Riddle'ın yüzünden gülümse uçup gitmiş,yerini son derece çirkin bir görünüm almıştı.
"Benim anım bile Dumbledore'u okuldan uzaklaştırmaya yetti!"diye tısladı.
"Benim anım bile Dumbledore'u okuldan uzaklaştırmaya yetti!"diye tısladı.
Ben niyeyse şans bile tanıyamıyorum burunsuza. Bilemedim.yani yine voldemort alıyor :S
Bariz güçlü olduğunu iddia eden olamaz zaten bu ikisi kapıştığında kazananın kaybedenden çok farkı olmaz. Kötülüğü ertelemek sadece zaman kazandırır dumbledore voldemortun zihniyetini ideallerini yenmeye çalışıyor. Bedenini yok ettikten sonra ruhun kalan kısmına ruh emici öpücüğü kondurmak bir şeyi değiştirmez sadece ruhunun bir kısmını yok edersin ki bunu hortkuluk yok ettiklerinde gördük adam yaşamaya devam ediyor. Bu arada voldemortun yanında ki kişiler gayet elit büyücüler, kitapları okudun mu bilmiyorum ama bir kısmı ünlü katiller bir kısmı da bakanlıkta görev almış elit sihirbazlar. İki görüşü savunan da olabilir yanlışsın demek olmaz ama benim edindiğim izlenim dumbledore'un bir tık önde olduğuHortkulukları bulamasalar bile çok basit bir şekilde bedenini yok ettikten sonra kalan kısmına ruh emici öpücüğü uygulayabilirlerdi. Kötülüğü ne kadar engellersen kardır. Zaten şöyle bir durum daha var ki eğer dumby o kadar güçlü olsaydı daha voldinin ilk yükseliş zamanlarında harrye saldırmasını beklemeden kendisi yok ederdi. Hadi Grindelwald la sex yapmıştı ondan dolayı karşısına çıkamadı. Voldi ile demi işi pişirdi ? Gücü bariz üstün olsa saldırırdı bu çok net. Zira Voldemortun tarafında çok yetenekli dawlish, shacklebolt, moody gibi yardımcı seherbazlar yok.
Şu pasajda McGonagall söylüyor açıkça ve ben de buna katılıyorum eğer dumbledore kendi ahlak anlayışı engel olmasa onun kadar korkunç işler yapabilirdi ki voldemortun peşinde olduğu ölümsüzlüğün anahtarı olan felsefe taşını yapan kişiye bile çalışmalarında katkıları vardır. İstese taşı kullanabilecek bir konumdadır. Yine voldemortun ele geçirmek için uğraştığı şeylerden biri olan sihir bakanlığı defalarca kendisine teklif edildi istese tüm büyü alemine diktatör olurdu dumble hogwarts sınav kurulu başkanının ifadesi dumbledore'un öğrenciliğinde "bir asa ile o güne kadar yapıldığı görülmemiş şeyleri yaptığına şahit oldum" demişti yanılmıyorsam. Aklıma gelenler bunlar ama bence ölümüne rağmen yaptığı uzun soluklu planlarla voldemortun sonunu kalıcı olarak getirmiş kişidir. Harry sadece araçtıYari bitkinlik, yari hayranlikla, "Saniyorum, sizin için yok," dedi Profesör McGonagall. "Ama siz baskasiniz. Herkes biliyor, Kim-Oldugunu-bilirsin-sen peki peki Voldermort’un korktugu tek kisi sizdiniz."
Dumbledore, "Benis imartiyorsunuz," dedi usulca. "Voldemort'da benim hiç edinemeyecegim güçler vardi."
"Bunun nedeni sizin o güçleri kullanmayacak kadar soylu olmaniz."
Felsefe taşı 1.bölümden alıntı McGonagall'ın söyledikleri ki bence çok haklı
Bana yazmadı sana yazdı@twei Muhalefete bekleniyorsun sana iş çıktı yine.
Harry'i kurbanlık koyun gibi yetiştiren Dambıldordan daha adam yine de :SHarry'nin annesine aşık diye mi?
İlk başta Voldemorta katılırken neredeymiş adamlığı? :/ Aşkı için fedakarlık yaptı vs belki ama çok da iyi bir adam olduğu için değil.
dumbledore seçim yapılabildiğinin farkında. bu zaten seçmen şapkadan verilen bi mesaj.Harry'i kurbanlık koyun gibi yetiştiren Dambıldordan daha adam yine de :S
Sen yol al dersin de ben almam mı canım abimmhadi bakayım yol alın dumbledore haterları sizi...
ama anlıyorum sebebini... sen severius snape sevgisinden geceleri gizlice ağlıyorsundur daSen yol al dersin de ben almam mı canım abimm
ya yok dumbledore'u da severim ben. Ölümü bile planlı olan kakkoi bir karakter kendisi. Baktım snape'e sallayan kişi dumbledore'u seviyor dedim ben de dumbledore'a sallayayım.ama anlıyorum sebebini... sen severius snape sevgisinden geceleri gizlice ağlıyorsundur da