Luffy'nin zekası duygusal zeka, yani EQ bana kalırsa. O yüzden bunlardan aşağıda olması muhtemel.Luffy'i nereye koyacağımi bilemedim. Bazen izleyen bilir, Forest Gump'a benzetiyorum, embesil bu çocuk diyorum. Bazen sıradan geliyor. Bazen hiperaktivitesiyle, fikirleriyle ağzı açık bırakıp, zeki gibi geliyor. Adına yakışır şekilde, kendini de bizi de maymun etti.
Robin sadece ezberci. Tayfanın en zekisi Nami. Sanji de ondan sonra gelir.Luffy saflık ile salaklık arasında gidip geliyor. Daha yeni balıktan geberiyordu. Ne bulsa yiyor çocuk.
Sıralama bence aşağı yukarı şöyledir
Robin 140
Franky 120
Brook 115
Choppa 110
Sanji-Nami-Jinbei-Ussopp 95-100
Zoro-Luffy 80
Nami ve Sanji'nin neyine bakıp Robin'den daha zeki gördün? "yıldırım yıldırımı çekmeli" gibi bir mantıkla mı zeki oldu Nami?Robin sadece ezberci. Tayfanın en zekisi Nami. Sanji de ondan sonra gelir.
Peki aynısını ben sorsam? Robin'de ne gördün? Kitap okuyor diye mi en zeki oldu? :/Nami ve Sanji'nin neyine bakıp Robin'den daha zeki gördün? "yıldırım yıldırımı çekmeli" gibi bir mantıkla mı zeki oldu Nami?
Kardeşim Celal Şengör falan da kitap okuykor şimdi, kitaptan okuyup ezberleyince zeki olmuyor musun anlamadım ben.Peki aynısını ben sorsam? Robin'de ne gördün? Kitap okuyor diye mi en zeki oldu? :/
EQ'u da düşündüm ama Luffy bazen hayli benmerkezci olabiliyor ve sevdikleri dışında etrafındaki insanlari umursamayabiliyor. Bence daha ziyade Oda'nın tutarsızlığı...Luffy'nin zekası duygusal zeka, yani EQ bana kalırsa. O yüzden bunlardan aşağıda olması muhtemel.![]()