Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Jozu vs. Marco

A$CE

Tam kanıt değil doğrudur ama genel durum olarak bunu gösteriyor.Tümen seviyesinin güçlere etkisi var gibi. Direk seri üzerinden rakiplerinden karşısına aldıklarındanda zaten marco önde olmuş oluyor.Neyse çıkamıyoruz zaten içinden ^^ Anket sonucu verecektir.

Senin mantıkla Aokiji WB'yi de alırdı Enel Luffy'e karşı okadar mücade etti antisi olmasına rağmen Aokiji buz meyvesiyle Akainu'nun lavına karşı 10 gün savaştı.
Anlamadım benim hangi mantıkla:D

ASCE

Hocam işin içinden çıkarız çıkmasına da tümen mümen muhabbeti yapmak yerine Marco Jozu'yu şöyle yener şunları falan yapar derseniz bi sonuca ulaşırız:)

Aokiji'nin rakibini bir kez dondurması yeterli. Aksini gösteren bir sahne de yok zaten. Bazı arkadaşlar Hayali dövüşler işimize yaramaz, olanı ele almalıyız diyor. Marco'nun yenilmemesini, Jozu'nun yenilmesini bir üstünlük olarak görüyor. Olan dövüşleri ele aldığımız zaman, Smoker-Ace-Aokiji birbirine denk güçte oluyor.

Takıldığın şeye bak okuma orayı :D Aokiji'nin meyvesinin karşısında gücünün bir önemi yok demişsin yenilmez yapmışsın adamı.
O anlamda demedim bir kere donarsan bir daha kurtulma şansın yok yani dünyanın en güçlü adamıda olsan yakalandınmı işin biter o yüzden güçle alakası yok dedim. Ha dersinki o kadar güçlü olan biri zaten yakalanmadan halleder işini sana hak veririm ama Jozu ve Marco aynı anda darbe aldılar ikisininde sorunu psikolojikti Wb kalbini tuttu Marco ona baktı bayağı bi endişelendi sonra kairosekili iken darbe yedi Jozu bunları gördü falan yani bunları hiçe sayıp tamamen konstantre bi şekilde Aok'a dalamazsın adamın bi anlık boşluğuna geldi işte

A$CE

Deneyelim ^^.Mecburen hayali bir dövüş düenliyecez.
Marconun tek yemediği sürece yıkılmaz.Jozuda bunu yapamaz zaten amirallerle dövüşünde dayanıklılığını kanıtladı sürekli haki ile birbirine vuruyorlar Marco iyileşebilirken jozu iyileşemiyor yani savaş ilerledikçe Marconun durumu 10dan 7e düşmüş olsa Jozunun en fazla 5e düşmüş olması gerekiyor mantık olarak,ki jozu nekadar vurabilir tartşılır çünkü marko hem uçuyor hemde çok çevik.Jozun zayıf noktası hız ve yukardan gelen saldırılar marcoda ise bunlardan fazlasıyla var.

Aokiji'nin rakibini bir kez dondurması yeterli. Aksini gösteren bir sahne de yok zaten. Bazı arkadaşlar Hayali dövüşler işimize yaramaz, olanı ele almalıyız diyor. Marco'nun yenilmemesini, Jozu'nun yenilmesini bir üstünlük olarak görüyor. Olan dövüşleri ele aldığımız zaman, Smoker-Ace-Aokiji birbirine denk güçte oluyor.
Smoker, Luffy'nin Aokiji dövüşünü gösterdim. Luffy orada bütün potansiyelini koydu bence tayfasını kurtarmak adına ve en fazla o kadar oyalayabildi ve yenildi, etrafta donmuş zaten. Aokiji buz saldırıları yapmış.
Aokiji bana göre öyle herkesi tek vuruşta donduramaz, Jozu nasıl kuvvetini o kalıbından alıyorsa, bu şekildede büyük kütlesi dez avantaj olabilir. Ve Aokiji rahatça dondurabildi. Ben en azından sadece tek kolu donuk şekilde kurtulmasını beklerdim Jozu gibi adamdan.

Ve Ace-Smoker olayına gelirsek, Smoker ile Ace dövüşmüyorlar zaten mangada. Ve yanılmıyorsam Ace Smoker'a bana karşı şansın yok diyordu.
http://www.mangareader.net/103-2265-19/one-piece/chapter-158.html
Alevin, dumana üstünlük kuracağını düşünüyorum ben, 550'lik Ace'in b.haki kullanamadığını varsaysak bile, Ace bana karşı şansın yok diyor ve alev duvarını Smoker geçemiyor.

Bu arada yanlış anlaşılmasın Ace-Aokiji denk demiyorum, Ace'in Smoker'dan bariz üstün olduğunu düşünüyorum.

A$CE

Aokijinin dondurmasına karşın bir haki bariyer herhangi bir savunması vardır heralde yoksa Akauniden daha güçlü olması gerek.Akauniye isabet ettiremedimi yani hiç.Mesela Manganın son chapterında Luffy Grizzly magnum yaptığında elleri taşlaştı ama sonra taşlar döküldü kurban olan kişide hakiyle kaplanıp kurtulmuş olması gerekmezmi.

Marconun tek yemediği sürece yıkılmaz.Jozuda bunu yapamaz zaten amirallerle dövüşünde dayanıklılığını kanıtladı sürekli haki ile birbirine vuruyorlar Marco iyileşebilirken jozu iyileşemiyor yani savaş ilerledikçe Marconun durumu 10dan 7e düşmüş olsa Jozunun en fazla 5e düşmüş olması gerekiyor mantık olarak,ki jozu nekadar vurabilir tartşılır çünkü marko hem uçuyor hemde çok çevik.Jozun zayıf noktası hız ve yukardan gelen saldırılar marcoda ise bunlardan fazlasıyla var.
Şimdi Jozunun defansı çok sağlam yani haki + elması tekmelerle ve pençelerle alt edemezsin ama Marco'yu Jozu gibi bi adamın gücüyle yenersin ki hakiside var yani Marco'nun iyileşmesi sıkıntı olcaktır normal saldırılara oranla hakili saldırılar daha tehlikeli olduğundan hemen iyileşeceğini sanmıyorum. Vs bu şekilde devam ederse de bi noktadan sonra tıkanan taraf Marco olur bence ve yenilir.

Marco ağır ve sürekli bir saldırı alırsa, yenilir. Bir yerden sonra bedeni o saldırıyı iyileştirememeye başlar. Kizaru, Yasakani no Magatama saldırısını bir daha uzun sürdürse, Marco yenilmiş olacaktı. Aynı şekilde Garp ağzının üstüne vurduğunda, beyni döndü adamın. Yine terminatör gibi olsa, savaşın sonunda kafası, kolu sargıda olmazdı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık