Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Kozuki Oden †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    243
Oden'in Kaido gibi meyvesi yok yalnız o yüzden derisi onun kadar sert değil. Her şeyi geçtim Kaido'nun tarafında Oden'in tarafında olandan daha güçlü adamlar var ve bunu zaten Kaido'nun Yıkımcıları King Queen ve Jack'in Kınlara sopa çekmesinden gördük. 1000 vs 10 oluyor ve evet her yönden saldırıyorlar adama. Manga'da anlatılanı gösterileni görmek istemiyon. Kaido üstten Ejderha modta sıka sıka ilerlerken alttan da adamları saldırıyor.

Bu arada Kaido ve BM o kazanda o kadar kalabilir mi belirsiz. Kaido Oden'in girer girmez öleceğini düşünüyordu ve kızgın yağın sıcaklığı her geçen dakika artıyor deniliyordu. Oden'in yaptığı baya büyük bir iş. Kaido bile beklemiyordu o kadar dayanmasını.

Kaido'nun yüzü ter temiz. Oden ise suratında izlerle çizildi. Kaido rahat rahat dolaşıp üstten ateş sıkıyor Oden bunun üstüne altta 1000 kişiye karşı savaşıyordu Garp gibi felan kalmış öyle tek.
Bence orada Oden dans yeteneğini kullanmalıydı herkez onu alkışlar oda şakkıdı şakkıdı Kaidoya ulaşırdı. :D :sapkali:

Hangi veriye dayanarak 9,15 dk dedin ki? Odenin 1 saat kaldığı kazanda Big Mom ve Kaido eğlencesine banyo bile yapar o derece derileri sert ve dayanıklı bu ikisinin. Seride fiziksel durabilityi en yüksek olan 2 kişi bunlar zaten.
Odenin kazanda 1 saat kalma nedeni hakisi, kendi fiziksel bedeni değil.

Shanksın saldırısı bariz bir şekilde rogerinkinden üstündü, Roger ciddi değildi o savaşta. Zaten o 3 günlük savaş direkt ciddi değildi. Ama Shanks kid o sırada tehlike yarattığı için ciddi olarak saldırdı.

Big Mom ve Kaidonun durabilityi bariz bir şekilde odenden çok daha üstün. Anormal bedenleri var ve bu sayede saldırıları kolayca tanklıyorlar. Verdiğin big mom örneği saçma, big mom kid ve lawın saldırılarına ciyaklıyor ama o saldırdan hasar da görmüyor. Hasar görmüyorsa ciyaklaması pek bir şeyi değiştirmiyor. Önemli olan mümkün olan en az hasarı almak. Savaşta bu daha önemli.

Kaido, bajrang gun gibi serideki en güçlü saldırılardan biri yüzünden bayıldı. Oden ise prime olmayan base kaidonun sıradan bir saldırısına bayıldı. İkisinin arasındaki durability farkı bu kadar fazla.
hangi veriye dayanarak eğlencesine banyo yapar diyorsun, ben yazayım hiçbir veriye dayanmıyorsun, tamamen kolpa, ben hangi veriye dayandım peki hemen açıklayayım, hiç yemek pişirdin mi bilmiyorum ama bol yağlı bir balık eti gibi düşünebilirsin linlini, 9 dakikaya işi hallolur yani, kaydonun ise eti daha sert ve daha fazla organizma barındıracağından 15 dk'ya tertemiz olur. Son derece bilimsel verileri kullanıyorum gördüğün gibi.

Şanksın saldırısı çok daha zayıf, kid saldırının rüzgarından tek yiyor bile olabilir, kidi fazla uçurmadı saldırı, ada turuna çıkmak nere, güvertede 3-5 metre uçmak nere.

Linlin ile kaidonun sertliği fazla olsa bile, termal dayanıklılıkları yok, magmada anında pert oldular, oden ise magmadan daha yüksek sıcaklıktaki yağda bile hala konuşup arkadaşlarını kurtarabilecek kadar güçlü durumdaydı, yani sonuç olarak dayanıklılık anlamında odenin çeyreği bile etmezler. acı eşiği falan da dahil olursa oden bunları 20'ye katlar. Odenin kazandaki süre boyunca haki bastığına dair herhangi bir görsel yok.

Sürekli kaydonun durabilitisi diyorsun da göremedik o durabilitiyi, kınlarla savaşırken de göremedik, bu ne sertlikmiş, lafta bir sertlik var ama gören yok, bajrang gun da zaten fişini çekti, oradan durabiliti çıkarımı yaparak zorlamanın ötesine geçmişsin. Bu kaydonun sertliği hakkında maçoysa oradan geliyordur belki diyeceğim de örümcek hatunun yanında kılıbık erkek görüntüsü hakimdi daha çok.
@Hannibal Barca 'nın dediği gibi o yaranın Kaido'ya hayati etkisi yok. Tek vuruşla yarıldı, öldü, bitti değil yani. Oden ikinciyi vurabilecek mi, Kaido bloklayacak mı, savuşturacak mı, tanklayacak mı, hadi Oden vurdu desen vursa ne kadar etki edecek bunlar belli değil, devamında da Kaido direkt anlık kalkıp vurup geçiyor zaten.

Yazar benzer bir olayı Luffy - Doffy dövüşü için yaptı. Dof duvara yapıştı, Luffy bir yumruk daha atsam işi biter dedi, daha sonra Luffy'nin pili bitti ancak Dof kalktı, tüm adayı karşısına aldı, mücadele etti ve Luffy'nin Bound Man vuruşuna değil, o dönemki en güçlü atağı olan KKG'ye kaybetti. Bu da aslında Dof'un orada Luffy'nin tek yumruğuyla yenilmeyeceğini açıkça gösteriyordu. Tek yumrukluk canı kaldığı Luffy'nin fikriydi ancak gerçek bu değildi.

Kaido - Luffy dövüşünde de benzer oldu, Luffy bir kere daha vursam dedi, CP0 araya girdi ve öldü ancak Kaido, Supreme G4le değil, G5'in Bajrang Gun'una kaybetti.

Yani Kaido Oden dövüşünde Kaido'nun 1 vuruşluk canı kaldığı yanılgısı Oden'in kendi yanılgısı, böyle bir şey yok.

Ben yazarın çizimine göre o sahneleri Kaido ve Oden yönünden aynı görüyorum.
-Kaido Boro Breatle Oden'i uçurup kafasını çeviriyor, bu sahneyi boşuna çizmemiş bu adam, Kaido kafasını çevirdiği anda Oden isimli kral hakili saldırısını haykırıyor, Kaido tam döndüğü anda da Kaido'yu kesiyor. Yani Kaido hazırlıksız yakalanıyor.
-Aynı olayı dönüp Oden'e çiziyor, Oden kafasını çevirip Momo'yu gördüğü anda Kaido kafasına vuruyor. Burada da hazırlıksız yakalanan Oden oluyor.

Sonuç olarak Kaido isimli kral hakili darbeyi alıp kalkabilirken, Oden isimsiz hakisiz tek kanabo yeyip kalkamıyor.

Diğer hususta;

WCI bölümlerini unutmuş olabilirsin, kadına demirden balon diyorlar, tek zayıf anının carmelin resminin kırılması olduğunu tespit edip plan yapıp füze ateşliyorlar. Wano'da Kid Shanks'ın filosunu yok edecek güçteki ultisini sıkarken BM kahkaha atıyor.

Kaido için zaten malum mızraklar kılıçlar giyotinler kırıldı deniyor.

Hem BM nin hem Kaido'nun içten patlamalı haki/Law gibi meyve gücü/Killer gibi içten hasar atabilen teknik olmadan hasaralmaz vücutlara sahip oldukları açık. O yüzden 9 dk 15 dk vs gibi tespitlerini doğru bulmuyorum.

Diğer yandan Oden'in de haki kullanıp kullanmadığı meçhul. Daha çok dayanmak için haki kasmış olabilir.
Oden vs Kaydo konusunda zaten daha önce yazdım, oden fişi çekmeye daha yakın taraftı kesinlik içermez diye belirttim. Oden kaydoyu keserken kaydo odene çoktan dönmüş ve ağzını açmış durumdaydı. Burada oden kaydoyu hazırlıksız yakalamadı yada savaşa başkaları mudahil olup kaydoyu bambaşka bir pozisyona düşürmedi, oden hakkıyla vurdu geçti. Buralar çok konuşulduğu için fazla uzatasım yok, mangakanın saçmalıklarına vakit ayırasım yok.

Wcl bölümlerini doğru dürüst okumadım bile, dof düştükten bir süre sonra seriyi bırakmıştım.

hangi veriye dayanarak eğlencesine banyo yapar diyorsun, ben yazayım hiçbir veriye dayanmıyorsun, tamamen kolpa, ben hangi veriye dayandım peki hemen açıklayayım, hiç yemek pişirdin mi bilmiyorum ama bol yağlı bir balık eti gibi düşünebilirsin linlini, 9 dakikaya işi hallolur yani, kaydonun ise eti daha sert ve daha fazla organizma barındıracağından 15 dk'ya tertemiz olur. Son derece bilimsel verileri kullanıyorum gördüğün gibi.

Şanksın saldırısı çok daha zayıf, kid saldırının rüzgarından tek yiyor bile olabilir, kidi fazla uçurmadı saldırı, ada turuna çıkmak nere, güvertede 3-5 metre uçmak nere.

Linlin ile kaidonun sertliği fazla olsa bile, termal dayanıklılıkları yok, magmada anında pert oldular, oden ise magmadan daha yüksek sıcaklıktaki yağda bile hala konuşup arkadaşlarını kurtarabilecek kadar güçlü durumdaydı, yani sonuç olarak dayanıklılık anlamında odenin çeyreği bile etmezler. acı eşiği falan da dahil olursa oden bunları 20'ye katlar. Odenin kazandaki süre boyunca haki bastığına dair herhangi bir görsel yok.

Sürekli kaydonun durabilitisi diyorsun da göremedik o durabilitiyi, kınlarla savaşırken de göremedik, bu ne sertlikmiş, lafta bir sertlik var ama gören yok, bajrang gun da zaten fişini çekti, oradan durabiliti çıkarımı yaparak zorlamanın ötesine geçmişsin. Bu kaydonun sertliği hakkında maçoysa oradan geliyordur belki diyeceğim de örümcek hatunun yanında kılıbık erkek görüntüsü hakimdi daha çok.

Oden vs Kaydo konusunda zaten daha önce yazdım, oden fişi çekmeye daha yakın taraftı kesinlik içermez diye belirttim. Oden kaydoyu keserken kaydo odene çoktan dönmüş ve ağzını açmış durumdaydı. Burada oden kaydoyu hazırlıksız yakalamadı yada savaşa başkaları mudahil olup kaydoyu bambaşka bir pozisyona düşürmedi, oden hakkıyla vurdu geçti. Buralar çok konuşulduğu için fazla uzatasım yok, mangakanın saçmalıklarına vakit ayırasım yok.

Wcl bölümlerini doğru dürüst okumadım bile, dof düştükten bir süre sonra seriyi bırakmıştım.
Kaido ve Big Momun durability featları odenden çok daha üstün olduğu için keyfine banyo yaparlar diyorum.
Ayrıca verdiğin balık örneğinin doğru olması için odenin durabilitysinin daha fazla olduğunu kesin olarak kanıtlaman lazım.
Evet kid güvertede 3-5m uçtu ama odenin aksine saldırıdan sonra pert oldu adam. Oden ise rogerin kamusarisini yedikten sonra yaralanmamıştı.
Oden kızgın yağda yakılıyor ve yanlış hatırlamıyorsam 800 derece civarındaydı yağ. Kaido ve Big Mom ise magmaya düşüyor. Magma ise 1600 dereceymiş galiba. Belki çekirdekte olduğu için daha sıcaktır ama pek bir önemi yok. Çünkü asıl önemli faktör sıcaklık değil yoğunluk. Magmanın yoğunluğu kızgın lavdan çok daha fazla ve magmayı ölümcül yapan asıl faktör o.
Kaidonun durabilitysini neredeyse herkes görmüştür sanıyordum normalde. Kınlar topluca Kaidoya sürpriz saldırı yapıyor ve ufacık bir çizik atabiliyorlar sadece. Kaido; Luffy,yamato,zoro vs. gibi kişilerden yüzlerce haki kaplamalı hasar alıyor ama sadece bir kaç tanesi gözle görülür hasar bırakıyor. Bence en iyi durability demek için yeterli featlar.
Bajrang gun da baya iyi bir argüman bence. Daha önceden karşılaştırma yapmıştım yine yapıyorum.
Kaido, serideki en güçlü saldırılardan biri olan bajrang gunu yedi ve bu saldırı sonucu bayıldı, magmaya düşmese kalıcı hasar yoktu.
Oden ise prime olmayan base Kaido'nun isimsiz(yani basit) bir saldırısını yiyince bayıldı ve yaralandı.
Yani ikisini de bayıltan saldırılara baktığımızda aradaki durability farkının devasa boyutlarda olduğunu görebiliyoruz.

Kaido ve Big Momun durability featları odenden çok daha üstün olduğu için keyfine banyo yaparlar diyorum.
Ayrıca verdiğin balık örneğinin doğru olması için odenin durabilitysinin daha fazla olduğunu kesin olarak kanıtlaman lazım.
Evet kid güvertede 3-5m uçtu ama odenin aksine saldırıdan sonra pert oldu adam. Oden ise rogerin kamusarisini yedikten sonra yaralanmamıştı.
Oden kızgın yağda yakılıyor ve yanlış hatırlamıyorsam 800 derece civarındaydı yağ. Kaido ve Big Mom ise magmaya düşüyor. Magma ise 1600 dereceymiş galiba. Belki çekirdekte olduğu için daha sıcaktır ama pek bir önemi yok. Çünkü asıl önemli faktör sıcaklık değil yoğunluk. Magmanın yoğunluğu kızgın lavdan çok daha fazla ve magmayı ölümcül yapan asıl faktör o.
Kaidonun durabilitysini neredeyse herkes görmüştür sanıyordum normalde. Kınlar topluca Kaidoya sürpriz saldırı yapıyor ve ufacık bir çizik atabiliyorlar sadece. Kaido; Luffy,yamato,zoro vs. gibi kişilerden yüzlerce haki kaplamalı hasar alıyor ama sadece bir kaç tanesi gözle görülür hasar bırakıyor. Bence en iyi durability demek için yeterli featlar.
Bajrang gun da baya iyi bir argüman bence. Daha önceden karşılaştırma yapmıştım yine yapıyorum.
Kaido, serideki en güçlü saldırılardan biri olan bajrang gunu yedi ve bu saldırı sonucu bayıldı, magmaya düşmese kalıcı hasar yoktu.
Oden ise prime olmayan base Kaido'nun isimsiz(yani basit) bir saldırısını yiyince bayıldı ve yaralandı.
Yani ikisini de bayıltan saldırılara baktığımızda aradaki durability farkının devasa boyutlarda olduğunu görebiliyoruz.
Bir çoğunun cevabını önceki yorumlarda verdim zaten, yine de bazı yanlış bilgilerine değineyim kısaca kazandaki yağın etkisi magmadan daha üstün akainu crueli eritemezken kazandaki yağ başlangıç haliyle bile normal bir insanın birkaç saniyelik teması neticesinde kemikler hariç tamamen erimesine sebep oluyor, yani yoğunluk hesabı yapmayı gerektirecek bir şey yok. Kazandaki yağın başlangıç sıcaklığı 700+ derece sonlara doğru en az 3 bin derece, magmanın sıcaklığı değişkendir, 500 ile 2000 bin arasında ortamına göre değişir. Oden o sıra Kaydo'dan kesinlikle daha güçlü bu mangakanın özel olarak kutucuk içinde belirttiği yazılarla sabit, yani mangaka odene karşı kaydoyu plota aldığını itiraf ediyor, sen hala yok öyle yok böyle deyip hayalim piece çalışması yapıyorsun o yüzden uzatmak anlamsız.

Keşke gerçekten atlasaydım anlarınızı karınızı bacınızı saklayın Japonya'nın gururu ODEN geliyor kısımlarını. :(
Bu yorumunu feministler, özgürlükçüler, lgbtisler, ateyizler, radikal laikler falan görmesin tefe korlar seni, adın şeriatçıya çıkar. Kendi istekleriyle gitmiş sanane derler, kadın hürdür derler, cinsellik için evlenmek zorunda değilim derler, sen ahlak bekçisi misin derler, derler de derler yani bunun gibi birçok söyleme maruz kalabilirsin.

Şu kısmı açıkça hatalı buluyorum.

Tane tane bakalım

1- En alt en sağ panelde Kaido Oden'i Boro Breathle uçuruyor.
2- Devamındaki panelde Kaido'nun kafasını sağa çevirdiği ve Oden'e bakmadığı sabit. Burada Oden vurdu diyen arkadaşların ısrarla gözardı ettikleri gerçek burası. Kaido Oden'i ciddiye almamış ve o yüzden kafasını çevirmiş olabileceği gibi savaş sırasında başka bir hedefe bakıyor da olabilir. Sabit olan şey o an Oden'e bakmadığı. Kaido ona bakmazken Oden haykırmaya başlıyor, kelleni koparacağım diyor.
3- Devamındaki panelde Oden isimli atağını haykırıyor
4- Son panelde Kaido'nun Oden'e dönüp dönmediği perspektiften dolayı belli değil, hala sağa dönükken de resmedilmiş olabilir, ağzı açık dediğin Kaido'nun 2. panelde de ağzı açık. Hadi diyelim ki bu panelde Oden'e dönmüş olsun, Oden saldırısını haykırdıktan sonra dönmüş oluyor, ki bu da Kaido'nun hazırlıksız olduğunu gösteriyor zaten.

Bu panel Kaido'nun kesildiği panel.

Özetle, Kaido Boro Breathle Oden'i fırlattıktan sonra başka yere bakıyor, Oden saldırıya başladığı anda fark edip dönüyor ancak hamle yapma/bloklama fırsatı olmadan zaten atağı yemiş oluyor.

Ha dediğim gibi bu Kaido'nun Oden'i ciddiye almamasından veya savaş hali başka yere bakmasından da olabilir ancak mangakanın Kaido'yu sağa dönerken çizmesi boşuna değil.

Kaido doğrudan Oden'e odaklansaydı Oden vurabilir miydi, muamma. Tam formda açık hedef haline geldiği belli Kaido'nun ancak gelecek görmeyle başka şekillere girdiği de ortada.

Diğer yandan burada nasıl Kaido'ya dikkatini dağıtmasaydı diyorsam Oden için de aynı şey geçerli. Dikkatini dağıtmasaydı, Momo'yu umursamasaydı gidip saldırsaydı Kaido'ya.

Ray nasıl Gunko'ya yenildiyse, Oden de öyle yenildi ve öldü. Hep dediğim şey, karakterler bilek güreşi yapmıyorlar. Savaşta her şey mübah. Jango Kuro'nun adamıydı ama 2 defa hipnoz edip tekliyor Luffy'i. Bilek güreşinde yenen Luffy olurdu ama kazanan Jango oldu. Aynı mantıkla Itachi Oroçi'yi geçerken yeniyor, Narutosever kimseden duymadım Oroçi bilek güreşinde kazanır diyeni, bir bizim forumda özellikle Luffyfanlar yapıyor bu kıyası :)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık