Herkes biliyor senaryo gereği olduğunuda, böyle oluncada kurgunun ve güç dengesinin içine ediyor. Haki dediğin kullanısının ol dediği zaman veya zihninde tezahür ettiği zaman hemen ortaya çıkan salise'lik bir durum, bazende anlık duygu patlamalarında ortaya çıkıyor luffy ve usopp gibi. Bu durumların hepsi oluşmuş, Herşey tam haki kullanılacak duruma elverişli hale gelmişken, Ace'de tık yok. Birde Esu'da iradenin feriştağı olması gerekirken, gerek D. olması, gerekse Roger'ın oğlu olması, Luffy'nin kardeşi, üvey babası WB...Şu sahneyı çizen adam kim. Adam neden böyle bir şey çizmiş. Hakisi olsa olaylar farklı olurdu demek, çizen adamın senaryosuna hakaret. Adamın burada ki amacı; luffy'nın daha güçlenmesi için bir travma yaratmak. "Hakisi olsaydı eliyle, bacağıyla durdururdu" demek bana göre anlamsız. Zaten yumruklu mücadele de Ace 10m fırladı gitti. Hiçbir şekilde Akainu'yu başka şekilde durduramazdı, bu pozisyonun sebebi luffy kurtarmak için gecikmiş olması ve diğer şekillerde durduramayacak olmasıdır. Söylemiş miydim bide zar zor nefes alıyor. Hakisi olsa da olmasa da adamın bu şekilde ölmesinin mantıklı açıklaması benim için böyle.
Aynı düşünceye sahibim. o yüzden yukarıda dediğim gibi haki de olsa yukarda ki sahneden farklı bir sonuç olmazdı.
Saldırı aniden oldu veya birden atladı diye sıyırma savunmalar ile geçiştirmek, millete inandırıcı gelmez. Eğer Esu isen, yavsşşşşş deyip orada bir şaplak atacan akainu'nun eline, böylelikle yumruğun yönünü değiştirmiş olacaksın en azından. Benn Beckman, kizaru bahsinde olduğu gibi, akainu ohhh ESU abimiz gelmiş diyecek