Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Tayfanın IQ Düzeyleri

Tayfada En Yüksek IQ'ya Sahip Karakter Kimdir?

• Kullanılan toplam oy
    120
Enel'in mesela mantrasına karşı bulduğu lastiği sektirme taktiği zekice bir davranıştır. Bu gibi bir çok teknik ve çözüm bulduğu yerler zekasını gösterir. Kuja arc'ta mesela Kraliçe nerde yaşar diye düşünürken yüksek bir yerde yaşaması mantığını çıkarmıştı. Bu gibi şeyler zekasını gösteren şeyler. Adam yaptığınız kadar gerizekalı biri değil. Gerizekalı bir adam Rayleigh'nin biçtiğinden daha az sürede öğretmek istediği şeyleri kapamaz. Varsa yanlışım arkadaşlar açıklasın.
Hep olumlu yanlarını ele alıyorsun. Enel'e karşı Gomu Gomu no Baaka isimli bir stratejisi vardı mesela zeki bir karakterin yapacağı birşey miydi? Enies loby'de tayfası plan yaptığında uymayıp bodoslama askerlerin arasına dalması ve Alabasta'da peşindeki denizcilerden tek başına kaçarken denizcileri tayfasının da peşine takması gibi örneklerde var. Kafası sadece dövüşe çalışan birisi zeki değildir bana göre.

Son düzenleme:
Luffy bencede gayet zeki bir karakter.Oda sempatik gözüksün diye aptal göstermeye çalışıyor.Hatta Luffynin olayı aslında zeka değil bilgisizlik,cahillik diye yorabiliriz.Dostları dışında dünya üzerinde dönen çok az şey ilgisini çekiyor çünkü.

Her neyse sıralarsam:
1.Sanji
2.Usoop-Franky
3.Nami
4.Robin
5.Luffy
6.Chopper
7.Zoro
8.Brook derim.

Hep olumlu yanlarını ele alıyorsun. Enele karşı Gomu Gomu no Baaka isimli bir stratejisi vardı mesela zeki bir karakterin yapacağı bir şey miydi? Enies loby'de tayfası plan yaptığında uymayıp bodoslama askerlerin arasına dalması ve Alabasta'da peşindeki denizcilerden tek başına kaçarken denizcileri tayfasının da peşine takması gibi örneklerde var. Kafası sadece dövüşe çalışan birisi zeki değildir bana göre.
Sağolasın başka bir zeka dolu örnek verdin. Gomu gomu no Baka zekice düşünülmüş bir şey zaten. Nami bile açıklama getiriyordu. Ama ilerisini getiremediği bir teknikti sadece. O gibi şeyler verdiğim örnekleri haksız çıkaran şeyler değil. Ben akıllı biri demiyorum zekasını kastediyorum. Ayrıca verdiğim örnekler dövüş haricinde kalan örneklerde var.

Yahu shounen ana karakteri biraz aptal biraz safa ve iyi birisi olur. Dövüş konusunda da zeki olacak tabi ki, nobel fizik ödülü falan vereceksiniz neredeyse.:D

Aptal olan tek kişi tayfada brook.

Luffy duygularıyla hareket eden bir karakter ondan aptal gibi gözüküyor babası Dragon olan bir insan evladı o kadar aptal olamaz .

Zoro durum değerlendirmesi vesaire yapıyordu time skip öncesi arada güçlendiğinden troll durumunda kimseyi kaale almadığından aptal gibi gözüküyor o da normal bir karakter zeka konusunda.

Sanji,Usopp,Nami,Robin,Franky, Chopper yüksek zekaya sahip karakterler. Ama zekanın o kadar önemli bir yer kapladığı söylenemez bu seride.

Ben gene konuya doğrudan yorum yapmamışım yahu. Ama 40 ve 200 gibi uçuk şeyler var. Serinin tepesindeki Vegapunk bile 200 değildir yahu. 40 iq ise yorumsuz resmen. :(

Normal iq düzeyine falan bakıp yorum yapsaydınız keşke. :(

Edit: Gene yapmadım la. Neyse.

Luffy 0 (savaşta 299)
Zoro 110
Sanji 130
Nami 150
Robin 180
Franky 140
Brook 100
Chopper 120
Usopp 100
Luffy normal standartların bile altına düşeceği için puan vermeyi bile lüzum görmedim:D
Savaş sırasında kimse ayküusuna yetişemez bence:D

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık