Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Jozu vs. Marco

Aokijinin dondurmasına karşın bir haki bariyer herhangi bir savunması vardır heralde yoksa Akauniden daha güçlü olması gerek.Akauniye isabet ettiremedimi yani hiç.Mesela Manganın son chapterında Luffy Grizzly magnum yaptığında elleri taşlaştı ama sonra taşlar döküldü kurban olan kişide hakiyle kaplanıp kurtulmuş olması gerekmezmi.
Akainu kendinden magma sıcaklığa sahip bir adam. Donması imkansız yani.

Kizaru yanılmıyorsam 2 defa bahsettiğiniz saldırıdan yaptı ve Marco çizik bile almamıştı. İyileşme sınırı hakkında bir bilgimiz yok yanılmıyorsam, kesin konuşmanız yanlış ve taraflı olmuş bence.
Garp'ın vuruşuna gelirsek, ''beyni döndü'' tabiri biraz aşırı kaçmış ve yine taraflı olmuş bence. Yanılmıyorsam yumruk sonrası Marco'da bir bilinç kaybı yada kan akması yoktu. Yanağında yara olmuş ve bunu iyileştirmişti. Garp gibi hakide usta birisinden bu darbeyi alıp, bu şekilde atlatmak fena sayılmaz. Jozu'nun Garp gibi hakili saldırılar yapabileceğini sanmıyorum.
Aynı şekilde Jozu'nun Garp gibi zıplayıp vurabileceğinide sanmıyorum. Jozu'nun uçan durumda olan bir Marco'ya vurabilmesi arkadaşında dediği gibi zor gözüküyor.
Sargı konusuna gelirsek, Marco'nun kolunda sargı yoktu diye hatırlıyorum. Ve Jozu'nun sargıda baya bir fazlası vardı Marco'dan savaş sonunda. Marco'nun Jozu'dan daha fazla savaşmış olmasına rağmen.

Sizinde söylediğiniz gibi farklı durumlar vardır, güvenilirlikten bahsetmişsiniz. Ace'in gücü teke tekte Jozu'yu alamayabilir yada Teach'e karşı yenilebilir.
Ancak bazı özellikleri Jozu'dan iyi olabilir bunlar atlanmış, Teach örneğinin karşılığı olarak ;
Jozu'nun Aokiji ve Doflamingo karşısında düştüğü durumlara, Ace'in düşeceğini hiç sanmıyorum.
Marco'nun bedeni parçalanıyor, Kizaru saldırıyı durdurunca iyileşmeye başlıyor. Aşağıda ilgili manga sayfasını aşağıda görebilirsin. Her meyve gibi Marco'nun da sınırı var, o sınırı aşmanın yolu da var.
Garp olayına gelelim. Garp'ın yumruğu bu adamı etkilemiş demek ki, bir daha yeltenmiyor oraya gitmeye. Ben Jozu'nun da Garp kadar etkili saldırılar yapabileceğini düşünüyorum. Yapamaması için bir sebep de göremiyorum.
Sargı meselesinde beni cidden güldürdün. Adamın yaraları iyileşiyor, hiç sargı olmaması gerek. Ama ne hikmetse var. Demek ki tamamen iyileşemiyormuş.
Yine Marco'nun Jozu'ya nasıl zarar vereceğini gerçekten anlamadım. Bu ikisi için yenişemezler demek benim açımdan en doğru tabirdir.

Ace'in Aokiji'yi yenebilme ihtimali olduğunu söylüyorsun sanırım ikinci yorumunda. Ace, Aokiji'ye karşı en fazla 10-15 dakika dayanabilir, o da meyvesi sayesinde. Aynı şekilde Doflamingo'nun nasıl bir gücü olduğunu görmeden direk etkili olamayacağını söylüyorsun. Cidden komik yorumların var.

Size komik gelmiş olabilir ama olaya sizin gibi Jozu penceresinden baktığımı düşünmüyorum.

Bu sayfada, görüldüğü üzere Kizaru 2.ci saldırısını yapıyor,
Marco ise etkilenmeden Kizaru'nun üzerine uçuyor ve tekme atıyor.
Eğer bahsettiğiniz sınır zorlaması olsaydı, ne üzerine uçabilir nede küçükte olsa bir çizik alırdı diye düşünüyorum.

@karolla nickli üyemizin kıyaslamasından yola çıkarsak, Jozu'nun Kizaru'ya karşı ne yapacağıda merak konusu. Kizaru'nun havadan yaptığı lazer saldırısını karşılayamayacağı muamma, eğer lazerler üzerinde patlarsa vay Jozu'nun haline. Marco'nun sınırından bahsettiğimiz gibi Jozu'nun sınırsız elmas olamadığını düşünürsek bu patlamalardan Jozu mutlaka hasar alacaktır. Havada asılı duran Kizaru'ya dokunabilir miydi veya etki edebilir miydi Jozu bilemiyorum.

Marco'nun Jozu'ya zarar meselesine gelirsek, Marco bildiğiniz gibi haki kullanıyor, ve 3 amirale bu saldırılardan yaptı. Tek vuruşuyla 2'sini uzak mesafeye uçurdu ve birisinin canını yaktı. Amirallerin hakiye karşı kendilerini koruyabildikleri görülüyor. Eğer Jozu'da da amirallerin bu özelliği varsa haklısınız Marco'nun kısa vadede Jozu'ya zarar vermesi zorlaşır. Şayet bu tarzdan bir savunması yoksa elmas meyvesinin hakiye karşı bir dayanağı yok sanırım anka meyvesinin olduğu gibi.
Yani haki ile Jozu'nun gerçek bedenine vurulabilir. Marco ise bildiğiniz gibi hakili saldırıları iyileştirebiliyor.
Marco uçma gücü sayesinde Jozu'nun kafasına yada diğer açık vereceği kısımlara tekme yada pençe ile saldırabilir. Uçabildiği içinde Jozu'nun karşılık vermesi zorlaşır. Tabi ki Jozu'nun her saldırıyı elmas+haki ile karşılamayacağını mutlaka açık vereceğini düşünerek yazıyorum.

Garp ile Jozu'nun haki seviyelerini bir tutmanız ise talihsiz olmuş.

Ace'in Aokiji'yi yeneceğini söylemedim.
Jozu gibi o duruma düşmezdi dedim. Aokiji etkili bir buz saldırısı yapıyor ve bunu Ace rahatlıkla durduruyordu. Aynı pozisyonda Jozu yerine Ace'i koyarsak, Ace'in tek hamlede yenileceğini düşünmüyorum. Hem cüssesi gereği Jozu gibi açık hedef olmaz hemde alevleri ile daha iyi iş çıkarabilir.
Doflamingo meselesinde ise Crocodile'ı örnek alarak konuştum. Büyük ihtimal logialara etkili olamıyor. Ve Marco, Ace gibi elle tutulamayacak aleve dönüşen kişilere karşı Doflamingo'nun durdurup, etki edebileceğini düşünmüyorum. Jozu her ne kadar elmasta olsa sonuçta dokunulabilir ve bu sayede Doflamingo'nun etkili olduğu fikrindeyim.
Evet. Çünkü Marco'nun penceresinden bakıyorsun. Ayrıca forum ortamındayız. Sizli konuşmana gerek yok.

Kizaru'nun yaptığı Haki'siz bir saldırıdan tam anka formunda etkilenmesini cidden beklemiyordun sanırım.

Kizaru'nun Marco'ya yaptığı saldırı ile Mihawk'ın Jozu'ya yaptığı saldırı arasında bana göre hiçbir fark yok. Madem saldırıya göre örnek veriyoruz. Marco aynı saldırı sonucu ikiye bölünürdü. Sadece Haki ile durdurulamayacak kadar güçlü bir saldırı atıldı ki, adam elmas gücünü de kullanmak zorunda kaldı.
Marco, Amiraller'den hiçbirine kalıcı hasar bırakamadı. Uçurduğu Aokiji ve Kizaru normal şekilde ayağa kalktılar. Jozu, Aokiji'nin ağzından kan getirdi. Marco'nun Haki'li saldırıları iyileştirebildiği de kesin değil. Savaş boyunca bir kez Haki'li bir saldırı aldı. Onun morluğu da yanağında duruyordu. Ben normalde bu şekilde tartışmam, ama senin gibi şu şunu bu bunu yaptı moduna giriyorum. Başka türlü tartışamayız çünkü. Belli bir şey bu.

Marco'nun Haki seviyesinin Jozu'dan fazla olduğu nerede açıklandı, bunu da kaçırmışım sanırım.

Garp ile Jozu'yu bir tutmadım. En az onun kadar etkili saldırılar yapabilir dedim. Okuduğunu anlayamıyorsan, yorum yapmayayım boş yere.

Burada meyve faktörü devreye giriyor. Jozu meyvesi itibariyle öyle bir saldırıyı istese de atlatamaz. Zaten savunduğun adam Akainu'dan tek yemiş, meyvesi onun gibi Akainu'nun antisi olan Aokiji adamla 10 gün savaşmış. Gerçekten çok iyi iş çıkarır.
Crocodile ile olan dövüşünü nerede gördün? Birbirlerini öldürmeye mi çalışıyorlardı cidden? Sahne olarak gösterildi. Devamı da getirilmedi. Doflamingo'nun meyvesi neyse de, Haki gücü olmadığından da eminsin.

Yorumların bariz. Ben sana mangada olanları söylüyorum. Sen bana düşünceni söylüyorsun. En güçlü sınıf olan Logia türlerinin bile zayıflıklıkları, sınırları varken, Marco'nun sınırsız bir meyveye sahip olduğunu iddia ediyorsun. Açık konuşayım, Marco'da Jozu'da hiçbir işe yaramadılar savaşta. Beyazsakal olmasa, bu kadar uzun bile sürmezdi. İki tarafında bariz bir başarısı yok. Bana göre bu ikili birbirine üstün gelemez.

Wb'nin yediği saldırı farklı bir saldırı yalnız. Dışarıdan kırılabilecek bir buz. Aokiji'nin Luffy, Jozu ve diğerlerine çektiği gibi buz saldırıları ile bir değil.

O buzdan titreşim olmasada Wb kurtulurdu bir şekilde, teke gidecek bir saldırı tipinden ziyade anlık durduran bir saldırıydı bence. Normal donduran saldırılardan ayrı tutulması gerek.
erkan dondugun an bitiyorsun,dısarıdan kırarsan adamın uzuvlarını parcalarsın,soguk bu azımsanıcak bir sey degil.saniyeler içine insanlar kollarını bacaklarını kaybediyorlar,yada kesmek zorunda kalıyorsun.aokijinin gücü muazzam.jozu o yüzden yenildi.wbnin o saldırıdan kurtulması için robin gibi chopperın yöntemiyle kurtarılması gerekiyordu.

ayrıca marconun yenmesini savunan arkadaslara bir sey diyemem herkezin kendi düsüncesi ama smokera katılıyorum.garp bir vurdu adam kafasında bandajlan geziyor.hadi meyve gücü direk gelen saldırıyı onarsa bile, bedeninde hakili gelen saldırıdan hasar kalıyor olmalı yada e.oda bosuna onu kafasında bandajlı çizdi.

jozu garp ayarında olmasada fizik gücü ona yakındır üstelik.görmezden gelinen husus.garp yumrukla vuruyor.jozu elmasla birlikte vurucak.sanırım elmas nasıl serttir kimse bilmiyor.ben bile elime elmastan pusta takıp vursam normal vurusumdan ne kadar etkili saldırı cıkar ortaya kaldıki jozu vuruyor.

ha dersenizki marco yakalanmaz o zamn bu dövüste beraberedir derim.gücleri denk ama jozunun gücü marcoya ters.normal sartta tüm degerler hesaba katıldıgında marco daha etkili bir savascı ama jozuyla olan bir vs nesnel alınırsa bence jozu daha üstün ;)

Jozu'nun Aokiji tarafından boydan boya dondurulup, ardından sakat kalmasının yanında takdir edersiniz ki ağzından bir gram kan akması pek etkili bir şey değil.
Marco uzak mesafelere uçuruyor bir şey olmamış gibi kalkıyor diyorsunuz, Marco'nun Aokiji'ye tekmesi sonrası Aokiji'yi görmüyoruz, burada bir gram kan akıp akmadığını görmemize rağmen dediğiniz gibi sayalım.
O akan bir gram kanın Aokiji'yi pek sarsacağını sanmıyorum. Uzak mesafeye uçurmakla arasında büyük fark olarak düşünüyorsanız sizin görüşünüz.
Jozu'nun Aokiji'ye vurduğu yere bakarsak, Aokiji Beyazsakal ile dövüşür durumda.
Ben zannediyorum ki Aokiji o halde Marco yada Vista'ya da yakalansa, onlarda bir gram çizik atabilirlerdi diye düşünüyorum.
Yani pek abartılacak bir şey değil bana göre Wb+Jozu vs Aokiji olarak düşünürsek.
Jozu sakat kalıp tamamen donmuşken. Marco savaşı ağır bir hasar almayarak bitirdi.
Sanırım dayanıklılığını göz önüne alırsak uzun süre dövüşebilirdide.
Yapılan yorumlarda gördüğüm kadarı ile Marco'nun hasar verememesinden dert yanılıyor, peki şöyle söyleyeyim. Amiraller Marco'ya hasar verdi mi ? Amirallerin Marco'ya hasar veremediği bir ortamda, Marco Amirallere hasar verseydi, sanırım bu Marco>Amiraller denklemine yol açardı. Jozu'nun verdiği bir gram kanı hasar olarak görsek bile, Aokiji tarafından mutlak bir mağlubiyetle yenilen Jozu iken, Marco dikkat kaybında bile Kizaru yeterli olmadı ve yanına Kor-amiralini kullanarak Marco'yu yenebildi. Bu bile Marco'nun Jozu'dan üstün olduğunu gösterir durumda, zincirleme kaza sırasını kaale almasanız bile.

Garp gibi haki seviyesi üstün bir adamdan darbe yiyipte bir gram kan akmaması ve bilincini Akainu vs Wb'de ki Akainu gibi kaybetmemeside artıdır. Jozu'nun Marco'ya vurabileceğini düşünsek bile Marco'nun böyle bir avantajı var. Öte yandan Jozu'nın aldığı darbeler yanına zarar olarak kalacaktır.

Ace'in Akainu'dan tek yemesine gelirsek, Jozu'nun yenilmeyeceğinin garantisi var mı ? Belki E.Oda öyle kurgulayacak bunun garantisi yok, bunlar tamamen görüştür.
Gördüğüm kadarı ile Jozu > Akainu gibi benim açımdan uçuk bir denklem kurulmuş. Marco+Vista'nın mağlup edemediği bir karakteri Jozu teke tekte alır diyorsanız bu mangada olmamış tamamen sizin kafanızda kurduğunuz bir düşüncedir ve bir dayanağı yoktur.
Kaldı ki bir karşılaşmalarıda olmuştur. Jozu devasa buz dağını yolluyor ve Akainu bunu Daifunka ile karşılayıp karşı atağa çeviriyor bunun sonucunda meteorlar yağıyor. Jozu ise bunu seyrediyor. Bunu Akainu'nun üstünlüğü olarak sayabiliriz.

Garp'ın yumruğunda Marco morlukla duruyor demişsiniz, tekrar gelirsek aşağıda ki sayfada Marco'nun sol yanağında Garp'ın yaptığı yara gözüküyor ;
Öbür bölüm baktığımızda ise, aynı sol yanağında bir yara gözükmüyor ;
Burda bariz bir şekilde karakteri ezmek adına bir yorum yapmışsınız.

Dediğim gibi Ace olayı tamamen düşüncedir. Bunların dayanağı ise, Crocodile vs Doflamingo ve Ace vs Aokiji'dir. Aokiji vs Jozu veya Doflamingo vs Jozu durumlarında ise Jozu son derece etkisiz durumdaydı, farklı düşünüyorsanız saygı duyarım.

Dediğiniz gibi iki tarafta savaşta etkili olamamıştır. Ancak denizcilerin hatta yanılmıyorsam dünya hükümetinin en büyük gücü olarak geçen Amirallere karşı bir korsan tayfasının kaptan olmayan 2 elemanı iyi iş çıkarmış ve durdurmuşlardır.
Wb vs 3 Amiral şeklinde düşünürsek, Wb'nin işi bir hayli zor olurdu görüşündeyim. Jozu'da Marco'da Aokiji ve Kizaru'yu Wb'den uzak tutmayı başardılar ve Akainu ile karşılaşmasını sağladılar. Şayet Wb Akainu'yu yenebilseydi. Savaşta üstünlük kurulmaya başlardı ama Wb başarısız oldu malesef hastalık, yara ve yaşlılık sebeplerinden ötürü. Savaş boyunca Wb'nin de Amirale zarar veremediğini söyleyebiliriz. Akainu'ya yaptığı vuruşta Akainu arkası dönük yakalanıyor. Ve bir önceki sayfaya bakarsanız Akainu'nun arkasının dönük yakalanmasının sebebinin Marco olduğuda gözüküyor. Marco ve Jozu olmasaydı savaşta denklik olacağını düşünmüyorum.
Tabi sizin görüşünüzdür saygı duymak düşer.

Marco'nun attığı tekmeden sonra, Aokiji'nin Beyazsakal'a saldırdığını hatırlatırım. Gayet de sağlam görünüyordu. Aokiji, Beyazsakal'a saldırırken vuruyor demişsin, Marco vururken de Luffy'ye saldırıyordu. Arada bir fark göremedim. Bana Marco'yu ezdiğimi söylüyorsun, ki öyle bir şey yapmıyorum. Her meyvenin bir sınırı olduğu söylenmesine rağmen, hala Marco'ya hiçbir şey olmaz modundasın.

Jozu'nun donması, tamamen meyve tersliğinden kaynaklanan bir durum. Aokiji'nin seni donduramaması için ya sıcak olman ya da sürekli titremen gerekir. Meyvelerin dövüşe etkisinden haberin var mı bilmiyorum, ama Enel'in muhtemelen tek atacağı Magellan, aynı Enel'i eze eze yenen Luffy'yi pek uğraşmadan yenebiliyor. Burada tamamen meyve tersliği durumu söz konusu. Tek dövüşe bakarak, bir karakterin gücünü belirleyemeyiz.

Şimdi, Ace ve Aokiji'de birbirlerine hasar veremedi diye, bu karakterler eşit mi oluyor? Marco'nun hasar almaması, meyvesinin onu iyileştirmesinden kaynaklanıyor. Asıl gücü iyileşmek olan bir adamın yara almaması ile övünmek biraz tuhaf değil mi sence? Kizaru'da uzun süre dövüşürdü Marco ile, ancak saf dışı bırakmayı tercih etti.

Hala anlamıyorsun, Marco'nun özelliği o zaten. Bilincini kaybetmez ya da kan akmaz meyvesi aktif olduğu sürece.

Marco+Vista saatlerce dövüştü mü bu adamla? Dövüşmedi. Ayrıca içinde Crocodile, Marco ve Vista'nın olduğu epey kalabalık bir grup Akainu'yu durduramadı. O grubun içinde Jozu olsa, sonuç yine aynı olurdu sana göre, bana göre ise olmazdı. Jozu o savaşın kaderini değiştirebilecek kapasitede biriydi, o yüzden savaşın başında saf dışı bırakıldı. Jozu'nun attığı buzdağını Akainu'nun karşılamasını dövüşten saymana hiç şaşırmadım.

Morluk olayına gelirsek, olaya hakim birisin, bu yüzden savaş sonundaki kafa bandajını açıklarsın sanırım?

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık