Kitap beyin öldürür. Okumayın sakın.Kardeşim Celal Şengör falan da kitap okuykor şimdi, kitaptan okuyup ezberleyince zeki olmuyor musun anlamadım ben.
Kitap beyin öldürür. Okumayın sakın.Kardeşim Celal Şengör falan da kitap okuykor şimdi, kitaptan okuyup ezberleyince zeki olmuyor musun anlamadım ben.
Hırsızlık yapmak zeka göstergesi mi?IQ sıralaması yerine kendi aralarında sıralama daha iyi olur diye düşünüyorum
1. Robin
Tayfada sadece kitap okudu başka birşey yaptığını hatırlamıyorum : )
Ancak çocukluğunda Ohara'da başardığı şeyleri ve kendini koruyabilecek yaşa gelene kadar durmadan birilerini kullanabilmesini baz alarak tayfada bulunan en üstün zekaya sahip kişinin Robin olduğunu düşünüyorum.
2.Franky
Frank hemen hemen Sanji-Nami-Ussop ile aynı seviyede yetenekelerinin büyük bölümü Tom sayesinde Icebrg de bunun bir göstergesi. Yine de muhtemelen Tom'dan sonra ikinci en iyi olarak sergileneceğinden üstün zekalı olduğunu düşünüyorum.
3. Sanji (Sanji, Nami, Ussop) aşağı yukarı aynı seviyede görüyorum)
Son arcta yaşadığı duygusal durumlar sebebiyle tuhaf hareketlerini dikkate almazsak. Tayfada kafasını kullanarak icraat yapan kilit rol oynayan karakter olarak gösterildi.
4. Nami
Hırsızlık yapmak onlarca insanı kandırmak da bir zeka göstergesi. Ayrıca Küçük yaştaki becerileri de iyi resim yapma becerisinden ibaret değildi. Ayrıca hava olaylarını hakkındaki bilgisi ve yorumlama çıkarımda bulunma kabiliyeti var.
5. Usopp
Adam yalancı daha ne olsun ? : )) İcatları dışında rakiplerini trolleyerek yenmesi altında da zekası yatıyor.
6. Chopper
En kararsız kaldığım kişi Chopper. Hem yaşı ufak hemde inanılmaz derecede kendini geliştirmiş. Ayrıca ilk çıktığı dönemde meyve gücü ile alakası olmayan rakibinin zayıf noktasını bulma kabiliyeti vardı. Ancak muhtemelen tayfanın maskotu olması sebebiyle koyulduğu saf haller ikilemde bırakmıyor değil.
7. Brook
Gayet normal bir seviyede olduğunu düşünüyorum.
8. Zoro
Zoro bize güçlü ancak pek de zeki olmayan bir karakter olarak gösterildi diye düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Luffy'nin 2Y mesajını da en zor o anladı. Hatta Mihawk'a sormuş olabilir
Normal bir Zekanın alt sınırındadır.
9. Luffy
Luffy'nin çocuk aklı var işi gücü eğlence yemek başka şeylere kafası basmıyor ilgisini de çekmiyor. Ancak normal bir insanın alt sınırı 80 ise Luffy'de 78-79 falan olabilir. Çok da aptal değildir yani.
Ben de ilk zoro anladı diye hatırlıyorum.Tayfaya katılım sırasına göre gösterdikleri için bu çıkarım hatalı olabilir ama yanındakine ek açıklama olarak "o aptal bunu düşünemez Rayleigh'in işi olmalı" demişti.Ayrıca Alabasta arcında da sargı bezi ve altına 'x' işaretini de o akıl etmişti.Zoro bize güçlü ancak pek de zeki olmayan bir karakter olarak gösterildi diye düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Luffy'nin 2Y mesajını da en zor o anladı. Hatta Mihawk'a sormuş olabilir
Normal bir Zekanın alt sınırındadır.
Abbaovvvv... Kınandın!..Kitap beyin öldürür. Okumayın sakın.
Chopper 15 yasindan daha küçükken, dönüşüm noktalarını geliştirmiş, doktorlugundan ziyade eczacilikta kendi kendini geliştirmiş.Chopper doktor ama doktor olmak için zeki olmak mı gerekir yoksa çok çalışmak mı.Mangaka Chopper için doktorluk dısında bir zeka örneği görmedik mesela.
Franky ve Namiyi unutmuşum.Franky pek zeki birisi değil.Nami de ise pratik zekadan ziyade teorik zeka var.
Anlama ifadesini kast etmiştim. Alabasta olayını hatırlamıyorum ama.Ben de ilk zoro anladı diye hatırlıyorum.Tayfaya katılım sırasına göre gösterdikleri için bu çıkarım hatalı olabilir ama yanındakine ek açıklama olarak "o aptal bunu düşünemez Rayleigh'in işi olmalı" demişti.Ayrıca Alabasta arcında da sargı bezi ve altına 'x' işaretini de o akıl etmişti.
Hepsi savaşta einstein ama bi shikamuru değiller.
Usoop 130
Sanji 125
Nami 125
Robin 110
Franky 110
Zoro 110
Chopper 100
Luffy 100
Brook 95 diye sıralarım ben.
İnsanları kandırarak hırsızlık yapmak, iyi yalan söylemek vs. bunların zeka ile iilgili olduğunu düşünüyorum evet. Ayrıca Nami için sadece bunu yazmadım : ))Hırsızlık yapmak zeka göstergesi mi?Nami öyle über planlar yapıp en korunaklı bankayı falan soydu da haberimiz yok galiba. Nami kurnaz bir karakter eyvallah ama Chopper gibi hastalığa göre ilaç üretibelecek, hastalıklara çözüm bulabilecek bir geyik veya sanatkar Brook kadar zeki değildir
![]()
Chopper'i şiddetle savunacagim aklima gelmezdi hic. Saflıkla, iyi niyetle IQnun pek alakasi yok. Ayrica:3. Sanji (Sanji, Nami, Ussop) aşağı yukarı aynı seviyede görüyorum)
Son arcta yaşadığı duygusal durumlar sebebiyle tuhaf hareketlerini dikkate almazsak. Tayfada kafasını kullanarak icraat yapan kilit rol oynayan karakter olarak gösterildi.
6. Chopper
En kararsız kaldığım kişi Chopper. Hem yaşı ufak hemde inanılmaz derecede kendini geliştirmiş. Ayrıca ilk çıktığı dönemde meyve gücü ile alakası olmayan rakibinin zayıf noktasını bulma kabiliyeti vardı. Ancak muhtemelen tayfanın maskotu olması sebebiyle koyulduğu saf haller ikilemde bırakmıyor değil.
Sanji candır, cok akıllıdır ama zeka ayrı birsey. Zekasının olaylari analiz edip, çözüm bulmasından ziyade gelişmiş aşçı yeteneklerinden geldiğini düşünüyorum.Chopper 15 yasindan daha küçükken, dönüşüm noktalarını geliştirmiş, doktorlugundan ziyade eczacilikta kendi kendini geliştirmiş.
Kısa bir hayat tecrübesinden sonra saflığın zeka ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabi bu saflığın boyutu da önemli. Bana sadece Oda Chopper zeki doktorluktan şeker maskot-arada da doktorluk yaparak konumuna geçirdi gibi bir izlenime kapıldım ama yine de kararsızım.Chopper'i şiddetle savunacagim aklima gelmezdi hic. Saflıkla, iyi niyetle IQnun pek alakasi yok. Ayrica:
Sanji candır, cok akıllıdır ama zeka ayrı birsey. Zekasının olaylari analiz edip, çözüm bulmasından ziyade gelişmiş aşçı yeteneklerinden geldiğini düşünüyorum.