Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Voldemort vs Albus Dumbledore

Kim Alır


  • Kullanılan toplam oy
    135
Lily`lik bi durum yok. Kolpa James ve yancıları Sirius, Lupin itlerinden oluşan çapulcu sürüsünün izlediği politikalar ve Lily'nin ele başı olan düşmanına sevdalanması adamı hayata küstürmüş resmen. Lily, Snape'in yaşam amacı gibiydi. Yanından uzaklalaşınca bu amaç gitti, öldürülünce yeni amacı doğdu.
Bu James ergenliğinde Snape’e zorbalık etti diye mi bunu diyorsun?
Ergen zamanında herif diyelim ki kötü biriydi ama ennihayetinde iyi tarafta kalmayı ve o tarafta savaşmayı seçmiş. Snape James’ten iyidir savı bana garip geliyor. Kitaplar ne kadar ayrıntı verdi bilmiyorum ama filmde görünen sadece Snape’in bakış açısı. Diğer yandan Snape sonradan aşkı için de olsa iyilerin safına geçti tamam ama bu “Lily snape’i seçmeliydi” dememizi gerektirecek bir şey değil. Kadın Jamesi sevmiş, mevzu kapanmış.
Ben karakter tasarımı olarak Snape’i severim ama bir iyilik meleği, hak adamı, adalet temsilcisi olmadığı da aşikar.
 
Son düzenleme:
ben de voldi alır dedim la :S kitapları da okumuştum aslında :T

voldiyi engelleyebilen bi iki şey var, bi işte lilynin sevgisi sonucu oluşan koruma, diğeri de harry ile asalarının kenetlenmesi, onun dışında ölüm büyüsünü veya lanetleri, kara büyüleri kolay kolay durduramazsın :S aynısı dumbledoreun büyüleri için de geçerli, lanet olmasalar da normal bi büyü ile karşılayamazsın. zaten kitapta da özel kalkanlar veya katı nesneler, heykel gibi şeyler kullanıyorlar lanetlerden ve diğer büyülerden sakınmak için. yada işte cisimleşmenin kısa mesafelisini yapıyorlar büyünün hedefinden kaçmak için. hatta dumbledorea yardıma anka reyiz bile geliyor.

voldi harryi öldürmeye takıntılı olmasaydı o dövüş uzar da uzardı, kazananı kestirmek güç ama voldinin dumbledoreu kondisyonu ile yener diyebiliriz ama işin içinde bi de dumbledoreun tecrübesi var :S öldürmek için saldıran taraf ikna edilebilecek biri olmadığı için alacaktır diyorum :S sonuçta bu tür kapışmalarda genelde sonlara doğru ana karakter değilse drama için iyi taraf öldürülür, kötü taraf da önüne gelen her engeli yıkar :T dramayı işin içinden çıkarsak bile voldi motivasyonu daha yoğun olduğu için alacaktır diyorum. kol bacak bırakır alır alfkhşsfdogodu
İlk mesaja bakınca senin bu yorumun geldi aklıma. İkisinin de zirve halleriymiş reis. Asalar da sıradan asalarmış.
 
O aşamada voldi ile birebir karşılaşmak çok mümkün değildi top yekün bir savaş olacağı belliydi. Nitekim bu olmadan hortkulukları bulmak için voldinin kendisinden de faydalandılar. Voldiyi yendin yine belli bi süre kayboldu diyelim hortkulukları bulmaları mümkün olmaz ve voldemort illa ki geri dönerdi o yüzden bu önerdiğin kalıcı bir çözüm olmazdı dumbledore'un ölmeden bu işi bitirmek için uğraştığı çok bariz hikayede :good:
Hortkulukları bulamasalar bile çok basit bir şekilde bedenini yok ettikten sonra kalan kısmına ruh emici öpücüğü uygulayabilirlerdi. Kötülüğü ne kadar engellersen kardır. Zaten şöyle bir durum daha var ki eğer dumby o kadar güçlü olsaydı daha voldinin ilk yükseliş zamanlarında harrye saldırmasını beklemeden kendisi yok ederdi. Hadi Grindelwald la sex yapmıştı ondan dolayı karşısına çıkamadı. Voldi ile demi işi pişirdi ? Gücü bariz üstün olsa saldırırdı bu çok net. Zira Voldemortun tarafında çok yetenekli dawlish, shacklebolt, moody gibi yardımcı seherbazlar yok.
 
Bu James ergenliğinde Snape’e zorbalık etti diye mi bunu diyorsun?
Ergen zamanında herif diyelim ki kötü biriydi ama ennihayetinde iyi tarafta kalmayı ve o tarafta savaşmayı seçmiş. Snape James’ten iyidir savı bana garip geliyor. Kitaplar ne kadar ayrıntı verdi bilmiyorum ama filmde görünen sadece Snape’in bakış açısı. Diğer yandan Snape sonradan aşkı içinde olsa iyilerin safına geçti tamam ama bu “Lily snape’i seçmeliydi” dememizi gerektirecek bir şey değil. Kadın Jamesi sevmiş, mevzu kapanmış.
Ben karakter tasarımı olarak Snape’i severim ama bir iyilik meleği, hak adamı, adalet temsilcisi olmadığı da aşikar.
Düz olarak bu bundan dolayı iyidir bu bundan dolayı kötüdür diye bir şey yok zaten. James ve Sirius'un yaptığı zorbalık tipik slyhterincilerin davranışlarıydı. Sirius sözde politik kafasına karşı olduğundan ailesine resti çekmiş ama kanı ailesinden farklı değil. Snape'i kandırarak Lupin'in dönüşüm yaşayacağı yere yolluyor, öldürtmeyi amaçlıyor resmen herif. Benim bu adamlara, özellikle Sirius'a tepkim, böyle zavallı hareketleri varken kötülerin içinde doğmuş iyilik bekçisi algısından dolayı. James'in Snape'e olan hareketleri öyle akıllandığından dolayı azalıyor falan değil, Lily'i elde etmek için sırf tutumunu bırakıyor. Lily, Snape'i seçmeliydi gibi bir iddam yok, aşk bu sonuçta ota da konar James Potter'a da. Ahaha, yok öyle değil de sözde ilk başta hiç hoşlaşmıyor zamanla James'in diğer yönlerini görünce tutuluyor falan. Snape'in pabucu dama tabi, öyle aşkına ihanet mevzusundan değil arkadaşlığına sırt çeviriyor resmen, sallamıyor.
Snape adalet temsilcisi, yargı dağıtan bir adam değil ve bu yüzden de sevilmiyor zaten. Kabaca ihanetin, ve ölümün bile yok edemediği saf bir sevgiyi taşıdığı, iyilerin tarafının lideri olan adamın en çok güvendiği adamı olabilecek bir sadakat timsali oluşu ve bu dava için yaptığı işler ile toplumun kötü algısını gözden çıkaracak derece cesaret sergilemesi yüzünden seviliyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık