Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Şeytan Meyveleri ve Doğası

Büyük ihtimal 20 krallıkta onlara bağlıydı yani o 20 krallık içinde de şeytan meyvelerine sahip olanlar vardı.
Yok , teoriye göre bir antik krallık var . Tamamiyen gelişmiş ileri bir uygarlık. :T
Bir de ondan bağımsız 20 krallık var. Ve bu 20 krallık birleşerek antik krallığı yıkıyorlar diye belirtmiş.
Yani benim demek istediğim bu kadar aşmış bir uygarlığı meyvesiz felan yıkmak bilemedim...

güzel yazdın keyifle okudum buna yakın bir şey görücez mangada ama ne zaman şu vegapunkı bir bulsalar

Kitapta karanlık meyvesinin öbür meyveleri karanlığın boşluğuna hapsederek bir insanın başka meyve yiyebileceği yazıyor yani? En azından buna yakın bilgiler. Kimse gerçekten işleyeceğinden emin değil, bu yüzden bazı kişiler denemeye korkmuş olabilir. Bazılarıı ikinci meyveyi bulamamııştır. Yine de o kadar yıllar içerisinde hiç kimsenin denememesi saçma değil mi? Bu kadar basitse birisine zorla yedirip, üstüne ikinci meyve verip bile denenebilir. (Dünya Hükümeti deneyebilir.) Bu da Karasakal'ın bedeninin özel olduğuna çıkıyor ya da dünyadaki tek akıllının Karasakal olduğuna.

Hikayeni biraz destekliyeyim; Bazı meyve kullanıcılarının gücün rehavetine kapılıp yoldan çıkması durumuna karşı Yami-yami meyvesini ürettiler, bu kullanıcılar ülkenin bir bakıma polisliğini yapıyorlardı ve kelepçe olarakta ''Kairoseki'' madenini ürettiler. Böylece yoldan çıkmış meyve kullanıcılarının sürekli olarak meyvesi kapatılıyordu.
Onu ben de düşündüm. Fakat bu durum, teorim ile çelişiyor. Çünkü meyvelerin bir ruha sahip olmaları, sonradan gerçekleşiyor. Ayrıca Kairoseki daha yeni keşfedilmiş bir maden.

Su olayını öyle açıkladım, çünkü başka bir mantıklı yol bulamadım. Bu sadece bir teori, daha da geliştirebilirim, fakat elimde yeterli done yok. Olanla çıkardığım sonuç da burada yazıyor.

Güzel bi zemine oturtulmuş sağlam bi teori olmuş. Ama meyvelerin insan yapımı olması beni pek sarmıyor. Ben hep meyvelerin Dünya'ya çarpan bi göktaşı yüzünden oluştuğunu düşünmüşümdür. Düşen göktaşının iki tane birbirine zıt ana maddesi(ya da mineral) var biri kairoseki diğeri de meyvelere özelliğini veren madde (bizim Vegapunk'ın meyve kullanıcılarında bulduğu bloodline şeysi). İki madde birleşince nötrleniyorlar. Göktaşının çarparak oluşturduğu krater yavaşça su ile doldu ve kairosekinin bir kısmı bu su ile bir bileşik haline geldi. Meyvelere özelliğini veren madde ise geçen binlerce yıllık sürede çevrede oluşan ağaçlar tarafından emildi ve meyvelerine geçti.

Meyve yiyen kullanıcı ikinci bir meyve yiyemiyor çünkü bu aşırı doza giriyor. Tek meyve güvenli fakat 2. bir meyve yendiğinde bu yüksekdoza giriyor. Meyve sadece kullanıcısına özellik katmıyor (senin de bahsettiğin gibi)aynı zamanda kendisi de bir benliğe kavuşuyor ki süreklilik kazansın ve başka sahipler edinsin.Kairoseki ile dokunulduğunda iki madde birbirini nötrlüyor ve meyve özelliği kayboluyor. (Hatta biraz daha uçarak hakinin kairoseki ile bağlantısı olduğunu da düşünüyorum. fetheden hakinin bile.) Ve Ceasar'ın yaptığı meyvelerin de üretimine bakarsak SAD ile besliyorlar bu da meyve özelliğini veren maddenin ilkel bi karışımı olabilir.

Neyse belki ileride toparlar ben de teorimi kapsamlı olarak yazarım :D böyle başkasının teorisinin altına yazarak görgüsüzlük yapmış gibi oldum ama kusura bakma artık :D (mobilden yazdım yazım yanlışı, cümle düşüklüğü olursa kusura bakmayın artık)

Kitapta karanlık meyvesinin öbür meyveleri karanlığın boşluğuna hapsederek bir insanın başka meyve yiyebileceği yazıyor yani? En azından buna yakın bilgiler. Kimse gerçekten işleyeceğinden emin değil, bu yüzden bazı kişiler denemeye korkmuş olabilir. Bazılarıı ikinci meyveyi bulamamııştır. Yine de o kadar yıllar içerisinde hiç kimsenin denememesi saçma değil mi? Bu kadar basitse birisine zorla yedirip, üstüne ikinci meyve verip bile denenebilir. (Dünya Hükümeti deneyebilir.) Bu da Karasakal'ın bedeninin özel olduğuna çıkıyor ya da dünyadaki tek akıllının Karasakal olduğuna.
O bilgi kitapta geçmiyor. Kitapta meyve güçlerini emdiği ve rakibi savunmasız bıraktığı yazıyor. Meyve ruhunu ölü bedenden çekme işini Teach savaşta deniyor ilk kez. Gerçekleşmesinin kesin olmadığı adamların söylediği laflardan çıkarılabilir. Kitapta her meyvenin her özelliği yazmadığı gibi, bazı meyvelerden hiç bahsedilmiyor.

Onu ben de düşündüm. Fakat bu durum, teorim ile çelişiyor. Çünkü meyvelerin bir ruha sahip olmaları, sonradan gerçekleşiyor. Ayrıca Kairoseki daha yeni keşfedilmiş bir maden.

Su olayını öyle açıkladım, çünkü başka bir mantıklı yol bulamadım. Bu sadece bir teori, daha da geliştirebilirim, fakat elimde yeterli done yok. Olanla çıkardığım sonuç da burada yazıyor.
Dediğim için meyvenin ruhuna ihtiyacı yok ki. İptal meyvesi olarak düşün sadece diğer özellikleri ruh olayını kazandıktan sonra eklenmiş.

Antik krallık bu meyveleri hayatı kolaylaştırmak için icat etti diyelim :/
Diğer krallıklar neden böyle zararı olmayan şeyleri yok etmek için birleşsin ? Ve nasıl böyle bir şeye cesaret etsinler .
Yıldırımı veya Magmaya hükmedebilen insanlara savaş açabilecek kadar ... yani bu nokta biraz kafa kurcalayıcı :T

Eline sağlık,güzel yazmışsın.

Su olayı kafama yatmadı.Karanlık olayında Dragon'a katılıyorum.Bu meyveleri yapacak kadar zeki olan adamlar kötü kullanımı düşünecek kadar da zekidir.Bu anlamda kairoseki ve yami yami mantıklı.

Dediğim için meyvenin ruhuna ihtiyacı yok ki. İptal meyvesi olarak düşün sadece diğer özellikleri ruh olayını kazandıktan sonra eklenmiş.
Anlatamıyor muyum? Yami Yami no Mi'nin olayı, meyve ruhlarını çekerek güçlerini iptal etmesi. Canlı adamın gücünü de çekiyor, ama konak ölmediğinden bıraktığında meyve ruhu sahibine geri dönüyor. Ölüden ise komple alıyor. İlk zamanlar meyve ruh yokken, neyi çekip alacak da, güçleri iptal edecek?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık