Luffy - 85
Zoro - 89
Sanji - 110
Nami - 100
Jinbe - 105
Usopp - 111
Brook - 90
Chopper - 88
Robin - 125
Franky - 91
Zoro - 89
Sanji - 110
Nami - 100
Jinbe - 105
Usopp - 111
Brook - 90
Chopper - 88
Robin - 125
Franky - 91
Bu seride yaşın önemi yok.Yani küçükken böyle şeyler yapabildiler diye çok zeki olmuyorlar.Abbaovvvv... Kınandın!..
Chopper 15 yasindan daha küçükken, dönüşüm noktalarını geliştirmiş, doktorlugundan ziyade eczacilikta kendi kendini geliştirmiş.
Franky genc yaşta ilginc gemiler yapmış, zaten Sunny gibi bir gemi yapıyor. Vegapunk'in bilimsel yazılarını okuyor anlıyor, bu adam zeki olmak icin daha napsın.
IQ içinya pratik ya teorik zekanın baskınlığı gerekmiyor. Nami küçücükken harita ciziyor yahu.
Ben yasadigim deneyimler sonucunda safligin deneyimsizlikten kaynaklandigini, gördüm. Senin soyledigin bence daha ziyade salaklik. Ayrica Chopper'in, Usopp'u Sogeking'ken tanıyamamasi ve sahte hasirsapkalari ayirdedemesi gibi OP'in maskotu ozelliklerini bir kenara bırakırsak, Chopper hic salak biri degil aslında, sadece iyi niyetli. Zira iki yil öncesinde umutsuz aptallar icin ilac yapacakti kerataKısa bir hayat tecrübesinden sonra saflığın zeka ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabi bu saflığın boyutu da önemli. Bana sadece Oda Chopper zeki doktorluktan şeker maskot-arada da doktorluk yaparak konumuna geçirdi gibi bir izlenime kapıldım ama yine de kararsızım.
Sanji'de dediğim gibi bazı arclar da yansıtıldığı konum itibariyle üst sıralara koydum. Ancak bunlar hep normal seviyenin üst sınırları. Robin dışında üstün zekalı yok gibi geliyor. Bir'de Nami'nin olma ihtimali var.
Abi fırıncılıkla doktorluğu karşılaştırmak biraz uç örnekler. Bir de Franky mucit adam yav, aynı şekilde Choppa'da.Bu seride yaşın önemi yok.Yani küçükken böyle şeyler yapabildiler diye çok zeki olmuyorlar.
Frankynin gemileri yapabilmesinin sebebi bebekliğinden beri Tomun yanında olması.Bende çocukluğumdan beri kendi fırınımda çalistım ve daha el kadar çocukken bir usta gibi ekmek yapabiliyordum.Chopper da Hiluluk ve cadi kadının yanında takıldı.Bunların ortak noktası doktor olması.Naminin de hayali idi yanlış hatırlamıyorsam.Arlong olaylarından önce başlamiştı çizmeye.Tam emin değilim tabi.
Yani birisi genç yaşında bir işi yapabiliyor diye zeki olmuyor.Zeki olmak demek bana göre pratik zeka ile teorik zekanın harmanlanması olayıdır.Birisi eksik ise bunu zeki olmaktan ziyade belli bir konuda çok çalışmaktan mütevellit uzman olmak ile ilişkilendiriyorum.
Chopper'ın maskot olarak sokulduğu halleri kenara bırakırsak bende aynı şekilde düşünüyorum. Zaten bu sebeple arada kaldım hangisini baz almamız gerektiğine karar veremedim. Çünkü maskot halleri tuttu ve bu şekilde devam edecek gibi gözüküyor.Ben yasadigim deneyimler sonucunda safligin deneyimsizlikten kaynaklandigini, gördüm. Senin soyledigin bence daha ziyade salaklik. Ayrica Chopper'in, Usopp'u Sogeking'ken tanıyamamasi ve sahte hasirsapkalari ayirdedemesi gibi OP'in maskotu ozelliklerini bir kenara bırakırsak, Chopper hic salak biri degil aslında, sadece iyi niyetli. Zira iki yil öncesinde umutsuz aptallar icin ilac yapacakti kerata
Sanji çok akıllı adam zaten, zekası da iyidir, 2 yıl sonrasında savsaklansa da.
Oda bir açıklamasında Beckman ve Kuro' dan sonra Nami'ye , dogu mavinin en zeki 3. karakteri dedi diye hatırlıyorum.
Ana mantik bakarak öğrenmek.Tabi ki doktorlukla aynı zorlukta deģil.Abi fırıncılıkla doktorluğu karşılaştırmak biraz uç örnekler. Bir de Franky mucit adam yav, aynı şekilde Choppa'da.
Yaşın bir önemi var ki Franky, Vegapunk'in cocukken yaptığı planlari, hipotezleri görünce şaşırıyor.Bu seride yaşın önemi yok.Yani küçükken böyle şeyler yapabildiler diye çok zeki olmuyorlar.
Frankynin gemileri yapabilmesinin sebebi bebekliğinden beri Tomun yanında olması.Bende çocukluğumdan beri kendi fırınımda çalistım ve daha el kadar çocukken bir usta gibi ekmek yapabiliyordum.Chopper da Hiluluk ve cadi kadının yanında takıldı.Bunların ortak noktası doktor olması.Naminin de hayali idi yanlış hatırlamıyorsam.Arlong olaylarından önce başlamiştı çizmeye.Tam emin değilim tabi.
Yani birisi genç yaşında bir işi yapabiliyor diye zeki olmuyor.Zeki olmak demek bana göre pratik zeka ile teorik zekanın harmanlanması olayıdır.Birisi eksik ise bunu zeki olmaktan ziyade belli bir konuda çok çalışmaktan mütevellit uzman olmak ile ilişkilendiriyorum.