Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Tayfanın IQ Düzeyleri

Tayfada En Yüksek IQ'ya Sahip Karakter Kimdir?

• Kullanılan toplam oy
    120
Nami, Franky, Robin ve Chopper'in üstün zekalarının olduğunu düşünüyorum. Çünkü IQsu yüksek insanlar, bunu çocukluklarında yaratıcılıkları ve hızlı öğrenmeleriyle belli ediyorlar.

Sanji, Usopp, Brook'un yukardakiler kadar olmasa da hayli yüksek IQ'a sahip olduklarını varsayıyorum. Usopp'u üst gruba eklemememin sebebi, mangakanin ona biçtiği rolü biraz zorlama bulmam.

Jinbei ve Zoro ortalama zekaya sahipler gibi.

Luffy'i nereye koyacağımi bilemedim. Bazen izleyen bilir, Forest Gump'a benzetiyorum, embesil bu çocuk diyorum. Bazen sıradan geliyor. Bazen hiperaktivitesiyle, fikirleriyle ağzı açık bırakıp, zeki gibi geliyor. Adına yakışır şekilde, kendini de bizi de maymun etti.

Luffy saflık ile salaklık arasında gidip geliyor. Daha yeni balıktan geberiyordu. Ne bulsa yiyor çocuk.
Sıralama bence aşağı yukarı şöyledir
Robin 140
Franky 120
Brook 115
Choppa 110
Sanji-Nami-Jinbei-Ussopp 95-100
Zoro-Luffy 80

Luffy'i nereye koyacağımi bilemedim. Bazen izleyen bilir, Forest Gump'a benzetiyorum, embesil bu çocuk diyorum. Bazen sıradan geliyor. Bazen hiperaktivitesiyle, fikirleriyle ağzı açık bırakıp, zeki gibi geliyor. Adına yakışır şekilde, kendini de bizi de maymun etti.
Luffy'nin zekası duygusal zeka, yani EQ bana kalırsa. O yüzden bunlardan aşağıda olması muhtemel. :(

Luffy saflık ile salaklık arasında gidip geliyor. Daha yeni balıktan geberiyordu. Ne bulsa yiyor çocuk.
Sıralama bence aşağı yukarı şöyledir
Robin 140
Franky 120
Brook 115
Choppa 110
Sanji-Nami-Jinbei-Ussopp 95-100
Zoro-Luffy 80
Robin sadece ezberci. Tayfanın en zekisi Nami. Sanji de ondan sonra gelir.

Sıralama yapmak pek mümkün değil.Mangaka genelde karakterlerin içinde bulundukları duruma göre zekasını gösteriyor.Mesela Usoppta mühendis zekası diye adlettiğim bir zeka örneği var.Clima tact buna örnek.

Chopper doktor ama doktor olmak için zeki olmak mı gerekir yoksa çok çalışmak mı.Mangaka Chopper için doktorluk dısında bir zeka örneği görmedik mesela.

Robin küçük yaşında yazıtların dilini falan çözmüş de arkeolog dolu bir memlekette yetişmenin de bunda faydası çok yüksek.

Zoro ve Luffy ise normal zamanlarda sığırın önde gidenleri olmasına rağmen iş dövüşmeye gelince zekalarını da kullanabiliyorlar.Tulumbadan su çekip şiçibukai avlayan bir adam Luffy sonuçta :D

Tayfada sürekli belli edilen ve her arcta bunu ortaya çıkartan tek kişi ise Sanji.Alabastada ve öncesi yaptikları fazlaca yeter lakin bu yetmediği gibi Water 7 ve Ennies Lobbyde de bu özelliğini gösterdi.

Zaman atlaması sonrası karakterlerin içleri boşaltıldığını düşündüğüm için bunun öncesinden örnekler vermeyi uygun gördüm.

Franky ve Namiyi unutmuşum.Franky pek zeki birisi değil.Nami de ise pratik zekadan ziyade teorik zeka var.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık