Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

MF'de gelenler kendi isteği ile gelmediler mi ? Ben tam anlayamadım. Yani Luffy'nin kendi isteği değil başkalarının isteği hepsi hayatını riske atıyor(Leyla ne yazıyorum ben ya) hatlar karıştı. O zaman neden Ace'ye hikaye anlatıyoruz ki ? Gelen herkes ölen herkes kendi isteği ile geldiler sonuçta.
Luffy tek başına iş yapıyor yada yapmıyor meselesi yok burda durumun ana kaynağına gelelim.
Luffy bir ahmaktır ve bu ahmaklığı kendisini, tayfasını ve kurtarmak istediği kişileri pek çok kez riske atmasına sebep olmuştur.
Ace bir ahmaktır ve bu ahmaklı kendisini, tayfasını ve kurtarmak istediği kişileri pek çok kez riske atmıştır.
Anlatamıyorum galiba. :( Ace serideki favori karakterlerimden birisidir ama olay belli işte. Çok büyük mallık yaptı. Evirmeye çevirmeye hiç gerek yok.

Kabul et çok kötü örnek verdin. Aboooovvv diyesim geldi o derece. Hani gördüğüm en kötü karşılaştırmaydı galiba.
Bu arada Zoro>Ace. Zamanla anlayacaksın bunu.
Ciddi bi cevap ver neden kötü olduğuna dair, ben kabul ederim :a:

@Raiden o mallık genlerinden geliyor mallık yapmadı da demiyoruz sadece Ace'ye mallık yaptı diye çemkirip konu Luffy olunca yigidim aslanım denmesine laf etmişiz

Aynı şey değil. Ace için binlerce kişi canını tehlikeye atmışken, bir o kadarı ölmüşken Ace iki laf yedi diye gitti o kadar adamın emeğini hiçe saydı. Luffy ise tamamen kişisel olarak hareket etti ve sonuçları da kişisel olacaktı. Ne onun için ölecek birisi, ne de tayfadan riske girecek birisi vardı. Aradaki fark gayet net bence.
Hiç bir olay birbirinin aynısı değil zaten, benim vurgulamak istediğim luffy'de saçma sapan işler yapıyor, sonunda kimse ölmüyor diye bu doğru olmuyor. Yani normalde Usopp ölür, Nami ve Robin tecavüze uğrardı ama bunlar olmadı diye çok yaşa Luffy, geber Ace ne kadar güzel.

Shanbondy'de gördük, Ray geldi kurtardı, senin neyine kutsal soyluya yumruk atmak. Güzel yaptı gaza getirdi falan hikaye, bırak adam satın alsın, sen bir şekilde sessizce arka kapıdan kaçır git.

Ace bir geri döndü diye söylemediğinizi bırakmıyorsunuz, adam hem psikolojik olarak bitmiş hem de zaten karakteri böyle. Zeka olarak da iyi sayılmaz, Luffy'den farklı davranmıyor.

@Alpamis Sen Ace'ye bir şey demiyorsun, senden yana sıkıntı yok.

Aynı şey değil. Ace için binlerce kişi canını tehlikeye atmışken, bir o kadarı ölmüşken Ace iki laf yedi diye gitti o kadar adamın emeğini hiçe saydı. Luffy ise tamamen kişisel olarak hareket etti ve sonuçları da kişisel olacaktı. Ne onun için ölecek birisi, ne de tayfadan riske girecek birisi vardı. Aradaki fark gayet net bence.

Luffy malı olsa farklı mı davranacaktı hacı ? Sanki Luffy süper über empatik düşünceli bir karakter de... Bencil, kendi istekleri doğrultusunda yaşayan biri işte bu çocuk da :bilmem:

Hiç bir olay birbirinin aynısı değil zaten, benim vurgulamak istediğim luffy'de saçma sapan işler yapıyor, sonunda kimse ölmüyor diye bu doğru olmuyor. Yani normalde Usopp ölür, Nami ve Robin tecavüze uğrardı ama bunlar olmadı diye çok yaşa Luffy, geber Ace ne kadar güzel.

Shanbondy'de gördük, Ray geldi kurtardı, senin neyine kutsal soyluya yumruk atmak. Güzel yaptı gaza getirdi falan hikaye, bırak adam satın alsın, sen bir şekilde sessizce arka kapıdan kaçır git.

Ace bir geri döndü diye söylemediğinizi bırakmıyorsunuz, adam hem psikolojik olarak bitmiş hem de zaten karakteri böyle. Zeka olarak da iyi sayılmaz, Luffy'den farklı davranmıyor.

@Alpamis Sen Ace'ye bir şey demiyorsun, senden yana sıkıntı yok.
Gene yanlış bir örnek vermişsin. Zoro ne dedi orada? "Sen vurmasaydın ben kesecektim." Normalde bu gibi durumlarda yaygara koparan Nami bile bir şey demedi, çünkü kendisi de aynısını yapardı. Orada bulunan tüm tayfa üyeleri aynı düşüncedeydi.

Aradaki farkı anlamanız lazım brolar. Ace için birileri ölmüşken onu yapması büyük skandaldır. Diğer hiçbir karakterle kıyaslanamaz bile.

@Densetsu no Samurai
Luffy de mal bu konularda kabul ediyorum da Ace kadar değil. Luffy en azından bir şey yapamayacağını anlayınca tayfası için kaçalım diyor. Örnek Sabaody. Sabaody'de Luffy'nin davranışlarından dolayı o hale düşüyorlar ama dediğim gibi tayfa da aynısını yapacaktı orada.

Gene yanlış bir örnek vermişsin. Zoro ne dedi orada? "Sen vurmasaydın ben kesecektim." Normalde bu gibi durumlarda yaygara koparan Nami bile bir şey demedi, çünkü kendisi de aynısını yapardı. Orada bulunan tüm tayfa üyeleri aynı düşüncedeydi.

Aradaki farkı anlamanız lazım brolar. Ace için birileri ölmüşken onu yapması büyük skandaldır. Diğer hiçbir karakterle kıyaslanamaz bile.

@Densetsu no Samurai
Luffy de mal bu konularda kabul ediyorum da Ace kadar değil. Luffy en azından bir şey yapamayacağını anlayınca tayfası için kaçalım diyor. Örnek Sabaody. Sabaody'de Luffy'nin davranışlarından dolayı o hale düşüyorlar ama dediğim gibi tayfa da aynısını yapacaktı orada.
Ace ne yaptı, anlık sinir ile yumruk tokuşturdu. Sanki Akainu ona iki atacaktı. Eli yanınca aklı başına gelecek ve birileri Ace kaçalım deyince o da kaçardı. Bu geri ta en başta WB'yi dinlemedi, Teach'in peşine düştü. En son Luffy için kendini siper etti. Bıraksaydı da Luffy ölseydi de sonra Ace mi kaçsaydı?

Suçlu varsa Wb'dir, Teach'in Ace'yi harcayacağını bile ön göremedi, Shanks ayağına kadar gelmesine rağmen gurur yaptı. Yolla Ace'nin peşinden Marco'yu, Teach'i getirip ayaklarının altına atsınlar.

Kutsala yumruk olayında Zoro yapınca doğru mu sayacaktık? Kizaru, bunları dağıtsa Zoro'yu falan öldürse ne olacaktı, helal olsun mu diyecektik? Tayfası aynı görüşte olabilir ama yaptığı mantıklı değil sadece Ray gibi birileri piyangodan çıkıyor ve zarar görmüyorlar. Yoksa Luffy kaçın dedi diyorsunuz da nasıl kaçacaklar, amiral boru mu? Kaçılamayacak noktaya kadar getirip kaçın demesi bir şey ifade etmiyor.

@Densetsu no Samurai
Luffy'nin başka bir seçeneği yoktu orda zaten de tayfası yanında olmasın Ace'le aynı şeyi yapardı. Nasıl ki Ace söz konusu olduğunda gitti tayfasını düşünmeden Magellan'la öleceğini bile bile vs. attı aynı hesap. Orda da tayfası ortada yoktu. Ama sadece abisi için her şeyi yok saydı. Luffy hacı bu bilmediğimiz biri olsa neyse. Bunların al birini vur ötekine :) O yüzden Ace şöyleydi diye eleştirmek çok yersiz bence.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık