Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 766: Gülümse!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalnız şöyle bir şeyi es geçiyorsun.. Rosi diyor ki, benim itiraz edemeyeceğimi biliyor. Yani Doflamingo eşeğini sağlam kazığa bağlamış bir kere. Kafasında meyveyi Rosi'ye yedirmek var zaten. Rosi meyveyi yemek istemediğini söylesin, başkası yer diyorsun. Tamam diyelim ki Rosi konuştu, meyveyi istemediğini söyledi ve başkası yedi ope ope'yi.. Abicim Doflamingo'nun bu meyveyi kardeşine yedirmeyi bir kere düşünmesi bile zaten kardeşini gözden çıkardığını göstermiyor mu ? :)

Yani burda şunu demenin manası yok :

-Rosi istemediğini söylesin yemesin.
-Mingo zorlayacak değil ya başkasını bulur.
-Mingo öldürecek değil ya falan felan.. Evet dostum haklısın, Mingo bunların hepsini dediğin gibi de yapabilir. Ama dediğim gibi, Mingo'nun bu meyveyi bir kere Cora'ya yedirecem diye düşünmesi zaten olayı bitiriyor :cool: Daha sonraki senaryoların bir ehemmiyeti yok.

Yani kısacası burda şunları demenin alemi yok bana göre (genele hitap ediyorum) :

- Ya zaten Rosi'nin meyvesi var, yiyemez.
- Ya zaten Rosi de ajanlık yapıyor vs. vs.

Mingo niyeti bozmuş çünkü bir kere :)

Ona yedirmek istemesinin sebebi meyveyi tam potansiyel kullanabileceğine inanması.Dof adama güveniyor onunda kendi yoluna baş koyduğunu düşünüp kendisinin kk olmasında yardımcı olacağını düşünüyor.Gerçekten kardeşini seviyorsa bunu yapacağına inanıyor o yüzden meyveyi yedirmek istiyor.Roci kaçtıktan sonra aileye geri geldiyse bunları bilerek geliyor.Yani gerektiğinde monet gibi kendini feda edebileceğini.Gözden çıkarma olayı iki tarafta birbirine inanarak kendi isteğiyle gerçekleştikten sonra oluyor.Dofun herkesi aileye almamasının sebebi bu.Gerçekten gönül vermeli bu işe yoksa bellamy gibi almıyor.Adam için kk olma yolunda kimse vazgeçilmez değil.Aslında bu olay şöyle gerektiğinde zoro veya sanji luffy için ölür değil mi yaptılar da zaten.İşte aynı şekilde aile üyeleri bu kadar değer veriyorsa ölmeleri gerektiğini düşünüyor.Ki bu çok ekstrem bir durum ope ope olayı.Onda da aile üyelerinden bile üstte tuttuğu kardeşinin yapabileceğine inanıyor.

@Reiper

Bende söylediklerini anlatmaya çalışıyorum ama Roci fanlığı almış başını gitmiş iki güldü diye :/

Graykhan

Roci'nin yaptığı şey Law'ı hastane hastane dolaştırıp perişan etmekten başka bir şey değildi. Vaktinden önce ilerledi Law'ın hastalığı. Beyazşehir halkından olduğunu anlayan ihbar etti, bir yığın rezillik çektiler. Law'ı kurtarmak isteyen en başında Dof'tu burada. Bizzat yanımızda kal, bir sürü şeytan meyvesi var, birisi senin hastalığına iyi gelebilir, bekle diyor adam daha ne yapsın. Ki Ope Ope'yi yine Dof buldu.
Reiper tamam bazen çok güzel bakış açıların var ama : )"Roci'nin yaptığı şey Law'ı hastane hastane dolaştırıp perişan etmekten başka bir şey değildi" dersen biraz acayip durur. Adamın niyeti belli law ın düşünüyo onu kurtarmak istiyo türlü türlü zahmetlere giriyo ve ölücek . Bu adam iyi karakter yapıcak bişi yok. Dof un law ı kurtarmak istediği doğrudur orda haklısın,law dofun gerçekten hoşuna gitmiş biri kendi küçüklüğüne benzetmesi filan, ciddi samimi bir kurtarma isteği var. Yalnız dof ope ope yi her ne kadar law ı kurtarma durumu olsada öncelikli olarak kendisi için bulmuştur.

Reiper tamam bazen çok güzel bakış açıların var ama : )"Roci'nin yaptığı şey Law'ı hastane hastane dolaştırıp perişan etmekten başka bir şey değildi" dersen biraz acayip durur. Adamın niyeti belli law ın düşünüyo onu kurtarmak istiyo türlü türlü zahmetlere giriyo ve ölücek . Bu adam iyi karakter yapıcak bişi yok. Dof un law ı kurtarmak istediği doğrudur orda haklısın,law dofun gerçekten hoşuna gitmiş biri kendi küçüklüğüne benzetmesi filan, ciddi samimi bir kurtarma isteği var. Yalnız dof ope ope yi her ne kadar law ı kurtarma durumu olsada öncelikli olarak kendisi için bulmuştur.
Her şey Dof'un istediği şekilde olsaydı, yani meyveyi Roci yemiş olsaydı, mutlu mesut eve dönüyor olsalardı, Roci meyve üzerinde hakimiyet kurduğu anda kurtaracaktı zaten Law'ı. Roci'nin yapmaya çalıştığı şey, esasen Law'ı kurtarmak değil. Çocukların hepsini Dof'un elinden almak. Kendisi söylüyor Sengoku'ya, Dof'un yanında 3 tane çok var, çok bağlılar bir türlü ayıramadım gibisinden. Adamın görevi yani bu çocukları kurtarmak. Sonradan Law'a ısınınca hastane hastane gezmeye başlıyorlar ama 1- Hastalığın çaresi zaten yok. 2- BeyazŞehir halkından olanlar ihbar ediliyor. 3- Her geçen gün Law'ın hastalığı daha da ilerliyor. Demek istediğim Dof'un yanında kalsalar Law'ın iyileşmesi bankoydu. Hem hastalığı ilerlemeyecekti, hem de zahmet çekmeyeceklerdi. Roci Law'ı kaçırayım diye hem Dof'a ihanet etmiş oldu, hem canından oldu, hem de Law'ı perişan etti.

Roronoa Zoro

@Reiper
Bundan dolayı Rociante iyi değil yani? aksdjashasd
Dof gibi bir psikopatın elinde yetişen çocuklardan ne olur la? Çocukları kurtarmak istiyor işte. Lamı cimi yok bunun.

Roronoa Zoro

Roci'nin yaptığı şey Law'ı hastane hastane dolaştırıp perişan etmekten başka bir şey değildi.Vaktinden önce ilerledi Law'ın hastalığı. Beyazşehir halkından olduğunu anlayan ihbar etti, bir yığın rezillik çektiler. Law'ı kurtarmak isteyen en başında Dof'tu burada. Bizzat yanımızda kal, bir sürü şeytan meyvesi var, birisi senin hastalığına iyi gelebilir, bekle diyor adam daha ne yapsın. Ki Ope Ope'yi yine Dof buldu.
Bilhassa bu kısma değineceğim. Allah korusun diyelim ki senin oğlun hasta. Sen mi doktor doktor dolaştırırsın, yoksa doktorun ayağına gelmesini mi beklersin ? Rosi burada eli kolu bağlı beklemektense, en azından çaba gösterip bir şeyler yapmayı tercih etmiş. Nitekim Mingo'nun da Law'In hastalığına iyi gelecek meyveyi bulacağının garantisi yok. Haa buldu mu buldu. Ama bulamayadabilirdi. Rosi de bu olasılığı düşünerek işi şansa bırakmadı ve yola koyuldu. Buna ''Law'ı perişan etti'' şeklinde yaklaşmak ne kadar doğru ? Evet bir yerde perişan oldu ama gökten Hipograt inip de Law'ı iyileştirmeyecekti sonuçta. Emek olmadan yemek olmaz hesabı... İyileşmek istiyorsan, öyle ya da böyle çaba gösterip, bazı sıkıntılara katlanacaksın.

Graykhan

Her şey Dof'un istediği şekilde olsaydı, yani meyveyi Roci yemiş olsaydı, mutlu mesut eve dönüyor olsalardı, Roci meyve üzerinde hakimiyet kurduğu anda kurtaracaktı zaten Law'ı. Roci'nin yapmaya çalıştığı şey, esasen Law'ı kurtarmak değil. Çocukların hepsini Dof'un elinden almak. Kendisi söylüyor Sengoku'ya, Dof'un yanında 3 tane çok var, çok bağlılar bir türlü ayıramadım gibisinden. Adamın görevi yani bu çocukları kurtarmak. Sonradan Law'a ısınınca hastane hastane gezmeye başlıyorlar ama 1- Hastalığın çaresi zaten yok. 2- BeyazŞehir halkından olanlar ihbar ediliyor. 3- Her geçen gün Law'ın hastalığı daha da ilerliyor. Demek istediğim Dof'un yanında kalsalar Law'ın iyileşmesi bankoydu. Hem hastalığı ilerlemeyecekti, hem de zahmet çekmeyeceklerdi. Roci Law'ı kaçırayım diye hem Dof'a ihanet etmiş oldu, hem canından oldu, hem de Law'ı perişan etti.
Rocinante nin yaptığı şey tam olarak esases law ın kurtarmak,sen belki ope ope den başka çaresi olmayan bir şey için niye o kadar yoruldu diyebilirsin ama zaman kısıtlı ve ope ope nin kesinlik bulunacağı garanti değil. bundan dolayı aceleci davranmış olabilir. Yine söyliyeyim "amacı law ı kurtarmak değil" yanlış

WoLFy

Roci'nin meyve yediğini Mingo biliyor mu, bilmiyor mu ? Biliyorsa zaten kardeşine güvenmiyordur.Roci bunun farkına vardıysa hem lawı hem de kendisini kurtarmış olmaz mı :bilmem:

Bilhassa bu kısma değineceğim. Allah korusun diyelim ki senin oğlun hasta. Sen mi doktor doktor dolaştırırsın, yoksa doktorun ayağına gelmesini mi beklersin ? Rosi burada eli kolu bağlı beklemektense, en azından çaba gösterip bir şeyler yapmayı tercih etmiş. Nitekim Mingo'nun da Law'In hastalığına iyi gelecek meyveyi bulacağının garantisi yok. Haa buldu mu buldu. Ama bulamayadabilirdi. Rosi de bu olasılığı düşünerek işi şansa bırakmadı ve yola koyuldu. Buna ''Law'ı perişan etti'' şeklinde yaklaşmak ne kadar doğru ? Evet bir yerde perişan oldu ama gökten Hipograt inip de Law'ı iyileştirmeyecekti sonuçta. Emek olmadan yemek olmaz hesabı... İyileşmek istiyorsan, öyle ya da böyle çaba gösterip, bazı sıkıntılara katlanacaksın.
Hastane hastane dolaşıp bir sürü sıkıntı çekmek, fırtınalı denizlerde ilerlemek, çatışmalara girmek, kışın bir vakti koşuşturmak Law'ın hastalığını ilerletiyor, kendisi diyor daha vakti gelmemişti niye kötüleştin diye. Law'ı iyileştirmekten ziyade Dof'tan kaçırmaya çalışıyor Roci ve bari kaçırmışken iyileştireyime getiriyor olayı ama hastalığın çaresi yok ve hastalığı iyileştirmek isteyecek doktor da yok. Bunları bilmeden hareket ediyor ve nihayetinde Dof olmasa her türlü mefta oluyordu Law. Bana göre Dof'un yanında 3 yıl kalıp beklemek, çareliği olmayan bir hastalık için çare olmayan doktorların ayağına gidip 2 yıl koşturmaktan daha efektiftir. Ki Dof da bu yüzden benle kal bu işin ticaretini yapıyorum ben diyor. Belki onun da garantisi yok ama daha efektif olduğu kesin.

@Reiper
Bundan dolayı Rociante iyi değil yani? aksdjashasd
Dof gibi bir psikopatın elinde yetişen çocuklardan ne olur la? Çocukları kurtarmak istiyor işte. Lamı cimi yok bunun.
Roci iyi değil demedim, Dof kötü değil dedim. :)

Roronoa Zoro

Hastane hastane dolaşıp bir sürü sıkıntı çekmek, fırtınalı denizlerde ilerlemek, çatışmalara girmek, kışın bir vakti koşuşturmak Law'ın hastalığını ilerletiyor, kendisi diyor daha vakti gelmemişti niye kötüleştin diye. Law'ı iyileştirmekten ziyade Dof'tan kaçırmaya çalışıyor Roci ve bari kaçırmışken iyileştireyime getiriyor olayı ama hastalığın çaresi yok ve hastalığı iyileştirmek isteyecek doktor da yok. Bunları bilmeden hareket ediyor ve nihayetinde Dof olmasa her türlü mefta oluyordu Law. Bana göre Dof'un yanında 3 yıl kalıp beklemek, çareliği olmayan bir hastalık için çare olmayan doktorların ayağına gidip 2 yıl koşturmaktan daha efektiftir. Ki Dof da bu yüzden benle kal bu işin ticaretini yapıyorum ben diyor. Belki onun da garantisi yok ama daha efektif olduğu kesin.
Ameller niyetlere göredir hacı :) Cora böyle bir cehennemin içine gireceğinden haberdar mıydı, yok. Amacı doktor doktor gezip tedavi bulmak sadece. Gayet iyi niyetli olarak başlıyor işe. Ancak olaylar mecburen bu durumlara getirdi onları orası ayrı. Mingo da kardeşini gözden çıkardı ?

Senaryo içinde olması gereken şeylere çok takılmamak lazım. Law Mingo'nun yanında bekleseydi, intikam döngüsü sağlanabilir miydi ? Oda istese yine sağlanırdı. Ancak adam böyle çizmiş. Ace'in ölmesi gerekiyordu; öldü. Mallığından mı öldü, evet :) WB'nin ölmesi gerekiyordu öldü. Bunlar senaryo içinde zorunluluğu olan şeylerse bu mesele de aynı. Ne veya nasıl olduğu çok önemli değil.

Niyet önemli niyetttt! :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık