İşte o kurtarılacak adalar Luffy'nin kendi isteği değil sadece. O olayların hepsinde tayfa da kurtarmak istiyordu. Al en basit örneği son arc olan Dressrosa. Sırf Franky'den tut da Robin'e kadar hepsi bir şeyler yapmak istedi. Önceki arc'ları getir aklına. Hepsinde de tayfadan birileri bir şeyler yapmak istemedi mi? Luffy'den izin almak istemedi mi?
Ben aksini söylemiyorum. Luffy'nin kişisel kaprisleri yüzünden tayfa tehlikeye düştü evet ama MF'de Ace'in yaptığı apayrı bir şeydi.
MF'de gelenler kendi isteği ile gelmediler mi ? Ben tam anlayamadım. Yani Luffy'nin kendi isteği değil başkalarının isteği hepsi hayatını riske atıyor(Leyla ne yazıyorum ben ya) hatlar karıştı. O zaman neden Ace'ye hikaye anlatıyoruz ki ? Gelen herkes ölen herkes kendi isteği ile geldiler sonuçta.
Luffy tek başına iş yapıyor yada yapmıyor meselesi yok burda durumun ana kaynağına gelelim.
Luffy bir ahmaktır ve bu ahmaklığı kendisini, tayfasını ve kurtarmak istediği kişileri pek çok kez riske atmasına sebep olmuştur.
Ace bir ahmaktır ve bu ahmaklı kendisini, tayfasını ve kurtarmak istediği kişileri pek çok kez riske atmıştır.
@RedTeroR aynı durum değil. Luffy ve Ace'in yaşadıkları arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca hiç kusura bakma Zoro > Ace.
Farklardan birini saysana

Örneğin Luffy'nin yenemeyeceği bir adama sırf Shanks'a laf söyledi diye diş bileyip hayatını tehlikeye atmasıyla Ace'nin yenemeyeceği bir adama sırf WB'ye laf söyledi diye diş bileyip hayatını tehlikeye atması arasında bi fark mı görüyorsun ?
Yada Luffy'ni Ace'yi kurtarmaya çalışırken hayatını ortaya koyması ile Ace'nin Luffy'i kurtarmak için ölmesi arasında bi fark mı görüyorsun ?
Sonuç olarak Luffy'nin Fuji'ye kaçmamak ile ilgili söylediklerine bakarsanız bu seride KK olacak adamın kaçmama konusunda Ace'nin değerlerini taşıyacağını görürsünüz.