Mihawk'ın yendiği Zoro 2 sene önceki en düşük seviyede Zoro'ydu, ne uçan kılıç kesmesi atabiliyor, ne de çeliği kesebiliyordu, Asura'da yoktu, haliyle Mihawk için Zoro çok kolay bir dövüş oldu, şayet Enies Loby'de ki Zoro ile karşılaşsa, Mihawk East Blue Zoro'ya yaptığını yapamazdı, elbet zorlanmazdı ama Luffy nasıl yaptıysa Zoro ona yakın seviyede kendini koruyabilirdi, en azından yarı ölü haliyle Kuma karşısında az biraz dayandı, Mihawk'a da dayanırdı.
Zoro 2 sene önceki yarı ölü haliyle adadaki babunları yeniyor, Mihawk'ta bunu duyunca şaşırıyor ve endişeleniyor, Mihawk'ı böyle şaşırtan ve endişelendiren birisi gidipte tek yemezdi heralde.
Kaku'ya gelirsek, Asura olmadan Zoro'ya yakın gücü vardı, haliyle o da Mihawk'tan tek yemezdi.
Şimdiki Zoro'da Mihawk'ın yaptığını yapar, ama tek atıp geçemez. Luffy oldukça esnek ve hızlı, Mihawk'tan sıyrılan 2yıl öncesi Luffy, şimdiki Zoro'dan da sıyrılırdı, ama elbet kazanamazdı.
Bizim Zoro'cuların en büyük hatası, 2 sene önceki Zoro'yu Mihawk karşısında tek yiyecek birisi olarak görmeleri, ve 2 sene sonra bile Mihawk ile aralarında büyük bir fark olduğunu düşünmeleri, heralde East Blue'daki olay sebebiye kafalarında böyle bir algı kalmış ve bu sebepten Mihawk'ı şişirip şişirip duruyorlar, açık ve net söylüyorum, 2 sene önce en üst haliyle gelişim göstermiş teknikler öğrenmiş ve babunları yenmiş Zoro, Mihawk'tan tek falan yemezdi, zorlayamazdı elbet ama kendini koruyabilirdi. Genel olarak Mihawk'çıların hatasıda bu, Mihawk'ı halen Zoro'dan çok üst bir konuma koyup adamın gücünü aşırı abartıyorlar, bana kalırsa 2 senelik eğitim sonrası Zoro arayı baya baya kapattı ve Vista'nın Mihawk'a yaptığını yapabilecek konumdadır.
Luffy ise hız olarak çok rahat şekilde Mihawk'la baş edebilir, G4 ile kısa süreli üstün gelebilir.
Zoro'nun güç olarak yaklaştığı, aynı şekilde Luffy'nin de neredeyse denk olduğu Mihawk bu sebepten Amiral seviyesi değildir.