Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Jozu vs. Marco

A$CE

a>b ve b>c ise a>c mantığı one piece'de yok, o yüzden kıyas yaparken önceki savaşları (özelikle de o bunu yendi şu ötekine yenildi tarzında) kıyas almak pek sağlıklı sonuçlar vermez, örnek vermek gerekirse; Luffy Enel'i yendi, Magellan Luffy'i yendi ama Magellan Enel'i yenemez, bu amiral kıyasında da Marco'nun yeteneği amirallerin yeteneklerine karşı Jozu'ya göre daha avantajlı ama iş Jozu'yla karşılaşmaya gelince bence elmas anka kuşuna göre daha avantajlıdır.
Ama elimizde olan o hayal kurmak yerine olan bişey üzerinden gitmek dışında başka ne yapabilirizki.

Marco, One Piece serisindeki en güçlü karakterlerden biridir. Amiraller'le rahat bir şekilde mücadele etmiştir. Savaş boyunca üç Amiral'e de kafa tutmuştur. Marco, Beyazsakal Korsanları'nın kaptanından sonraki en güçlü üyesi olduğunu kanıtlamıştır.
Gorouseiler'in, Marshall D. Teach tehlikesini durduracak kişi olarak Marco'yu işaret etmeleri gücünün başka bir göstergesidir. Tüm Beyazsakal Korsanları arasında da gücü kabul gördüğünden başa geçmesine kimse itiraz etmemiştir.(Kütüphaneden)
Daha nasıl açıklana bilirki :confused:

Marco, One Piece serisindeki en güçlü karakterlerden biridir. Amiraller'le rahat bir şekilde mücadele etmiştir. Savaş boyunca üç Amiral'e de kafa tutmuştur. Marco, Beyazsakal Korsanları'nın kaptanından sonraki en güçlü üyesi olduğunu kanıtlamıştır.
Gorouseiler'in, Marshall D. Teach tehlikesini durduracak kişi olarak Marco'yu işaret etmeleri gücünün başka bir göstergesidir. Tüm Beyazsakal Korsanları arasında da gücü kabul gördüğünden başa geçmesine kimse itiraz etmemiştir.(Kütüphaneden)
Daha nasıl açıklana bilirki :confused:
Bana bilmediğim bişey söyle sana Marco Jozu'yu alır diyim hocam:D Her karakter biraz şişirilerek anlatılır daha epik olsun diye. Teach'i Marco tek başına durduramaz orda bahsettiği tüm Wb korsanları ve savaştada görüldüğü üzere Marco Wb'nin sağ kolu yani onun adını anarak tüm Wb korsanlarından bahsetmeleri normal. Şimdi gelelim iyileşme mevzusuna, Marco'nun iyileşme gücünün bi sınırı var yani haki kullanmasan bile yeteri kadar zarar verirsen Marco'yu yenersin ki Jozu'da haki var. Ayrıca inanılmaz bi fiziksel gücü ve hem saldırı hemde savunma adına çok mükemmel bi meyvesi var ve adam yavaş değil hızlı. Marco kadar olmasa da Jozu'da hızlı. Şimdi bütün bu özelliklere baktığımızda Jozu'nun neden savaşta harcandığını anlıyabiliriz. Aokiji yerine Akainu ile vs atsa sonuç ne olurdu sence ? Akainu istediği gibi at koşturabilirmiydi orda ? Bence ıkına ıkına vs atarlardı ikiside birbirini tutardı savaşın seyri bambaşka olurdu. Wb korsanlarında güç olarak Wb'den sonra gelen adam Jozu'dur bence ve olası bi vsde Marco'yu harcar.

Nerde geçti tümenlerin güce göre sıralanmadığı?
Belki güce göre sıralamış adam bence güce göre sıralanmış olabilir ki marineforddaki eşleşmelere göre bariz güce göre savaştı adamlar.
Örneğin 5.tümen Vista gidip amiralle savaşmadı 1. ve 3. gidip savaştı gibi.

Jozu dediğiniz kadar güçlü olsa Aokiji ile savaşırdı dayanırdı(dikkatsizlik demeyin marineford amirale karşı savaşıyorsun).
Jozu dediğiniz kadar güçlü olsa 2. tümen komutanı olurdu sonradan gelen Ace nasıl olduysa(torpil).

Jozu dediğiniz kadar güçlü olsa Aokiji ile savaşırdı dayanırdı(dikkatsizlik demeyin marineford amirale karşı savaşıyorsun).
Jozu dediğiniz kadar güçlü olsa 2. tümen komutanı olurdu sonradan gelen Ace nasıl olduysa(torpil).
Aokiji'nin meyvesi karşısında gücünün bi önemi yok Wb bile teke gidiyodu silahına gura gura takviyesi yapmasa,anlıcağın istisna bi durum. Ayrıca Wb tayfasında herkez kardeş gibi kimsenin mevkide gözü yok Jozu'ya 5.tümen komutanlığını Vista'ya da 3.tümen komutanlığını verseler ikisininde gıkı çıkmazdı. Ben gördüklerim üzerinden değerlendirme yapıyorum kaçıncı tümen komutanı olduğu önemli değil Jozu Marco'yu yener.

Wb'nin yediği saldırı farklı bir saldırı yalnız. Dışarıdan kırılabilecek bir buz. Aokiji'nin Luffy, Jozu ve diğerlerine çektiği gibi buz saldırıları ile bir değil.

O buzdan titreşim olmasada Wb kurtulurdu bir şekilde, teke gidecek bir saldırı tipinden ziyade anlık durduran bir saldırıydı bence. Normal donduran saldırılardan ayrı tutulması gerek.

A$CE

Aokiji'nin meyvesi karşısında gücünün bi önemi yok Wb bile teke gidiyodu silahına gura gura takviyesi yapmasa,anlıcağın istisna bi durum. Ayrıca Wb tayfasında herkez kardeş gibi kimsenin mevkide gözü yok Jozu'ya 5.tümen komutanlığını Vista'ya da 3.tümen komutanlığını verseler ikisininde gıkı çıkmazdı. Ben gördüklerim üzerinden değerlendirme yapıyorum kaçıncı tümen komutanı olduğu önemli değil Jozu Marco'yu yener.
Ee peki o sıradan birileri neden tümen komutanı değil?10.sıralardaki tümen komutanları Koramirallerle normal korsanlarla savaşırken Marco neden amirallerle savaşıyor.

Ee peki o sıradan birileri neden tümen komutanı değil?10.sıralardaki tümen komutanları Koramirallerle normal korsanlarla savaşırken Marco neden amirallerle savaşıyor.
Tayfanın eziklerinden bahsetmedim hocam as kadrodan bahsettiim tabiki arada bi güç farkı olucak ama Marco 1.tümen komutanı o yüzden Jozu'dan daha güçlü denilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum ve bana göre daha güçlü değil o yüzden öyle dedim. Ayrıca konumuz bu değil yani oraya kaymasın bana Marco 1.tümen konutanı dışında bişeyle gelin tartışalım, çünkü bana göre Jozu bariz bi şekilde daha üstün Marco'dan.

Senin mantıkla Aokiji WB'yi de alırdı Enel Luffy'e karşı okadar mücade etti antisi olmasına rağmen Aokiji buz meyvesiyle Akainu'nun lavına karşı 10 gün savaştı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık