Mesai çıkışı soluğu DR'de alacağım zaten:d Nitian bana günahını vermez hemİkinci kitabı arıyormuş @NiTian ErXing
Tam spoiler sayılmaz ve yanlış hatırlıyor da olabilirim ama dikkat ettiysen 8 metal birbirinin çifti yani özellikler birbirinin karşıtı, atiyum ve bir diğerinin çifti yok. Yani anlayacağın sissoyluların yakabileceği 11'den fazla metal/karışım var. Kelsier adamım viskinin içine koyup içiyordu. İlk çağı bitirdikten hemen sonra Arcanum Unbounded içinde iki hikaye var, ingilizce okurum dersen onları oku; Eleventh Metal ve Mistborn: Secret History. Eleventh Metal o kadar uzun değil, çevrilebilir aslında. Vaktim olursa çevirmeye çalışabilirim. Secret History'yi okumadan ikinci çağa başlama derim.
İlk çağ üç kitap dimi zaten? Bitirince muhtemelen o kısa hikayelere bakarım dediğin gibi. Artık sözlük zart zurt ile bir şekilde aradan çıkarırım.
Evet, itme-çekme kolerasyonu vardı metaller arasında. Altın ve Atiyum zaten son bölümle açıklanmıştı bir nevi. 11.'yi ben altın ve atiyum alaşımı gibi düşünmüştüm aslında. Tabi tam oturmadı o kısım bende. 11. metal daha çok altının karşıtı gibiydi gerçi.....
Evet, itme-çekme kolerasyonu vardı metaller arasında. Altın ve Atiyum zaten son bölümle açıklanmıştı bir nevi. 11.'yi ben altın ve atiyum alaşımı gibi düşünmüştüm aslında. Tabi tam oturmadı o kısım bende. 11. metal daha çok altının karşıtı gibiydi gerçi.....