Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. Basil Hawkins

Kim kazanır ?

• Kullanılan toplam oy
    148
@Densetsu no Samurai
Kısa cevap vermeye çalışacaksan cevap yazayım. :D
Yeni ittifak oldular Kidd'lerle bizimkiler gibi. 2 yıldır dünyada olabilirler ama Dof'u indirecek kadar büyük bir olaya karışmamıştır. Ödül mevzusu önemli değil yani. Oradan tartışmak anlamsız. 2 yıl boyunca ne yaptılar bilmiyoruz ki?
B.hakiyi bilemeyiz.
K.hakiyi bilemeyiz.
Zoro üstün diyemeyiz yani görmediğimiz için. Zoro gösterildi Hawkins gösterilmedi. Zoro üstündür demek doğru olmaz.
Vergo Law'dan belki douriki ve haki olarak üstündür ama bir sürü faktör var işte. Teker teker incelemek anlamsız her şeyi.

Kaptanlık mevsuzuyla alakası hiç yok.
Elimden geleni yapıcam :D

Yine söylüyorum. Ben ödül üzerinden birini üstün görmüyorum. Hawkins'in ödül almasındaki etkenler daha fazla olmasına rağmen Zoro onunla aynı ödülü almış ise bu Zoro'nun gücünden dolayı diyorum. Üstelik Zoro'nun gücünün yarısını gördük mü görmedik mi o bile belli değil yahu :( San zen Sekai diyorum, East Blue diyorum :(

Kenb. hakiyi gerçekten bilemeyiz de b. hakiyi yazdığım onca şeye rağmen nasıl bilemiyoruz ben de onu bilemiyorum :)

Kaptanlık mevkii'nin ödülle bal gibi de alakası var :(

kör topal

Rayleigh nasıl ki Luffy'ye hakinin temellerini öğretti Mihawk da Zoro'yu bu şekilde eğitti. Hatta eline kılıcını alıp da ''gel Roronoa, sana 1-2 hareket çakayım da feyz al'' dediğini bile düşünmüyorum. Çünkü Mihawk Rayleigh gibi yardımsever biri değil o kadar. Biraz daha kibirli, kesinlikle daha soğuk ve etliye sütlüye karışmayan biri. O yüzden ben Zoro'nun her gün Mihawk'la vs. attığını falan düşünmüyorum. Bu noktada ayrılıyoruz. Yoksa yanlarında çok üst düzey adamlar var. Onlardan iyi kimseden bir şey öğrenemezler. O konuda haklısın. Ancak burda uygulama önemli.

Mihawk flashback'ini hatırla.. Elinde içkisi, Zoro'ya kılıcın hiç kırıldı mı diyor. O da kırıldı diyince böyle böyle yap diyor. Yine iş kime kalıyor ? Zoro'ya. Bence nerdeyse bütün bir eğitim böyle geçti. Mihawk Zoro'ya yol gösterici ve yönlendirici olarak refakat etti iki yıl boyunca. Sadece bu.

Eğer Zoro Mihawk'ın yanında bir çok şeyi öğrenmiş olsaydı Pica'yı nasıl kesicem lan diye düşünür müydü ? Yeni dünyada Pica gibi biriyle karşılaştı ve onu nasıl yeneceğini öğrendi. Bir daha bu tarz bir rakip geldiğinde nasıl davranacağını bilir mi Zoro ? Bilir. Peki Mihawk'ın adasında Pica gibi biriyle karşılaşma ihtimali var mı ? Anlatabildim mi demek istediğimi ? :)

Mihawk ve Rayleigh gibi üst düzey adamlar çok şey öğretebilir. Ancak bunun uygulamaya dökülmesi ve tecrübe kazanılması yeni dünyada mümkün. Bu yüzden iki yıl boyunca yeni dünyada takılan Hawkins daha avantajlı ;)

Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi. Yine de farklı düşünüyorsan saygı duyarım :good:
Ne yapmasını bekliyorsun Mihawk'ın adamın bir zorunluluğu yok ama genede yapıyor. Yani Zoro'nun arkasına geçip kılıcı onunla tutup hareket mi göstersin :utan:. Zoro eğer NW'ye girse haki ne bilmezdi eğitim almadan haki açmak bence baya zordur sonuçta ne yapıcağını yada nasıl yapılacağını söyleyen bir kitap yok. Hawkins eğer öğrendiyse dayak yiye yiye acı çeke çeke öğrenmiştir. Mesela bir spor salonunda hoca eşliğinde boks eğitimi almak vardır birde sokakta kekolarla kavga ede ede dayak yiye yiye kavgayı öğrenmek vardır. Hangisi daha iyi?

Elimden geleni yapıcam :D

Yine söylüyorum. Ben ödül üzerinden birini üstün görmüyorum. Hawkins'in ödül almasındaki etkenler daha fazla olmasına rağmen Zoro onunla aynı ödülü almış ise bu Zoro'nun gücünden dolayı diyorum. Üstelik Zoro'nun gücünün yarısını gördük mü görmedik mi o bile belli değil yahu :( San zen Sekai diyorum, East Blue diyorum :(

Kenb. hakiyi gerçekten bilemeyiz de b. hakiyi yazdığım onca şeye rağmen nasıl bilemiyoruz ben de onu bilemiyorum :)

Kaptanlık mevkii'nin ödülle bal gibi de alakası var :(
Bizim tayfa ile ödül kıyaslaması yapmak pek doğru değil.
Hawkins'in ödülü 2 yılda 249 milyondan 320'ye artmış. Bu adam fal baka baka yok yeniliriz yok ölürüz diyip belki o Kahverengisakal haricinde doğru dürüst kimseye bulaşmadı? :) Şimdi zaten daha yeni ittifak kurdular.
Bizimkiler ise çok fena bir şey yaptı. Şimdi Hawkins bizim müttefğimiz olsa ödülü belki 500 olacaktı? Anlatabildim mi demek istediğimi? :)
Yani ödül konusunu tartışmayalım.

Aynen Zoro her şeyini göstermedi. Eğitim aldı diye Hawkins'ten b.hakisi fazla diyemem.Fazla olsa bile Vergo- Law muhabbeti de var işte.
Zoro'nun da her şeyini görmedik. Hawkins'i ise doğru düzgün görmedik. Biraz bu iş beklentilere kalıyor.

Ben şunu anlamadım, Hawkins ve Kid'lerin ödülü neden yerinde sayacak ? Hasırşapkaların ödülü arttıysa, gayet rahat bu arkadaşlarında artabilir, Zoro daha 120 iken Hawkins 320 idi, Zoro yeni Hawkins'i yakaladı, şimdi geçme sırası Hawkins'te, yani öbür gün ödülü 500 e gayet rahat çıkabilir Zoro ise yerinde sayabilir. Hawkins, Kid ve Apoo'nun da büyük planları var, Yonko indirmek gibi.

Ayrıca Zoro'nun kimseye yenilmediğinden bahsediyor arkadaşlar. Haliyle kıytırık rakiplerle dövüşürsen tabii ki yenilmezsin. Sanji gidip Vergo gibi Doffy'nin direk sağ kolu ile kapışıyor, Doffy'nin kendisi ile kapışıyor, Zoro ise Pica gibi bu seviyelerin çok gerisinde birisiyle kapışıyor, Monet gibi zayıf bir karakter karşısında şov yaptırılıyor. Bir Vergo, Smoker gibi karakterlerin karşısında da yapsaydı şov, o zaman net şekilde Zoro'nun gücünden bahsedebilirdik.
Yeti Kardeşler karşısında nasıl etkisiz hale geldiğini, Carrot'un elektrik saldırısı karşısında zorlandığını gördük, Zoro şuan tamamen karşılaştığı rakiplerin güçsüz olması sebebiyle bu şekilde üstün görülüyor, Oda adam gibi bir rakip verdiği vakit Sanji ile arasında öyle fark olmadığını ve Luffy ile arasında fark olduğu anlaşılır, gerçi Doffy dövüşünde bu farkın anlaşılması lazımdı ama anlaşılmamış demek ki.

Son düzenleme:
one piecete güc dengeleri degişkendir. karakterleri kıyaslarken tüm kişilere göre performanları üzerinden asagı yukarı güclerini ve ödüllerini cıkarabilirsiniz. zoro daha yeni 320 oldu. keza luffyde 500 oldu.

ama kidd, apoo ve hawkins kaidonun karsısında direnip ölmezlerse ve yarın wg onlara yüz milyon daha ödül koyarsa ne olucak ? yani ödül üzerinden güc kıstası karakterlerin ikiside deaktifken makul. onda bile yetenek terslikleri ve karakterin kişiligi devreye giriyor.

o yüzden ikisininde 320 olması bir anlam ifade etmiyor. tüm kişilere bakarsak vede kurguya tekrar ediyorum hawkisn su an için hala daha önemli ve daha güclü bir karakter zorodan.

son olarak kaptan ödülün fazlasını alır mantıgı.. tabiki alıcak :D picayı yenenle, doflamingoyla vs atana aynı ödülü vermezler. lucciyle, kakuyu indirende aynı gücte olmaz. zoro doflamingoyu veya lucciyi yenicek gücte olsaydı, zaten yenerdi ve ödülüde ona göre olurdu, luffyede biat etmezdi. yenemedigi ve yenemiyecegi için o zaman dilimlerinde haliylen yenebilene daha fazla önem gösteriliyor ;)

ha zoro yener diyen arkadaslarıda anlıyorum. bencede zoroyu yabana atmamak lazım. wano arctan sonra ise kesinlikle hawkins falan sallamaz bence zorom ;)

Roronoa Zoro

Seriyi tayfa üzerinden görüyorsunuz.Haliyle Zoronun meziyetlerine bakıp Hawkinste bu kadarı yoktur diyemessiniz.
Hawkins detalı işlenmeyecek şimdilik.Fakat bu adam yanında 2 akranıyla Yonkou indirme planı yapıyorsa gelişimiş demektir.

Fakat Zoro'u da ezmeye gerek yok.Herif saykoya bağladı 200 bölümdür çizik bile almıyor nerdeyse.Çok kendinden emin.Zoro'u belirli bir kalıba sokmakta hata.Ucuk açık bir karakter.
Plan yapıyorlar da, Kaido'yu görince onlar:
R.I.P Kidd alliance.

Roronoa Zoro

one piecete güc dengeleri degişkendir. karakterleri kıyaslarken tüm kişilere göre performanları üzerinden asagı yukarı güclerini ve ödüllerini cıkarabilirsiniz. zoro daha yeni 320 oldu. keza luffyde 500 oldu.

ama kidd, apoo ve hawkins kaidonun karsısında direnip ölmezlerse ve yarın wg onlara yüz milyon daha ödül koyarsa ne olucak ? yani ödül üzerinden güc kıstası karakterlerin ikiside deaktifken makul. onda bile yetenek terslikleri ve karakterin kişiligi devreye giriyor.

o yüzden ikisininde 320 olması bir anlam ifade etmiyor. tüm kişilere bakarsak vede kurguya tekrar ediyorum hawkisn su an için hala daha önemli ve daha güclü bir karakter zorodan.

son olarak kaptan ödülün fazlasını alır mantıgı.. tabiki alıcak :D picayı yenenle, doflamingoyla vs atana aynı ödülü vermezler. lucciyle, kakuyu indirende aynı gücte olmaz. zoro doflamingoyu veya lucciyi yenicek gücte olsaydı, zaten yenerdi ve ödülüde ona göre olurdu, luffyede biat etmezdi. yenemedigi ve yenemiyecegi için o zaman dilimlerinde haliylen yenebilene daha fazla önem gösteriliyor ;)

ha zoro yener diyen arkadaslarıda anlıyorum. bencede zoroyu yabana atmamak lazım. wano arctan sonra ise kesinlikle hawkins falan sallamaz bence zorom ;)
Şimdi 2 sene önceki 400 milyonluk Luffy mi alır şu anki Zoro mu? Plz.

1- Biri bana bunu açıklayabilir mi ?
  • Hawkins iki yıldır yeni dünyadadır. Dolayısıyla edineceği tecrübeler ve karşılaşacağı rakipler dolayısıyla gelişme imkanı çok daha fazla. Buna binaen alacağı ödül de otomatik olarak artacaktır.
  • Hawkins, Kidd'lerle müttefik oluyor. Ki bu onu daha tehlikeli, daha güçlü bir oluşum içerisinde değerlendirme imkanı tanıdığı için yine ödülünün artması için iyi bir sebep.
  • Hawkins bir kaptan ( Hani o meşhur kaptan muhabbetiniz var ya. Heh işte ondan :D ). Dolayısıyla peşinde ona takılan adamları olacağından Wg için çıbanın başı olarak gözükmektedir ve bu da ödülünün artması için başka bir sebeptir.
.....................................................................................................................................................................

• Zoro.. İki yıldır ortalarda yok. Adının geçeceği tek bir olaya karışmamış, yaşadığı bile meçhul. Ödülü istese de artamaz.
  • Kaptan değil. Ki bu çok büyük bir kayıp(!) :(
  • Herhangi bir oluşumun içinde değil (İttifak manasında).

Aradaki farklar gayet net. Peki şimdi size basit bir soru. Bu adam ne yaptı da yukarıda vasıflarını saydığım bir kaptan ve müttefik üyesiyle aynı ödüle sahip olabiliyor ?

2- Bu adamın Dragon gibi bir babası yok, Garp gibi bir dedesi yok, Impel Down gibi bir yer basmadı, Marineford gibi bir arenada savaşmadı, kral hakisinin olduğu bilinmiyor...... Neden bu adama bu ödül veriliyor beyler ?

3- Hawkins'in bilmediğimiz tek olayı meyvesini 2 yıl sonrasında nasıl kullandığı.

Hawkins'in douriki'sinin tamamen fiziksel güç ve dayanıklılık üzerine dövüşen Zoro'dan daha iyi olduğunu düşünen var mı bilmiyorum. O yüzden bana göre;

Douriki (dayanıklılık, saf güç, hız)=Zoro

Devam edelim. Yeni dünyaya '' herşeyi kesicem '' diye giren, balıkadam adasında b. haki kalkanı yapabildiğini öğrendiğimiz, uçan kılıç saldırılarına b.haki yüklendiğini kendisi vasıtasıyla öğrendiğimiz, 9 dağ ve bilmem kaç denizde kesemeyeceğim bir şey yok diyen, üstüne gelen flashback'te Mihawk'ın ''kılıcına b.haki kaplamada usta olana kadar sana içki yasak'' dediği, bunun da üzerine mangakanın, kim hangi haki türünde usta sorusuna binaen ''Zoro=b.haki'' diye cevap verdiği bir karakterin b. hakisinin Hawkins'ten üstün olmadığını düşünen var mı, onu da bilmiyorum. Ama b. haki konusunda bu kadar üstüne durulan bir karakterin haki seviyesi Hawkins'in çok ötesindedir bence.

B.haki= Zoro

Ken. haki konusu. Zoro dövüşlerinde kullanıyor; defalarca gördük. Ama Hawkins'i bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Eşitler diyelim ya da hiç değerlendirmeye almayalım; fark etmez.

Geriye bir tek ne idüğü belirsiz meyve kullanımı kalıyor işte :) Ben de güç seviyelerini değerlendirirken sadece meyveyi baz almam. Çünkü bu seride tek güç unsuru meyve değildir. Bunu özellikle, ''Akainu'nun Sabo'ya karşı meyve üstünlüğü var o yüzden Sabo bir cacık yapamıcak'' diyenler üzerine alınsınlar lütfen. Bu seride güç kıstasları (malumunuz) şunlardır;

1. Haki
  2. Douriki (dayanıklılık, saf güç, hız)
  3. Meyve
Hawkins'in Zoro'dan meyve fazlası var bir tek. Ben Zoro için 1 ve 2 numaraları Hawkins'ten önde görüyorum. Sebeplerine yukarıda değindim. Haki+douriki kombosunun da totalde meyveye baskın geleceği görüşündeyim. Varsa bu şekilde değerlendirmek isteyen, varsa bir itirazı, farklı bir düşüncesi olan mantık çerçevesi içinde, maddeleyerek açıklasın.

Burada;

Hawkins kaptan abicim, Zoro onun klasmanında değil
Zoro fanları, Zoro vantilatörleri vs. gibi şeylerle üfüreceğinize az eliniz çalışsın da mantıklı şeylerle savunun savunduğunuz kişiyi :gamyon:Beni deli etmeyin lağğğğğnnn :D
Şu yorumu ve kendi yorumları kayıt edeyimde, Manga-ka ODA bize gösterirse o günleri ilerleyen zamanlarda Hawkins'i bu yorumları arkadaşlara gösteririz :)

@playhunter_43

Hawkins'i tam olarak hangi karakter gibi görüyorsun. Mesela, Pica gibi rahatça dövebileceğini mi düşünüyorsun Zoro'nun.

Bu adam zaman atlaması öncesi Kizaru'nun saldırılarından kalkıp, Kizaru'ya saldırmaya yeltenen bir adam. Killer'ın güç olarak beğendiği bir adam ki Apoo ile beraber kendi kaptanına denk görüyor ve bunları ittifak olsunlar diye topluyor, burada kesin olan bir şey var ki Hawkins, Apoo ve Kid kadar kuvvetli bir karakter, mangaka bu şekilde ittifak olsunlar diye toplamış bu karakterleri.

Law, şuanda Zoro'dan güçlü bir karakter. Ve sen diyorsan ki Kid, bir Law kadar bile yoktur, bu senin görüşün derim ama asla katılmam.

Yapılan faaliyete bakılıyor ödül verilirken. Ne diyoruz hep? Kaptanlarla sağ kollar arasında ciddi fark var. Zoro . İkinci adam olduğu için gidip ikinci adamları dövüyor ve ona göre ödül alıyor.

Tamam Zoro, Lucci'yi dovemez de üst sınırı da Kaku değil. Luffy kadar zorlanmadı. Belki 2200 Doruki+zoanlı adam yerine 3200 Doruki+zoanlı adam yenecektı bilemeyiz. Ki boyle olsaydı haliyle alacağı ödül de artacaktı.

Belki Dof'u yenemez ama Vergo'yu yenerdı bence her türlü ki bu daha fazla ödül demek olur muhtemelen. Adamın sınırı Picasso değil ama karşısına o çıkıyor ve ödül ona göre alıyor. Üst sınırdan almıyor adam ödülleri. Buna dikkat etmek lazım.

Killer, Hawkıns'ten aşağı olabilir de Zoro'dan yüksek olduğunu veya denk olduklarını kim söyledi? Bana göre de onun, Bege'nın, Oruç'un falan üstünde Zoro.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık