Ben biraz daha derin ve uzun uzadıya yazacağım. Tabi ben yazarken çok eğleneceğim fakat siz okurken bilemiyorum.
Bir şarkı yok hayatımda benim beni çok çok etkileyen. İlginç anılarımla bir dolu şarkı var hayatımda. O yüzden bu konu tam benlik desem yeridir. Teşekkürler @amaneden , aklına sağlık.
İlk şarkı;
Şarkı bu. Ama hikaye inanın çok tuhaf...
93'lüyüm. 2003'de bilgisayarım oldu. 2005'de internet bağlatıldı. Ve o tarihten beri internetten Counter-Strike 1.5 oynuyorum. Sonrasında liseye geçtim. E lise dönemi artık toyluk kalktı. Refleksler muazzam. Cs_Italy'de 1 dakikada kaç tavuk vurur yarışı yapardık 15vs15 oyunda. O derece uçuyorum yani, doruklardayım ya. E tabi bunun sonucunda şehirdeki internet kafe turnuvalarına katılmaya başladım. Bir yandan internetten solo devam ediyorum, diğer yandan büyükler çağırıyor. Sürekli oynuyorum. Doymuyorum. Yemiyorum, içmiyorum oynuyorum.
Ee bunun sonucunda bilinçli bir aile n'apar?
Sonrasında ne oldu?
Gel zaman git zaman ve bir gün annem okuldan erken geliyooooooor. Hobaaa! (Olacakları az çok anlamışsınızdır baya uzun tuttum intro'yu çünkü.)
He bir de neymiş Müzik öğretmeni iyileşmiş o okutmuş İstiklal Marşı'nı. Bu müzik öğretmeni yıllardır hasta arkadaşlar. Bir kere İstiklal Marşı'nı okutmadı. Beden eğitimi olan annemin müzik bilgisi olduğu için o okutuyordu. Hani şu klasik el hareketleri var ya o işte.
Neyse, n'oldu tabi?
Pc sıcak. Çünkü kapatalı yaklaşık 15dk olmuştu.
Benim çakal annem n'aptı? Geldi, ayakkabılarını kilere bıraktı... Balkondan çıkarken şöyle bi pc'ye baktı. Bi odanın içinde nefes aldı. Dedi ki "burası niye çok sıcak?"
BAMMMM!!!!
Sonrasında gelen yaptırımlar;
Sorun: Klavye saklanmaya başladı.
Çözüm: Okula yürüyerek gidip gelmeye başladım, para biriktirip klavye aldım.
Gerçekleşen: 1 ay sonra o da patladı.
Sorun 2: Monitöre ve kasaya takılan görüntü kablosunu saklandı,
Çözüm 2: İnternet kafeden çaldım, taktım ve oynadım.
Gerçekleşen 2: 1 ay sonra o da patladı...
Durmuyordum ya, durmuyordum.
Neyse şarkının hissettirdiğiydi di mi konu. Ama anlatmam lazım buraları çünkü hissettiğim şey ile şarkı inanın alakasız. Anlamazsanız "bu keko ne diyor lan" diyeceksiniz bana.
Neyse,
MSN kullanımı hat safhada o dönemde biliyorsunuz. Bir yandan 1 yıldır peşinden koştuğum kız ile sohbet ederken bir yandan 30-40 yaşlarında amcalarla Counter 1.5 oynuyordum.
Neyse, sona gelelim.
Ben sabah akşam durmadan Counter oynardım işte. De_dust2'yi temel olarak aldığımızda de?Inferno da çok oynanırdı. Dediğim gibi diğer yandan da sevdiğim ama açılamadığım bir kız vardı. Son 3-4 aydır da çok çok yakın arkadaştık. Hatta o dönemim modası olan "kanka" ydık bizde yani anlayacağınız. Bir yandan kız ile arkadaşça MSN'de yazışırken bir yandan rahatlamak, kafamı dağıtmak için 1.5 oynuyordum.
Ben bu şarkıyı şu anda ne zaman dinlesem kendimi "elimde 3-1 varmış ve Conter'dan SAS'ı seçmiş, inferno'da uzundan Terör base'ine yakın balkonun altına rush atarken" buluyorum.
Ya inanılmaz. Anlatılır gibi değil arkadaş. Neden bu şarkı? Kız abi işte. Kafamı dağıtmak için oynardım, zaten /rank'de 1.yim 2.yim bilemedim 3. Açardım müziği son ses kulaklıklarda. Inferno... Elde 3-1 (akrep)... Rush atıyorum... Aradan 10 sene geçmiş ben hala bu şarkıyı dinleyince gözümün önüne yukarıda koyu yazdığım şeyler geliyor. Yok böyle bir şey abi. Travma da diyemiyorum çünkü mutlu oluyorum ya.
İşte böyle. Çok uzattım evet ama gerçekten şarkılar benim için yaşam. Oksijen gibi bir şey.
NOT: Beğenildiyse diğer şarkılarımı ve anılarımı paylaşacağım. Ben müthiş keyif alıyorum yazarken ama siz okurken sıkıldıysanız gerek yok paylaşmama.
Buraya kadar da geldiysen YUH sana be!
Neyse ben kaçtım.
- Şarkılarla yaşayan bir insanım.
- Hobi olarak küçüklükten beri Gitar çalarım.
- Hayatımın her noktasında müzik vardır.
- Ayağım sürekli ritm tutar, bir yandan elimle bateri çalarım. (kot pantolonuma vurup o tok sesi almak var ya! Off...)
Bir şarkı yok hayatımda benim beni çok çok etkileyen. İlginç anılarımla bir dolu şarkı var hayatımda. O yüzden bu konu tam benlik desem yeridir. Teşekkürler @amaneden , aklına sağlık.
İlk şarkı;
Şarkı bu. Ama hikaye inanın çok tuhaf...
93'lüyüm. 2003'de bilgisayarım oldu. 2005'de internet bağlatıldı. Ve o tarihten beri internetten Counter-Strike 1.5 oynuyorum. Sonrasında liseye geçtim. E lise dönemi artık toyluk kalktı. Refleksler muazzam. Cs_Italy'de 1 dakikada kaç tavuk vurur yarışı yapardık 15vs15 oyunda. O derece uçuyorum yani, doruklardayım ya. E tabi bunun sonucunda şehirdeki internet kafe turnuvalarına katılmaya başladım. Bir yandan internetten solo devam ediyorum, diğer yandan büyükler çağırıyor. Sürekli oynuyorum. Doymuyorum. Yemiyorum, içmiyorum oynuyorum.
Ee bunun sonucunda bilinçli bir aile n'apar?
- Bilgisayar oynamak hafta içi günde iki saate indirildi.
- Hafta sonu serbest.
Sonrasında ne oldu?
- Sonrasında bu hafta içi tamamen yasaklandı.
- Hafta sonu 2 saate düşürüldü.
- Babam ve annem çalışıyor. annem benim okulumda öğretmendi. Ben sabahçıyken o öğleci oluyordu. Efsane bir durumdu benim için. Yani büyük bir lütuf ya. Haftalık ders programını çalmıştım defterime yazıp ezberlemiştim. Ne zaman derse gidiyor, ne zaman geliyor, hangi günler nöbetçi her detay avucumun içinde abi.
- O yokken açıyordum bilgisayarı gelmesine 45dk kala kapatıyordum. 45 dakika çok kritikti. Onu da deneyerek bulmuştum. Bir gün 1 saat erken kapattım ve başında bekledim. Ne zaman tam olarak soğuyor. Bakın size yemin ediyorum, bilgisayar markası Compaq, kasa 36, monitör 45 dakikada tamamen soğuyordu. Yani anlayacağınız kasaya hatta özellikle monitöre soğuma fırsatı veriyordum. Yoksa anlaşılırdı. (Ben bu detayları düşünüyorsam benim annem benden çakaldır hesabıyla..)
Gel zaman git zaman ve bir gün annem okuldan erken geliyooooooor. Hobaaa! (Olacakları az çok anlamışsınızdır baya uzun tuttum intro'yu çünkü.)
He bir de neymiş Müzik öğretmeni iyileşmiş o okutmuş İstiklal Marşı'nı. Bu müzik öğretmeni yıllardır hasta arkadaşlar. Bir kere İstiklal Marşı'nı okutmadı. Beden eğitimi olan annemin müzik bilgisi olduğu için o okutuyordu. Hani şu klasik el hareketleri var ya o işte.
Neyse, n'oldu tabi?
Pc sıcak. Çünkü kapatalı yaklaşık 15dk olmuştu.
Benim çakal annem n'aptı? Geldi, ayakkabılarını kilere bıraktı... Balkondan çıkarken şöyle bi pc'ye baktı. Bi odanın içinde nefes aldı. Dedi ki "burası niye çok sıcak?"
BAMMMM!!!!
Sonrasında gelen yaptırımlar;
Sorun: Klavye saklanmaya başladı.
Çözüm: Okula yürüyerek gidip gelmeye başladım, para biriktirip klavye aldım.
Gerçekleşen: 1 ay sonra o da patladı.
Sorun 2: Monitöre ve kasaya takılan görüntü kablosunu saklandı,
Çözüm 2: İnternet kafeden çaldım, taktım ve oynadım.
Gerçekleşen 2: 1 ay sonra o da patladı...
Durmuyordum ya, durmuyordum.
Neyse şarkının hissettirdiğiydi di mi konu. Ama anlatmam lazım buraları çünkü hissettiğim şey ile şarkı inanın alakasız. Anlamazsanız "bu keko ne diyor lan" diyeceksiniz bana.
Neyse,
MSN kullanımı hat safhada o dönemde biliyorsunuz. Bir yandan 1 yıldır peşinden koştuğum kız ile sohbet ederken bir yandan 30-40 yaşlarında amcalarla Counter 1.5 oynuyordum.
- Deha abi vardı mesela; İstanbullu, siyah saçlı, klanın lideriydi Klan adı -silver bLack-. Aynı zamanda software uzmanıydı, anlardı server kurma, adminlik yapma işlerinden.
- Güven abi vardı: Amca da desem yeridir. 32 yaşındaydı. Bana sürekli taktik verirdi hem oyun ile hem kız ile ilgili. Uganda'da yaşardı. Şaka değil gerçekten Uganda'da yaşıyordu. Web-cam ile göstermişti Türkiye'de olmadığını. Yani Türkiye'nin bir çok yerini gezdim onun gösterdiği bir yer hala göremedim. Kesin Uganda abi. Vs. vs. böyle farklı kişiler...
Neyse, sona gelelim.
Ben sabah akşam durmadan Counter oynardım işte. De_dust2'yi temel olarak aldığımızda de?Inferno da çok oynanırdı. Dediğim gibi diğer yandan da sevdiğim ama açılamadığım bir kız vardı. Son 3-4 aydır da çok çok yakın arkadaştık. Hatta o dönemim modası olan "kanka" ydık bizde yani anlayacağınız. Bir yandan kız ile arkadaşça MSN'de yazışırken bir yandan rahatlamak, kafamı dağıtmak için 1.5 oynuyordum.
Ben bu şarkıyı şu anda ne zaman dinlesem kendimi "elimde 3-1 varmış ve Conter'dan SAS'ı seçmiş, inferno'da uzundan Terör base'ine yakın balkonun altına rush atarken" buluyorum.
Ya inanılmaz. Anlatılır gibi değil arkadaş. Neden bu şarkı? Kız abi işte. Kafamı dağıtmak için oynardım, zaten /rank'de 1.yim 2.yim bilemedim 3. Açardım müziği son ses kulaklıklarda. Inferno... Elde 3-1 (akrep)... Rush atıyorum... Aradan 10 sene geçmiş ben hala bu şarkıyı dinleyince gözümün önüne yukarıda koyu yazdığım şeyler geliyor. Yok böyle bir şey abi. Travma da diyemiyorum çünkü mutlu oluyorum ya.
İşte böyle. Çok uzattım evet ama gerçekten şarkılar benim için yaşam. Oksijen gibi bir şey.
NOT: Beğenildiyse diğer şarkılarımı ve anılarımı paylaşacağım. Ben müthiş keyif alıyorum yazarken ama siz okurken sıkıldıysanız gerek yok paylaşmama.
Buraya kadar da geldiysen YUH sana be!
Neyse ben kaçtım.
Son düzenleme: