Yalnız şöyle bir şeyi es geçiyorsun.. Rosi diyor ki, benim itiraz edemeyeceğimi biliyor. Yani Doflamingo eşeğini sağlam kazığa bağlamış bir kere. Kafasında meyveyi Rosi'ye yedirmek var zaten. Rosi meyveyi yemek istemediğini söylesin, başkası yer diyorsun. Tamam diyelim ki Rosi konuştu, meyveyi istemediğini söyledi ve başkası yedi ope ope'yi.. Abicim Doflamingo'nun bu meyveyi kardeşine yedirmeyi bir kere düşünmesi bile zaten kardeşini gözden çıkardığını göstermiyor mu ?
Yani burda şunu demenin manası yok :
-Rosi istemediğini söylesin yemesin.
-Mingo zorlayacak değil ya başkasını bulur.
-Mingo öldürecek değil ya falan felan.. Evet dostum haklısın, Mingo bunların hepsini dediğin gibi de yapabilir. Ama dediğim gibi, Mingo'nun bu meyveyi bir kere Cora'ya yedirecem diye düşünmesi zaten olayı bitiriyorDaha sonraki senaryoların bir ehemmiyeti yok.
Yani kısacası burda şunları demenin alemi yok bana göre (genele hitap ediyorum) :
- Ya zaten Rosi'nin meyvesi var, yiyemez.
- Ya zaten Rosi de ajanlık yapıyor vs. vs.
Mingo niyeti bozmuş çünkü bir kere![]()
Ona yedirmek istemesinin sebebi meyveyi tam potansiyel kullanabileceğine inanması.Dof adama güveniyor onunda kendi yoluna baş koyduğunu düşünüp kendisinin kk olmasında yardımcı olacağını düşünüyor.Gerçekten kardeşini seviyorsa bunu yapacağına inanıyor o yüzden meyveyi yedirmek istiyor.Roci kaçtıktan sonra aileye geri geldiyse bunları bilerek geliyor.Yani gerektiğinde monet gibi kendini feda edebileceğini.Gözden çıkarma olayı iki tarafta birbirine inanarak kendi isteğiyle gerçekleştikten sonra oluyor.Dofun herkesi aileye almamasının sebebi bu.Gerçekten gönül vermeli bu işe yoksa bellamy gibi almıyor.Adam için kk olma yolunda kimse vazgeçilmez değil.Aslında bu olay şöyle gerektiğinde zoro veya sanji luffy için ölür değil mi yaptılar da zaten.İşte aynı şekilde aile üyeleri bu kadar değer veriyorsa ölmeleri gerektiğini düşünüyor.Ki bu çok ekstrem bir durum ope ope olayı.Onda da aile üyelerinden bile üstte tuttuğu kardeşinin yapabileceğine inanıyor.
@Reiper
Bende söylediklerini anlatmaya çalışıyorum ama Roci fanlığı almış başını gitmiş iki güldü diye :/