Jozu'nun Aokiji tarafından boydan boya dondurulup, ardından sakat kalmasının yanında takdir edersiniz ki ağzından bir gram kan akması pek etkili bir şey değil.
Marco uzak mesafelere uçuruyor bir şey olmamış gibi kalkıyor diyorsunuz, Marco'nun Aokiji'ye tekmesi sonrası Aokiji'yi görmüyoruz, burada bir gram kan akıp akmadığını görmemize rağmen dediğiniz gibi sayalım.
O akan bir gram kanın Aokiji'yi pek sarsacağını sanmıyorum. Uzak mesafeye uçurmakla arasında büyük fark olarak düşünüyorsanız sizin görüşünüz.
Jozu'nun Aokiji'ye vurduğu yere bakarsak, Aokiji Beyazsakal ile dövüşür durumda.
Ben zannediyorum ki Aokiji o halde Marco yada Vista'ya da yakalansa, onlarda bir gram çizik atabilirlerdi diye düşünüyorum.
Yani pek abartılacak bir şey değil bana göre Wb+Jozu vs Aokiji olarak düşünürsek.
Jozu sakat kalıp tamamen donmuşken. Marco savaşı ağır bir hasar almayarak bitirdi.
Sanırım dayanıklılığını göz önüne alırsak uzun süre dövüşebilirdide.
Yapılan yorumlarda gördüğüm kadarı ile Marco'nun hasar verememesinden dert yanılıyor, peki şöyle söyleyeyim. Amiraller Marco'ya hasar verdi mi ? Amirallerin Marco'ya hasar veremediği bir ortamda, Marco Amirallere hasar verseydi, sanırım bu Marco>Amiraller denklemine yol açardı. Jozu'nun verdiği bir gram kanı hasar olarak görsek bile, Aokiji tarafından mutlak bir mağlubiyetle yenilen Jozu iken, Marco dikkat kaybında bile Kizaru yeterli olmadı ve yanına Kor-amiralini kullanarak Marco'yu yenebildi. Bu bile Marco'nun Jozu'dan üstün olduğunu gösterir durumda, zincirleme kaza sırasını kaale almasanız bile.
Garp gibi haki seviyesi üstün bir adamdan darbe yiyipte bir gram kan akmaması ve bilincini Akainu vs Wb'de ki Akainu gibi kaybetmemeside artıdır. Jozu'nun Marco'ya vurabileceğini düşünsek bile Marco'nun böyle bir avantajı var. Öte yandan Jozu'nın aldığı darbeler yanına zarar olarak kalacaktır.
Ace'in Akainu'dan tek yemesine gelirsek, Jozu'nun yenilmeyeceğinin garantisi var mı ? Belki E.Oda öyle kurgulayacak bunun garantisi yok, bunlar tamamen görüştür.
Gördüğüm kadarı ile Jozu > Akainu gibi benim açımdan uçuk bir denklem kurulmuş. Marco+Vista'nın mağlup edemediği bir karakteri Jozu teke tekte alır diyorsanız bu mangada olmamış tamamen sizin kafanızda kurduğunuz bir düşüncedir ve bir dayanağı yoktur.
Kaldı ki bir karşılaşmalarıda olmuştur. Jozu devasa buz dağını yolluyor ve Akainu bunu Daifunka ile karşılayıp karşı atağa çeviriyor bunun sonucunda meteorlar yağıyor. Jozu ise bunu seyrediyor. Bunu Akainu'nun üstünlüğü olarak sayabiliriz.
Garp'ın yumruğunda Marco morlukla duruyor demişsiniz, tekrar gelirsek aşağıda ki sayfada Marco'nun sol yanağında Garp'ın yaptığı yara gözüküyor ;
Öbür bölüm baktığımızda ise, aynı sol yanağında bir yara gözükmüyor ;
Burda bariz bir şekilde karakteri ezmek adına bir yorum yapmışsınız.
Dediğim gibi Ace olayı tamamen düşüncedir. Bunların dayanağı ise, Crocodile vs Doflamingo ve Ace vs Aokiji'dir. Aokiji vs Jozu veya Doflamingo vs Jozu durumlarında ise Jozu son derece etkisiz durumdaydı, farklı düşünüyorsanız saygı duyarım.
Dediğiniz gibi iki tarafta savaşta etkili olamamıştır. Ancak denizcilerin hatta yanılmıyorsam dünya hükümetinin en büyük gücü olarak geçen Amirallere karşı bir korsan tayfasının kaptan olmayan 2 elemanı iyi iş çıkarmış ve durdurmuşlardır.
Wb vs 3 Amiral şeklinde düşünürsek, Wb'nin işi bir hayli zor olurdu görüşündeyim. Jozu'da Marco'da Aokiji ve Kizaru'yu Wb'den uzak tutmayı başardılar ve Akainu ile karşılaşmasını sağladılar. Şayet Wb Akainu'yu yenebilseydi. Savaşta üstünlük kurulmaya başlardı ama Wb başarısız oldu malesef hastalık, yara ve yaşlılık sebeplerinden ötürü. Savaş boyunca Wb'nin de Amirale zarar veremediğini söyleyebiliriz. Akainu'ya yaptığı vuruşta Akainu arkası dönük yakalanıyor. Ve bir önceki sayfaya bakarsanız Akainu'nun arkasının dönük yakalanmasının sebebinin Marco olduğuda gözüküyor. Marco ve Jozu olmasaydı savaşta denklik olacağını düşünmüyorum.
Tabi sizin görüşünüzdür saygı duymak düşer.