Kutsallar diye bir şey var ortada ama her şey sırayla. Ortada bu kadar korsan var iken, ulaşım çok zor iken merkezi otoriteyi Sağlamak kolay değil. Rüşvetçilik falan hat safada ama denizciler dükkanı kapatıp gitsin mi? Siz bir tek iyi korsanlara denk geldiniz ama Arlong dan tut yonkoulara kadar hepsi pislik. WB ve ailesi geçimlerini nereden sağlıyor, kimlerle niye savaştılar bu zamana kadar. Buggy ve Belamy bak milletin ganimetine çöküyor. Jack ada yıkıyor, Big Mom şeker için ada yakmayı düşünüyor. Law işini yapmaya masum çocukları kurtaracak olan denizcileri PH da doğruyor. Law çok iyi değil mi, C.C'nin deneylerinden hiç haberi yok.Kimse sakazukinin saf adalet ve iylik timsali olduğunu söylemesin.Öyle olsa coby saldırmaya yeltenmezdi.Kendince adalet anlayışı olan bir marineci ama masumları gözettiğini korduğunu sanmıyorum.Tek derdi suçluları cezalandırmak. Not: @gyjbsch sıradan bir insan sakazukinin umrunda değil.
OHOOOO sen seriyi enine boyuna bizden daha ayrıntılı biliyorsun.Ne marineciler tam anlamıyla iyi nede korsanlar ikisindede genellemeyi bozucak durumlar var.Ama sen bana WB ve tayfasının bi tane sivil halka kötülüğünü söyleyebilirmisin.Rakip korsanları ve haliyle marineleri hedef alıyorlar.Sen Akainuyu kendince haklı çıkarmışsın objektiflikten uzak dediklerin.En basidinden bizim tayfa hangi mazluma kış dedi?Tüm korsanları BB gibi düşünmediğine eminim.Sakazukiye iyi diyen adalet savaşçısı diyen gitsin pokemon izlesin.Karşına Jack gibi bir adam çıksa, ülkeni yok etse. Başka korsanlara iyi gözle bakar mısın?
Mazluma vurulmadığı da görülmedi. Korsan olarak zaten iradeye karşı hareket etmiş oluyorsun. Sebep veriyorsun sana vurmak isteyen adama. Adam pekala sana iyilik yapacaksan denizci ol diyebilir. İyilik eşittir denizcilik olarak düşünebilirsin. Ama o evrende denizciler dünyanın koruyucusu. Kendi bakış açını buna karıştırmaman gerekir.OHOOOO sen seriyi enine boyuna bizden daha ayrıntılı biliyorsun.Ne marineciler tam anlamıyla iyi nede korsanlar ikisindede genellemeyi bozucak durumlar var.Ama sen bana WB ve tayfasının bi tane sivil halka kötülüğünü söyleyebilirmisin.Rakip korsanları ve haliyle marineleri hedef alıyorlar.Sen Akainuyu kendince haklı çıkarmışsın objektiflikten uzak dediklerin.En basidinden bizim tayfa hangi mazluma kış dedi?Tüm korsanları BB gibi düşünmediğine eminim.Sakazukiye iyi diyen adalet savaşçısı diyen gitsin pokemon izlesin.
Sen WB tayfasının hangi mazluma vurduğunu gördün veya Oda çizdi.Genellemeler yaparken az düşün
Beyazsakal için tekerlemelerde iblis derler. Adından kimse iyi söz etmez. Biz Beyazsakal'ın neyini gördük? Tayfasına olan sevgisini, değil mi? Beyazsakal ve diğerleri normal halka nasıl davranıyor, gördük mü? Görmedik. Karınlarını nasıl doyuruyorlar, gördük mü? Görmedik. Sen sadece adamın tayfasına olan duruşuna bakarak, onun iyi biri olduğunu söylüyorsun. Doflamingo da tayfasını çok seviyor, ailesi gibi görüyor. Doflamingo iyi bir adam mıydı? Değildi. Yahu Beyazsakal dediğin adam, bir kişi için savaş çıkarıyor. Bu bizim dünyamızda, "Dayımın oğlunu vurdular" diyerekten devlete baş kaldırmakla aynı şeydir. Ace'in başında 550.000.000 ödül vardı. Çok sevdiklerinden mi o kadar ödül verdiklerini sanıyorsun? Beyazsakal'ı severim. Ama bu sadece onun babacan bir duruşu olmasındandır.OHOOOO sen seriyi enine boyuna bizden daha ayrıntılı biliyorsun.Ne marineciler tam anlamıyla iyi nede korsanlar ikisindede genellemeyi bozucak durumlar var.Ama sen bana WB ve tayfasının bi tane sivil halka kötülüğünü söyleyebilirmisin.Rakip korsanları ve haliyle marineleri hedef alıyorlar.Sen Akainuyu kendince haklı çıkarmışsın objektiflikten uzak dediklerin.En basidinden bizim tayfa hangi mazluma kış dedi?Tüm korsanları BB gibi düşünmediğine eminim.Sakazukiye iyi diyen adalet savaşçısı diyen gitsin pokemon izlesin.
Sen WB tayfasının hangi mazluma vurduğunu gördün veya Oda çizdi.Genellemeler yaparken az düşün
Bana kalırsa seri tamamen denizciler kötü korsanlar iyiye doğru gidiyor. Kuzan, Smoker, Coby. Şimdi de Fuji. Denizcilerin önemli isimleri korsanlara yöntemi farklı olsa bile yardım etti. Burada yardım edilen korsanın önemi var. Yalnız şunu anlamıyorum bu denizciler hep mi pislik. Halk bunlara bu kadar güveniyor madem yaptığı iyi şeyleri de göster. Yanlış algınlanma sebebi bu bana kalırsaAkainu'nun inandığı adalet doğrultusunda hareket ettiği doğrudur. Ama yaptığı doğru mudur yani gerçekten adaletli midir ya da adalet nedir?
Dof reyize kulak verelim adalet güçlünün koyduğu kurallardır. Yani hikayedir. Bu "hikaye" uğruna öldürdüğü kişilere de yazık olmuştur sadece. Akainu'nun inandığı bana göre adalet değil.
Ayrıca serinin anlattığı bir şey var hayatın gerçeği.. Her korsan kötü değil her marine iyi değil. Hayata uyarlayalım: Her dıştan kötü görünen tamamen kötü değil, her iyi de saf iyi değil.
E insanlar bu kadar siyah ve beyaz diye ayrılmamışken bu kadar katı bir adalet anlayışı mı olur?
Bir tane "masum"un bile haksız yere ölmesine sebep olan anlayışa adalet demem.
Gerçek adaleti orada sümüklü Coby temsil etti. Adaleti yerine getirdiğini düşünenler bile kin güderek iş yapamaz o zaman adalet olmaz. Tıpkı hakimin karar verirken suçluya kin duyması gibi. Öyle iş olur mu?!
Aslında öyle değil zaten ara ara bu mesajı görebilirsin seride rahatlıkla. Ama seriyi baş kahramanlarımızın gözünden yani korsanların gözünden okuduğumuz için öyle gözükmesi normal biraz.Bana kalırsa seri tamamen denizciler kötü korsanlar iyiye doğru gidiyor. Kuzan, Smoker, Coby. Şimdi de Fuji. Denizcilerin önemli isimleri korsanlara yöntemi farklı olsa bile yardım etti. Burada yardım edilen korsanın önemi var. Yalnız şunu anlamıyorum bu denizciler hep mi pislik. Halk bunlara bu kadar güveniyor madem yaptığı iyi şeyleri de göster. Yanlış algınlanma sebebi bu bana kalırsa
+1Adamda bir kere liderlik vasfı yok. Bekçi köpeğinden lider mi olur? Ona emir verecen babasını kesicek.
Bu saydıklarında adam kendince sebebler bulmuş.Haklı olması için herkesçe makul görülen haklı sebebleri olmalı.Ona bakarsan BB iylik timsali kendince tüm yaptıkları sadece KK olmak için.Sakazuki benim gözümde bir fujitaro bir smoker değildir.İylikle adaletle uzaktan yakından alakası yoktur.Ayrıca @Smoker sende biliyorsun ödüller hükümete karşı ne kadar büyük tehditseler o kadar fazla oluyor bunun insanları katletmekle alakası yok.Dragon adam devrim devrimci hangi mazluma kış diyebilir ama gel gör adam en fazla aranan adam niye otoriteye karşı çok büyük tehdit.Yani ace felan kötü değil benceBen Sakazuki'nin iyi ya da kötü olduğunu tartışmıyorum. Fakat adam amacı doğrultusunda kendi inandığı şeyleri yapıyor. Sakazuki hangi hareketinde haksız çıktı? Sayıyorum bak;