1- Biri bana bunu açıklayabilir mi ?
- Hawkins iki yıldır yeni dünyadadır. Dolayısıyla edineceği tecrübeler ve karşılaşacağı rakipler dolayısıyla gelişme imkanı çok daha fazla. Buna binaen alacağı ödül de otomatik olarak artacaktır.
- Hawkins, Kidd'lerle müttefik oluyor. Ki bu onu daha tehlikeli, daha güçlü bir oluşum içerisinde değerlendirme imkanı tanıdığı için yine ödülünün artması için iyi bir sebep.
- Hawkins bir kaptan ( Hani o meşhur kaptan muhabbetiniz var ya. Heh işte ondan
). Dolayısıyla peşinde ona takılan adamları olacağından Wg için çıbanın başı olarak gözükmektedir ve bu da ödülünün artması için başka bir sebeptir.
.....................................................................................................................................................................
- Zoro.. İki yıldır ortalarda yok. Adının geçeceği tek bir olaya karışmamış, yaşadığı bile meçhul. Ödülü istese de artamaz.
- Kaptan değil. Ki bu çok büyük bir kayıp(!)

- Herhangi bir oluşumun içinde değil (İttifak manasında).
Aradaki farklar gayet net. Peki şimdi size basit bir soru. Bu adam ne yaptı da yukarıda vasıflarını saydığım bir kaptan ve müttefik üyesiyle aynı ödüle sahip olabiliyor ?
2- Bu adamın Dragon gibi bir babası yok, Garp gibi bir dedesi yok, Impel Down gibi bir yer basmadı, Marineford gibi bir arenada savaşmadı, kral hakisinin olduğu bilinmiyor...... Neden bu adama bu ödül veriliyor beyler ?
3- Hawkins'in bilmediğimiz tek olayı meyvesini 2 yıl sonrasında nasıl kullandığı.
Hawkins'in douriki'sinin tamamen fiziksel güç ve dayanıklılık üzerine dövüşen Zoro'dan daha iyi olduğunu düşünen var mı bilmiyorum. O yüzden bana göre;
Douriki (dayanıklılık, saf güç, hız)=Zoro
Devam edelim. Yeni dünyaya ''
herşeyi kesicem '' diye giren, balıkadam adasında b. haki kalkanı yapabildiğini öğrendiğimiz, uçan kılıç saldırılarına b.haki yüklendiğini kendisi vasıtasıyla öğrendiğimiz, 9 dağ ve bilmem kaç denizde kesemeyeceğim bir şey yok diyen, üstüne gelen flashback'te Mihawk'ın ''kılıcına b.haki kaplamada usta olana kadar sana içki yasak'' dediği, bunun da üzerine
mangakanın, kim hangi haki türünde usta sorusuna binaen ''
Zoro=b.haki'' diye cevap verdiği bir karakterin b. hakisinin Hawkins'ten üstün olmadığını düşünen var mı, onu da bilmiyorum. Ama b. haki konusunda bu kadar üstüne durulan bir karakterin haki seviyesi Hawkins'in çok ötesindedir bence.
B.haki= Zoro
Ken. haki konusu. Zoro dövüşlerinde kullanıyor; defalarca gördük. Ama Hawkins'i bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Eşitler diyelim ya da hiç değerlendirmeye almayalım; fark etmez.
Geriye bir tek ne idüğü belirsiz meyve kullanımı kalıyor işte

Ben de güç seviyelerini değerlendirirken sadece meyveyi baz almam. Çünkü bu seride tek güç unsuru meyve değildir. Bunu özellikle, ''Akainu'nun Sabo'ya karşı meyve üstünlüğü var o yüzden Sabo bir cacık yapamıcak'' diyenler üzerine alınsınlar lütfen. Bu seride güç kıstasları (malumunuz) şunlardır;
- Haki
- Douriki (dayanıklılık, saf güç, hız)
- Meyve
Hawkins'in Zoro'dan meyve fazlası var bir tek. Ben Zoro için 1 ve 2 numaraları Hawkins'ten önde görüyorum. Sebeplerine yukarıda değindim. Haki+douriki kombosunun da totalde meyveye baskın geleceği görüşündeyim. Varsa bu şekilde değerlendirmek isteyen, varsa bir itirazı, farklı bir düşüncesi olan mantık çerçevesi içinde, maddeleyerek açıklasın.
Burada;
Hawkins kaptan abicim, Zoro onun klasmanında değil
Zoro fanları, Zoro vantilatörleri vs. gibi şeylerle üfüreceğinize az eliniz çalışsın da mantıklı şeylerle savunun savunduğunuz kişiyi

Beni deli etmeyin lağğğğğnnn