Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 766: Gülümse!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ameller niyetlere göredir hacı :) Cora böyle bir cehennemin içine gireceğinden haberdar mıydı, yok. Amacı doktor doktor gezip tedavi bulmak sadece. Gayet iyi niyetli olarak başlıyor işe. Ancak olaylar mecburen bu durumlara getirdi onları orası ayrı. Mingo da kardeşini gözden çıkardı ?

Senaryo içinde olması gereken şeylere çok takılmamak lazım. Law Mingo'nun yanında bekleseydi, intikam döngüsü sağlanabilir miydi ? Oda istese yine sağlanırdı. Ancak adam böyle çizmiş. Ace'in ölmesi gerekiyordu; öldü. Mallığından mı öldü, evet :) WB'nin ölmesi gerekiyordu öldü. Bunlar senaryo içinde zorunluluğu olan şeylerse bu mesele de aynı. Ne veya nasıl olduğu çok önemli değil.

Niyet önemli niyetttt! :)
Önceden de söyledim.Luffy zoro ve sanjiyi kardeşi olarak görüyor mu kk olma yolunda ? Evet.Onlarda öyle luffy için ölmeye hazır.Dofta aile üyelerinin hepsinin bu şekilde düşündüğünü biliyor.Monete benim için öl diyor ama Monet rest de çekebilir bir kaybı yok iki şekilde de ölecek ama Monet bunu yapmıyor.Dof rociyi de böyle sanıyor.O yüzden en çok ona güveniyor.Hatta diğerlerinden daha çok güveniyor.Roci bunu bilerek yanlarına geri gelmiş ama bu güveni tamamen istismar ediyor.Yoksa banane kardeşimden ölsün gebersin gibi bir durum yok ortada.

Roci Lawı law ile doflamingonun yanına geri dönse bile kurtarabilirdi.Hem meyveyi de kendi yemezdi.Gelirken yanlışlıkla sessizlik meyvesini yedim diyebilirdi.Adamın lawı aniden kaçırmasının sebebi D. olması.D. olduğu için abisi zarar verecek diye düşünüyor.Halbuki adam sağ kolu yapmayı onu iyileştirmeyi düşünüyor.Kimse de Law D. demezse bir problem yoktu.Corazonu bıçakladığını söylemediler onu da söylemezlerdi.Corazon tamamen aptallık etti.Meyveyi Dofta çalacakmış zaten kuş kafesiyle her halükarda.Erken davranıp gereksiz atraksiyona girdi uyanıklık yapmaya çalıştı ceremesini çekti.Bunu da denizcilere bilgi sızdırmak için yaptı.Yanlarındayken planı detaylarıyla bir denizciye ulaştıramaz.

Ben çocukları kurtarmasına birşey demiyorum.Attığı kazık kötü.Sanki dünyadaki tek korsan abisiymiş gibi ajanlık yapmış intikam için.Sengoku bunu bir tek sen yapabilirsin gibisinden de manipule etti büyük ihtimalle.

Unknown

Bu konuya değinen oldumu bilmiyorumda yorumlarda kaçırmış olabilirim.Haftalardır ihanet tartışmaları vardı bu hafta anlaşıldıki ihanet faln değilmiş adamın yaptıgı adam zaten denizciler adına casus olarak girmiş tekrar tayfaya 8 yaşında tayfadan kaçıp 14 yıl sonra geri dönmüş. Bence 14 yıl boyunca adam denizcilerle çalışıp görev için aileye geri dönmüştür buda ortada bir ihanet olmadığını göstergesidir.
Yok o kısmı anlamıyor Dofly fanları. :( 14 yıl boyunca denizci değilmiş sözde. :artiz:

Yanlış okuyosun heralde adam öldüren herkez mi ? dedim iyi bak. Nevsi müdafa yazdım oraya , buna benzer bir kaç durum daha olabilir savaş esnasında,birini kurtarmak amaçlı vs vs vs. Dof un kiler bu kategoriye girmiyor : ) Ufak yerlerden tutunmaya çalışıyosun ama zor.
İnsan öldürmek kötü bir davranıştır. Bunu sen söyledin diye yazmadım, bu böyledir. Savaşta da öldürsen böyledir, meşru müdafaa durumunda da böyledir. Sen sana saldıran adamı öldürsen iyi bir şey yapmış olmazsın, sadece yapman gereken en uygun davranışı yapmış olursun. Ama bu durum yaptığın şeyi İYİ yapmaz, HUKUKA UYGUN yapar. Yoksa suç suç olmaya devam eder. Sadece ceza vermezler sana. Dof kardeşini ve babasını öldürüyor, sana A-4 boyutunda gerekçe yazıyorum, nedenlerini yazıyorum, ama kardeşini babasını öldürdü kötü bu adam diyorsun. Haklısın yaptığı hareket KÖTÜ bir fiil ama bu Dof'u kötü adam yapmaya yetiyor mu ? O zaman mantıken öldüren, döven vs kötü adam olur, anlık hareketler 1 kere sonuç doğurur. Adamın 70 yıllık hayatına bunu yansıtamazsın. :)

Hayır, iyi kötü algısını oradan çıkartmıyoruz. Bir çocuğu kurtarmak için kendinden ve onlarca planından vazgeçiyor. Hayatını ortaya koyuyor.
Peki bu Dof'u kötü adam yapıyor mu ?

Graykhan

İki yorumu alt alta okursan ne demek istediğim anlarsın. :) Mangaka kafasına göre hikayeyi şekillendirebilir, bu senaryo gereğidir. Roci öyle ihanet etmese başka türlü ihanet edebilirdi vs. Ancak bu soyut kurguya bakarak birini iyi diğerini kötü göstermeye çalışmamak lazım. Özetle iyi - kötü yakıştırmasının iyi bir tahlile göre yapılması gerekiyor. Roci Law'ı doktora götürdü iyi, Dof götürmedi kötü. Şu an böyle bir algı var ama hikaye bunun tam tersi. Roci'nin adı yokken Dof ben seni iyileştirip yanıma alacam diyor. :)
Bu yorum ve bakış açısının üstüne başka bir değerlenirmede bulunamayacağım ben : )

Roronoa Zoro

İnsan öldürmek kötü bir davranıştır. Bunu sen söyledin diye yazmadım, bu böyledir. Savaşta da öldürsen böyledir, meşru müdafaa durumunda da böyledir. Sen sana saldıran adamı öldürsen iyi bir şey yapmış olmazsın, sadece yapman gereken en uygun davranışı yapmış olursun. Ama bu durum yaptığın şeyi İYİ yapmaz, HUKUKA UYGUN yapar. Yoksa suç suç olmaya devam eder. Sadece ceza vermezler sana. Dof kardeşini ve babasını öldürüyor, sana A-4 boyutunda gerekçe yazıyorum, nedenlerini yazıyorum, ama kardeşini babasını öldürdü kötü bu adam diyorsun. Haklısın yaptığı hareket KÖTÜ bir fiil ama bu Dof'u kötü adam yapmaya yetiyor mu ? O zaman mantıken öldüren, döven vs kötü adam olur, anlık hareketler 1 kere sonuç doğurur. Adamın 70 yıllık hayatına bunu yansıtamazsın. :)

Hayır, Dof'u kötü yapan psikopat bir kevaşe olması. Bu konuyla alakası yok.

Dof'u bu değil başka şeyler kötü adam yapıyor.Riku'ya kendi vatandaşlarını katlettirmesi.Sence bu iyi bir adamın yaptığı birşey mi? Şuan kuş kafesinde parazit devam ediyorsa insanlar arkadaşlarınıda öldürüyor olabilir.Bu hareketleri kötü adam yapıyor Dof'u.Zaten adamın özünde Kutsal ş.erefsiz kanı yatıyor.Ben kutsalım bana yan baktı diye adamı öldüreceğim diyor bebe iken.İşkence görmeside tetikliyor bunu.Psikopata bağlıyor.Tayfasına,kardeşine çok bağlı tamam fakat ama psikopat ve kötü bir adam bu Dof.

Şöyle düşün.Bir adam sana zorla aileni ya da sevdiğin insanları öldürtüyor.Bunu iyi bir adam yapar mı?

Alpamis

Tartışıyorsunuz ama net olan iki şey var. Dof'un kötü Roci'nin iyi olması.

Dof'u bu değil başka şeyler kötü adam yapıyor.Riku'ya kendi vatandaşlarını katlettirmesi.Sence bu iyi bir adamın yaptığı birşey mi? Şuan kuş kafesinde parazit devam ediyorsa insanlar arkadaşlarınıda öldürüyor olabilir.Bu hareketleri kötü adam yapıyor Dof'u.Zaten adamın özünde Kutsal ş.erefsiz kanı yatıyor.Ben kutsalım bana yan baktı diye adamı öldüreceğim diyor bebe iken.İşkence görmeside tetikliyor bunu.Psikopata bağlıyor.Tayfasına,kardeşine çok bağlı tamam fakat ama psikopat ve kötü bir adam bu Dof.

Şöyle düşün.Bir adam sana zorla aileni ya da sevdiğin insanları öldürtüyor.Bunu iyi bir adam yapar mı?
Daha önce de dediğim gibi iyi - kötü kavramları tamamen ahlaki olup durduğun yere göre şekillenir. Dof kim ? Kutsal Ejder soyundan gelen bir adam. Sen de diyorsun ki bu adam Kutsal Ejder soyundan geliyor bu adam kötü. Yaptığın empati katsayısı 0. :) Karşı tarafın gözünden bakıp Kutsal Ejderi yargılıyorsun ve ona kötü bu adam diyorsun. Anlatmaya çalıştığım şey kendinizi Dof yerine koyup bakmanız. Adam düzenini kurmuş ve birileri onun düzenini bozmak, 20 küsür yıllık emeğini hiç etmek istiyor. Tabi ki Dof bu adamları durdurmak isteyecek. Haliyle yoldan geçen yayalar da bu durumdan etkilenecek. :)

Tartışıyorsunuz ama net olan iki şey var. Dof'un kötü Roci'nin iyi olması.
Adam noktayı koymuş, dağılabiliriz. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık