Kairousekinin kesilmeme sebebi sertlik mi yoksa meyvenin antisi olması mı bunu merak ediyorum.Çünkü kafeste kesemiyordu kairoseki labaratuarı sürükleniyordu.@Phoenix
Şimdi baktım da hacı sanırım Law da kairosekiyi bölemiyor. Çünkü söz konusu bölümde başıma bir iş gelirse diye kairoseki olanları ortadan kaldırdım diyor. Yani Punk Hazard'daki zincir olayında kairoseki vakası yok.
Zaten böylesi daha mantıklı. Aksi halde ortalık karışıyor. Çünkü kairosekiyi bölen adam mantıken her şeyi böler.
Demek ki Law gibi her şeyi bölebilen bir meyve için bile saldırı şekli ve fiziksel güç önemli. Böyle bir sonuç çıkıyor o zaman ortaya. Bu da pek mantıklı gelmiyor ama en azından kairosekiyi bölüp de Mingo'nun tellerine hiçbir şey yapamamasından daha mantıklı.
Edit: Şimdi düşününce Law'ın meyvesinin dezavantajları çok daha büyüdü gözümde.
Haki meyveyi iptal etmez. Ornekler ortada. Akainu hala magma, Luffy hala lastik. Luffy'nin kemiğini kiramazsin mesela çünkü kemiği de lastik.
Bir suru ornek var. Hakisi ustun olan zarar verir muhabbeti isleseydi, kokali Dof'u kesen ipi de bolerdi. Tersi şekilde Dof'un hakisi ustun olsaydı Law koka ile korunamazdi ondan.
Biskuvi savunmasını asamıyor Luffy ama g4'e geçince asiyor. Artan şey saf guc yani saldiri gucu. Haki aynı hala. Tersi şekilde Cracker de Luffy'i kesiyor.
Mesele şu: Cracker'in biskuvileri koka ile 10 sertliğinde ise ve bu sertliği aşmak için x vurus gücü gerekiyorsa ve sende haki kullanmadan dahi o vurus gucune sahipsen, misal Kaido o güce sahiptir, savunmayı asarsin. Haki kullanmana bile gerek yok yeterli gücün varsa.
Yoksa seriyi Nihat Doğan yazmıyor, senin ruhun benimkinin önünde diz çöker mantığı ile yurumuyor isler. Saldırı vs savunma. Total önemli, haki sadece bir etken.
Cevap verecektim ama Law kairouseki kesmediyse tekrar ele almak lazım konuyu.