OP de adalet anlayışı diye birşey yok.Adalet kişilere ve kurumlara göre değişir.Denizcilerin asıl amacı sivilleri korumaktır.Ama yöneten kişiler kendi çıkarlarına göre emir veriyorlar.İçinde sadece birkaç aranan kişi onun dışında siville dolu olan geminin batırılması.İster bu dünya ister Op evreninde olsun adalet sayılmaz.Ama Akainu için doğru olan odur gibi..Eğer orada Garp olsaydı aynısını yaparmıydı.Yada Garp karşılaşsaydı o kızla aynısı yaparmıyıdı ?Hayır one piece'de ki adalet anlayışına göre Robin'in ölmesi gerekiyordu Saul denizciydi onu öldürmemekle kalmayıp birde canından oldu. Bence o bölümleri bir daha oku.
Chinjao'da onca yıl geçmiş ama hala gözünde intikam ateşi vardı. Ne yapalım her hesabı olana bu sıfatı mı yakıştıralım. Dediğim gibi öznel birşey bu ben Crocodile'ı sevmem D. çıksa bu nasıl iştir derim ama Crocodile seven birisi demez. Bu da aynı şey işte boşuna tartışıyoruz.
Evet adalet sayılmaz ama dünya hükümetinin denizcilere uygulattığı belli bir adalet sistemi var. Mesela köleliğin yasal olması gibi. Eğer denizciysen bu adalete uyacaksın. Ve Saul'un Robini orada öldürmesi gerekiyordu ama öldürmedi onu korumaya çalıştı üstelik yenme ihtimali olmayan birisine karşı.OP de adalet anlayışı diye birşey yok.Adalet kişilere ve kurumlara göre değişir.Denizcilerin asıl amacı sivilleri korumaktır.Ama yöneten kişiler kendi çıkarlarına göre emir veriyorlar.İçinde sadece birkaç aranan kişi onun dışında siville dolu olan geminin batırılması.İster bu dünya ister Op evreninde olsun adalet sayılmaz.Ama Akainu için doğru olan odur gibi..Eğer orada Garp olsaydı aynısını yaparmıydı.Yada Garp karşılaşsaydı o kızla aynısı yaparmıyıdı ?
Law yakışmıyorsa Saul hiç yakışmaz diyorum sadece.
Maalesef +1Bildiğin saf, katıksız geri zekalı hem de.
Benim asıl takıldığım nokta artık Oda'nın adam gibi senaryo üretemeyip böyle gerzek karakterlerin gerzekçe kararlarıyla hikayeyi ilerletmeye çalışması. Herif olayı bağlayacak hiç bir şey bulamayıp bazı karakterlere tamamen ahmakça işler yaptırarak olayları geliştiriyor. Kral Riku, Kraliçe Otohime, Fisher Tiger vs bunun örnekleri. Şimdi bir tane daha geldi işte.
Abi ortada bi yanlış varsa arkanı dönüp çekmek çözüm değil hele bi de elinde bi güç varsa çekip gitmek sıkıntı olur bence.Dofun babası insanlık yapmak istemiyor normal insanlar gibi yaşamak istiyor bir nevi macera atılmak istiyor adama niye kral olmadın deniliyor ilginç