asıl olay zaten dayanma gücüdür, kesilmeyen, delinmeyen denilen kaydo odenin tek vuruşuyla yarılıyor, nalları dikiyordu, kaydo yerde yatarken mangaka kaydo lehine bariz şekilde araya girmese oden fişi çekmeye daha yakın taraftı, kesin konuşmuyorum. kaydonun nasıl bir dayanıklılığı var? Mesela rockwell sertliği mi fazla, brinell mi, acı eşiği mi? Diğer taraftan Odenin beden sertliği de fazla (bunu sebebi de haki aslında neyse oralara girmeyim), mesela kazana odenden önce girip çıkan adamın geriye kemikleri kalıyor sadece ki başlangıç sıcaklığı olan 700 derece bunu yapmaya yetiyor. Bu bile magma etkisinden öte resmedilmiş.
Wb sahnesi mangada yok, Roger sahnesinde Odenin avel ve çaylak oluşu da etkili, o saldırıdan sonra hiçbir şey olmamış gibi geri gelip 3 gün kapışıyor, odenin dayanıklılığına dair başka bir veri. Şankusu benzer bir saldırı ile 3 milyarlık Kid gibi dayanıklı birini tekliyor üstelik Roger'in ki kadar şiddetli bir darbe değil Şanksın atağı. Kaydo sahnesini zaten normal şartlarda mangaka çizmeyeceği için onu değerlendirmiyorum, klasik güçlü olana handikap verip aradan çıkarma durumu yada dram kasıp olayları hızlıca geçiştirip ana olaya dönme durumu, burada her ikisi de işledi.
Linlinin hiç şansı yok 9 dakika veririm linline, lawın, kidin saldırılarına cırlayan kadın ona hiç dayanamaz, Kaydo'ya gelince çıplak bedenle maks 15 dk dayanır, son meyve formu zaten magma ejderi gibiydi, o haliyle dayanmasını gerektirecek bir olay olmuyor zaten.
@Hannibal Barca 'nın dediği gibi o yaranın Kaido'ya hayati etkisi yok. Tek vuruşla yarıldı, öldü, bitti değil yani. Oden ikinciyi vurabilecek mi, Kaido bloklayacak mı, savuşturacak mı, tanklayacak mı, hadi Oden vurdu desen vursa ne kadar etki edecek bunlar belli değil, devamında da Kaido direkt anlık kalkıp vurup geçiyor zaten.
Yazar benzer bir olayı Luffy - Doffy dövüşü için yaptı. Dof duvara yapıştı, Luffy bir yumruk daha atsam işi biter dedi, daha sonra Luffy'nin pili bitti ancak Dof kalktı, tüm adayı karşısına aldı, mücadele etti ve Luffy'nin Bound Man vuruşuna değil, o dönemki en güçlü atağı olan KKG'ye kaybetti. Bu da aslında Dof'un orada Luffy'nin tek yumruğuyla yenilmeyeceğini açıkça gösteriyordu. Tek yumrukluk canı kaldığı Luffy'nin fikriydi ancak gerçek bu değildi.
Kaido - Luffy dövüşünde de benzer oldu, Luffy bir kere daha vursam dedi, CP0 araya girdi ve öldü ancak Kaido, Supreme G4le değil, G5'in Bajrang Gun'una kaybetti.
Yani Kaido Oden dövüşünde Kaido'nun 1 vuruşluk canı kaldığı yanılgısı Oden'in kendi yanılgısı, böyle bir şey yok.
Ben yazarın çizimine göre o sahneleri Kaido ve Oden yönünden aynı görüyorum.
-Kaido Boro Breatle Oden'i uçurup kafasını çeviriyor, bu sahneyi boşuna çizmemiş bu adam, Kaido kafasını çevirdiği anda Oden isimli kral hakili saldırısını haykırıyor, Kaido tam döndüğü anda da Kaido'yu kesiyor. Yani Kaido hazırlıksız yakalanıyor.
-Aynı olayı dönüp Oden'e çiziyor, Oden kafasını çevirip Momo'yu gördüğü anda Kaido kafasına vuruyor. Burada da hazırlıksız yakalanan Oden oluyor.
Sonuç olarak Kaido isimli kral hakili darbeyi alıp kalkabilirken, Oden isimsiz hakisiz tek kanabo yeyip kalkamıyor.
Diğer hususta;
WCI bölümlerini unutmuş olabilirsin, kadına demirden balon diyorlar, tek zayıf anının carmelin resminin kırılması olduğunu tespit edip plan yapıp füze ateşliyorlar. Wano'da Kid Shanks'ın filosunu yok edecek güçteki ultisini sıkarken BM kahkaha atıyor.
Kaido için zaten malum mızraklar kılıçlar giyotinler kırıldı deniyor.
Hem BM nin hem Kaido'nun içten patlamalı haki/Law gibi meyve gücü/Killer gibi içten hasar atabilen teknik olmadan hasaralmaz vücutlara sahip oldukları açık. O yüzden 9 dk 15 dk vs gibi tespitlerini doğru bulmuyorum.
Diğer yandan Oden'in de haki kullanıp kullanmadığı meçhul. Daha çok dayanmak için haki kasmış olabilir.