Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Phoenix

Şimdi baktım da hacı sanırım Law da kairosekiyi bölemiyor. Çünkü söz konusu bölümde başıma bir iş gelirse diye kairoseki olanları ortadan kaldırdım diyor. Yani Punk Hazard'daki zincir olayında kairoseki vakası yok.

Zaten böylesi daha mantıklı. Aksi halde ortalık karışıyor. Çünkü kairosekiyi bölen adam mantıken her şeyi böler.

Demek ki Law gibi her şeyi bölebilen bir meyve için bile saldırı şekli ve fiziksel güç önemli. Böyle bir sonuç çıkıyor o zaman ortaya. Bu da pek mantıklı gelmiyor ama en azından kairosekiyi bölüp de Mingo'nun tellerine hiçbir şey yapamamasından daha mantıklı.

Edit: Şimdi düşününce Law'ın meyvesinin dezavantajları çok daha büyüdü gözümde.
Kairousekinin kesilmeme sebebi sertlik mi yoksa meyvenin antisi olması mı bunu merak ediyorum.Çünkü kafeste kesemiyordu kairoseki labaratuarı sürükleniyordu.

Haki meyveyi iptal etmez. Ornekler ortada. Akainu hala magma, Luffy hala lastik. Luffy'nin kemiğini kiramazsin mesela çünkü kemiği de lastik.

Bir suru ornek var. Hakisi ustun olan zarar verir muhabbeti isleseydi, kokali Dof'u kesen ipi de bolerdi. Tersi şekilde Dof'un hakisi ustun olsaydı Law koka ile korunamazdi ondan.

Biskuvi savunmasını asamıyor Luffy ama g4'e geçince asiyor. Artan şey saf guc yani saldiri gucu. Haki aynı hala. Tersi şekilde Cracker de Luffy'i kesiyor.

Mesele şu: Cracker'in biskuvileri koka ile 10 sertliğinde ise ve bu sertliği aşmak için x vurus gücü gerekiyorsa ve sende haki kullanmadan dahi o vurus gucune sahipsen, misal Kaido o güce sahiptir, savunmayı asarsin. Haki kullanmana bile gerek yok yeterli gücün varsa.

Yoksa seriyi Nihat Doğan yazmıyor, senin ruhun benimkinin önünde diz çöker mantığı ile yurumuyor isler. Saldırı vs savunma. Total önemli, haki sadece bir etken.

Cevap verecektim ama Law kairouseki kesmediyse tekrar ele almak lazım konuyu.

@Phoenix

Şimdi baktım da hacı sanırım Law da kairosekiyi bölemiyor. Çünkü söz konusu bölümde başıma bir iş gelirse diye kairoseki olanları ortadan kaldırdım diyor. Yani Punk Hazard'daki zincir olayında kairoseki vakası yok.

Zaten böylesi daha mantıklı. Aksi halde ortalık karışıyor. Çünkü kairosekiyi bölen adam mantıken her şeyi böler.

Demek ki Law gibi her şeyi bölebilen bir meyve için bile saldırı şekli ve fiziksel güç önemli. Böyle bir sonuç çıkıyor o zaman ortaya. Bu da pek mantıklı gelmiyor ama en azından kairosekiyi bölüp de Mingo'nun tellerine hiçbir şey yapamamasından daha mantıklı.

Luffy'nin kelepçeleri kairoseki idi. Değiştirdiği zincirlerin hepsi de kairosekisiz değildi yani. Luffy'yi zincirlerden kesip kurtaran da Law'dı.

Kairousekinin kesilmeme sebebi sertlik mi yoksa meyvenin antisi olması mı bunu merak ediyorum.Çünkü kafeste kesemiyordu kairoseki labaratuarı sürükleniyordu.
Hocam normalde sertlikle alakası yok işin derdim ama sanırım onunla da alakası var. Çünkü bu adam aynı zamanda Mingo'nun tellerini de bölemedi. Mingo'nun tellerinin de kairoseki kadar sert olduğunu düşünmüyorum şahsen. Önümüzdeki zamanlarda teller hakkında bir bilgi gelirse o zaman başka. Ama Mingo'nun tel olayı olsun, son zamanlarda Kraker vs. sinde gösterilenler olsun Law'ın meyvesi bir işlevsizlik kazandı sanki. Normal bir kılıç ustasının kuralları bu adam için de geçerli gibi bir algı oluşmaya başladı. Mevzu sertlikle de alakalı olabilir yani.

Ancak... Farklı bir açıdan bakacak olursak Law'ın zaten kairosekiyi bölmesi imkansız. Neden ? Haki meyveyi iptal etmiyor ancak kairoseki ediyor. Bu nedenle meyve gücünü iptal eden bir madde nasıl olur da meyve yeteneği ile kesilir ki ? Değil mi ? Mantıken hatalı geliyor bana. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ..

@Raiden

Orda şöyle bir mantıksızlık var hacı. Kimi zincirleri değiştiriyor kimilerini değiştirmiyor. Bu adam müneccim mi ki kime kairoseki kime normal zincir takılacağını biliyor. Orda Law gibi mantıklı bir adamın yapması gereken şey tüm zincirleri normalleriyle değiştirmektir. Ki kimseye kairoseki gelmesin (kendi de dahil).

@Phoenix

Law kairoseki bolmese dahi cita yuksek. Dof, çeliği kesebilecek kapasitede bir adam çünkü. Ama Law kesilmedi koka yapınca.

Bunun Shanksi Kaidosu var daha. Neyse zamanla iyice oturur. Ama mangakanin gösterdikleri hakisi ustun olan keser değil, saldırı gucu ustun olan keser şeklinde, önemli olan bu. Adamin hakisi ustun olsa bile totalde yetersiz ise kesemez karşıdakini. Ornek: Boo, hakili baltayla bırak haki savunmasini, savaşmayı bilmeyen Funk'i kesemiyor. Niye acep :) Niye kırılıyor o balta? Funk'in bedeni hamur gibi yumusak olduğundan herhal :)

Bence haki meyve güçlerini sadece o anlık durduruyor iptal etmiyor.Yoksa tellerin kesilmemesinin açıklaması yok.Law'un meyve gücü ortada.Sertlikle alakası olmadan kesiyor adam hiç kasmadan.

Vergo da aynını yapmaya çalıştı koka ile.Fakat lawın hakisi baskın geldi ve baskın geldiği için meyve gücü çalıştı.Bu yüzden vergo bölündü.Yani vergo buna güveniyordu sertliğe değil.

Bence haki meyve güçlerini sadece o anlık durduruyor iptal etmiyor.Yoksa tellerin kesilmemesinin açıklaması yok.Law'un meyve gücü ortada.Sertlikle alakası olmadan kesiyor adam hiç kasmadan.

Vergo da aynını yapmaya çalıştı koka ile.Fakat lawın hakisi baskın geldi ve baskın geldiği için meyve gücü çalıştı.Bu yüzden vergo bölündü.Yani vergo buna güveniyordu sertliğe değil.
Law'ın meyvesi saçma bir anlam kazanmaya başladı. Mingo'nunki gibi bug'lı bir meyve oldu adeta. Şimdi... Normalde adamın meyvesi her şeyi bölüyor. Ama Vergo'yu bölebilmesi için haki kullandı deniliyor. Madem her şeyi bölebiliyor neden haki kullanıyor. Meyvenin tanımı ve işlevi yanlış yapılmış gibi bir intiba var şu an ki bence gerçekten de böyle.

Mesela meyvenin sertlikle alakası yok diyorsun ama Mingo'nun tellerini kesememesini nereye bağlıyorsun o zaman ?

MDL_Roronoa

Kaidou'nun savaş ilan etmesi Dof'u geri almak için mi yoksa başka bir nedeni mi var ?

Law'ın meyvesi saçma bir anlam kazanmaya başladı. Mingo'nunki gibi bug'lı bir meyve oldu adeta. Şimdi... Normalde adamın meyvesi her şeyi bölüyor. Ama Vergo'yu bölebilmesi için haki kullandı deniliyor. Madem her şeyi bölebiliyor neden haki kullanıyor. Meyvenin tanımı ve işlevi yanlış yapılmış gibi bir intiba var şu an ki bence gerçekten de böyle.

Mesela meyvenin sertlikle alakası yok diyorsun ama Mingo'nun tellerini kesememesini nereye bağlıyorsun o zaman ?
Law vergonun hakisini aşabilmek için konsantre olup ondan daha fazla haki kullanıyor.Çünkü bunu yapmasa ope ile bölemeyecek.

Tellerin ope ile bölünmemesinin sebebi de Dofun hakisinin daha yüksek olması.

@Raiden

Orda şöyle bir mantıksızlık var hacı. Kimi zincirleri değiştiriyor kimilerini değiştirmiyor. Bu adam müneccim mi ki kime kairoseki kime normal zincir takılacağını biliyor. Orda Law gibi mantıklı bir adamın yapması gereken şey tüm zincirleri normalleriyle değiştirmektir. Ki kimseye kairoseki gelmesin (kendi de dahil).
Hepsi değişmiş olsaydı Luffy şaşırmazdı kairosekiden nasıl kurtuldun diye. Luffy yerde malak gibi yatıyordu çünkü. Çelik falan olsa zaten kırar geçerdi Luffy. Bir de meyveli olduğu için kairosekiyi en iyi anlayan, hisseden kişilerden birisi Luffy olsa gerek. :/

Hepsi değişmiş olsaydı Luffy şaşırmazdı kairosekiden nasıl kurtuldun diye. Luffy yerde malak gibi yatıyordu çünkü. Çelik falan olsa zaten kırar geçerdi Luffy. Bir de meyveli olduğu için kairosekiyi en iyi anlayan, hisseden kişilerden birisi Luffy olsa gerek. :/
Law'ın kairoseki'yi bölüp bölememesinde değilim. Neticede meyvesiyle yapıyor. Usopp'a ver meyveti o da yapar. Ama işte burda saçma bir durum var. Law hangi zincirin kime denk geleceğini biliyormu gibi bir mantıksızlık. Bunun yanında zincirler madem değiştirilmiş, bu zincirlerin iki ayrı yerden alındığı manasına da gelmiyor mu ? Ama zincirlerle dolu bir depo varken neden ayrı yerlerden alınsın zincirler vs.

Bunun yanındaki bir mantıksızlık da kairoseki gibi sertliği elmasla kıyaslanan bir maddeyi bölebilen bir adam Mingo'nun iplerini nasıl bölemiyor ? Saçmalıklar silsilesi yani olaylar :D

@Millennium Wizard

O zaman ope'nin çalışma prensipleri arasında haki de var. Ben de bundan bahsediyorum. Meyve sanki hakiden ve diğer koşullardan bağımsızmış gibi ''her şeyi bölebilen'' tabiri ile tanımlanınca ortada bir eksiklik oluşuyor. Her şeyi bölebilen demeyeceksin o zaman. Mingo'ya kadar bu adam koşulsuz şartsız meyvesiyle her şeyi bölebiliyor diye biliyorduk.

Mingo da olmasa... Bak yine Mingo'nun büyüklüğü ortaya çıktı görüyor musun ? :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık