo varken neden ayrı yerlerden alınsın zincirler vs.
Bunun yanındaki bir mantıksızlık da kairoseki gibi sertliği elmasla kıyaslanan bir maddeyi bölebilen bir adam Mingo'nun iplerini nasıl bölemiyor ? Saçmalıklar silsilesi yani olaylar![]()
Acaba Luffy zincirlerin kairoseki olduğuna kendini inandırdı ve psikolojik bir koşullanma mı yaşadı ?Benim de anlamadığım yerler var, orası ayrı.Lakin dediğim gibi, hepsi değişmiş olsaydı Luffy'nin yerde yatması asıl büyük saçmalık olurdu.
Mingo'nun iplerine gelirsek, haki bastıysa Law kesememiş olabilir. Benim düşünceme göre Law elmas sertliğindeki nesneyi meyvesiyle kesebilir ama elmas sertliğindeki hakiyi kesemez. Çünkü zaten Law'ın yaptığı kesmek değil de büyü gibi bölmek oluyor bana kalırsa. Bu yüzden sert bir nesneyi bölmesine garip gözüyle bakmam. Hakide ise işin rengi değişiyor. Yukarıda da yazmıştım. Ben hakiye sadece sertlik olarak bakmıyorum. Kokaya sadece çelik eldiven gözüyle bakarsak yanlış olur düşüncesindeyim. Ruhani bir şey ve meyvelere karşı güzel reaksiyon veriyor.
İşte bu kısımlar karışık.Kılıcı tuttuğu zaman temas ettiği için ortada zırh kalmamış oluyor o kısımda.Bence kesilmesinin sebebi bu.Adamın hamlesini engellemek için buna kendisi izin verdi.Tabii kanamasının sebebi de tutup kılıcı sıkması açık yakalamak için.Su çelişkiyi bırakın artık yav.
Dof'un hakisi yuksekse Law'un kılıcını tuttuğunda eli niye kanıyor? Eli kokali Dof'un o sirada.
Geciniz. Fark ipin, kokali elinden daha sert olmasi.
@Densetsu no Samurai
O durum açıklanamiyor gordugun uzere![]()
Ehhehe öyle olsaydı iyi gülerdim.Acaba Luffy zincirlerin kairoseki olduğuna kendini inandırdı ve psikolojik bir koşullanma mı yaşadı ?
O zaman Law'ın meyvesinin işlevini bundan sonra haki faktörünü ele alarak değerlendireceğiz. Bu netleşti diyebiliriz sanırım. Aksi halde kuş kafesini yok eden adam Law da olabilirdi.
Yalnız Law'ın şu noktada normal bir kılıç ustasından farkı kalmıyor :/
Allah seni kahretmesin Oda. Duman etti ortalığı adi adam![]()
Valla her şeyi bölme yeteneğine sahip olan bir meyveye haki ekledikten sonra meyvenin olayı önündeki topa vurmak yerine ayağını boşa vurmaya benziyor bence.Ehhehe öyle olsaydı iyi gülerdim.
Meyve gücü+haki gücü olarak bakıyorum olaya. Yani dediğin gibi, vs oluyorsa iş bir yerden sonra Law'ın hakisine bakıyor. Law saldırı yaptığında rakibi kendisini haki ile koruyabilecek güçte ise bir şey olmaz. Değilse bölünür gider. Bir de rakibinin hakisi daha güçlü olsa dahi Law'ın rakibini gafil avlama durumu, yani haki ile savunma yapmadığı bir yerden bölme durumu da var. (Bu söylediğim şey rakipler için geçerli elbette. Nesneleri katmıyorum işin içine.)
Aşağı yukarı böyle düşünüyorum Law'ın gücü hakkında.
Edit: Bir diğer düşüncem de şu yönde. Fuji meyve saldırılarında haki kullanamıyor gördüğümüz kadarıyla. Law için de aynısı geçerli olabilir mi acaba diyemeden edemiyorum. Öyle olursa iş sadece meyve gücüne bakıyor demektir. Bazen küçük room açıp kesiyor, bazen de ada büyüklüğünde room açıp Vergo'yu kesmekle birlikte koca adayı bölüyor. Kesme gücü sadece room boyutuna, yani enerji harcamasına bağlı olabilir mi acaba? Böyle bir ihtimal de var.
Tabi yine meyve gücünü arttırıp üstüne haki ekleme ihtimali de var.
Room büyüdükçe hakimiyeti artıyor ama kesme gücü de artıyor bence. Vergo'nun hakisi çok sağlamdı, dolayısıyla büyük bir güç kullanmak zorunda kaldı. Sırf cool görünsün diye koca adayı kesmemiştir sanırsam. :/Valla her şeyi bölme yeteneğine sahip olan bir meyveye haki ekledikten sonra meyvenin olayı önündeki topa vurmak yerine ayağını boşa vurmaya benziyor bence.
Haki eklenip eklemediği ayrı bir konu. Bu mantıkla Law ekliyorsa bir çok meyve de ekleyebilir gibi duruyor.
Bundan sonra Law'ın ne kadar büyüklükte bir room açtığının önemi kalmıyor. Daha doğrusu farklı anlamlarda önemli. Odası ne kadar büyük olursa içindeki hakimiyeti de o kadar büyük olur ancak kesme konusunda haki kasmalı o zaman bundan sonra. Bu da işin ayrı bir dezavantajı. Meyvesi zaten ciddi manada enerji tüketiyor. Bir de yoğun miktarda haki kullanırsa dövüşme süresi ciddi manada kısılıyor. Faydasından çok zararı çıktı la meyvenin![]()