Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Yalnız Zoro handikaplıydı.Birde kelepçeyle bağlanmış Usopp vardı elinde ona birşey olmasın diye uğraşıyordu. :D İyice eli kolu bağlıydı zaten dövüşün uzunca bir kısmında.

Blueno Luffy'e ne ifade ediyorsa, Sanji ve Zoro'ya rakipleride o miktardan az fazla bişeyler ifade ediyor baksanıza üç karekterde bu rakipleri yenmek için moda giriyorlar.
Zoro=Kaku 2000 moda girip yeniyor
Sanji=Jyabura 2000 moda girip yeniyor
Luffy=Blueonu 820 :hhh::hhh::hhh:

Luffy acaba 2000'lik biri ile dövüşse ne yapacaktı sanıyorsunuz çok merak ediyorum :a:

Blueno Luffy'e ne ifade ediyorsa, Sanji ve Zoro'ya rakipleride o miktardan az fazla bişeyler ifade ediyor baksanıza üç karekterde bu rakipleri yenmek için moda giriyorlar.
Zoro=Kaku 2000 moda girip yeniyor
Sanji=Jyabura 2000 moda girip yeniyor
Luffy=Blueonu 820 :hhh::hhh::hhh:

Luffy acaba 2000'lik biri ile dövüşse ne yapacaktı sanıyorsunuz çok merak ediyorum :a:
Güzel değerlendirme yapmışsın. Tebrikler. G2'yi gösterme amacıyla uzatılmadı tabi ki dövüş. Bu işte şov yok zaten. Ama senin bu objektif bakış açın, kusursuzluğun beni benden alıyor.

Öncesi sonrası önemli değil bak verdiğim videolarda biri g2 moda girip rakibini hallediyor ve rakibinden bir çok kat daha güçlü
Bir diğer karekter DJ moda girip rakibini hallediyor ve rakininden katlarca daha güçlü olduğu belli
Luffy nasıl bir moda sahipse Sanji'de bir moda sahip Sanji'nin Dj modunu göstereceksin bana göster bakalım ?
Luffy g2'ye girmeden Blueno gibi dandik bi adamla uğraşıyordu ama g2'ye girdi Lucci dengi oldu :D
Sanji Dj yapmadan aynı şekilde uğraşıp duruyordu ama Dj yaptı kaçbinlik adamı iki dakikalık etti adam Sanji'nin dengi falan değil ve videolar orda işte görüyorsunuz g2 mod Luffy Lucci'ye zarar verirken Dj Sanji nasıl zarar veremeyecek ya ?

@Raiden moda girdikten sonra adamlara bişey ifade ediyorlar mı ? etmiyorlar eğer Luffy g2 yapmasa Blueno ile uğraşıyordu gördün işte şimdi kalkıp hikaye anlatma lütfen.
Bu adamlar bir moda giriyor ve karşısındaki adamları hemen yenip işlerine güçlerine bakıyorlar.

@Erkan12 Zoro vs Ryuma kapıştığında git Franky'e bak derdim sana ama ona bile bi bahane bulursun. Franky tayfadan biri değildi desem ona gene bahane bulursun.
Nasıl önemi yok yahu? 1000 adama karşı savaşıyor. Luffy'nin g2'si Blueno'yu baya baya aşan bir teknik. Sanji'nin Jyabura'yı almasından çok daha kolay ve tek taraflı bir biçimde geçiyor dövüş.
Luffy'nin ilk g2 darbesinde Blueno'nun aldığı sıfat. Ki öncesinde de zaten Blueno ile denk gider bir durumdaymış gibi söylüyorsun.:S Ama sana Sanji'nin o dourikiden bile daha az Makarna adam ile olan dövüşünü okumanı tavsiye ediyorum.

İkinci darbesinde zaten Blueno rahmetli oluyor. Bu attığım sayfalar arasında 5-6 sayfa var. Onda da bir şey olmuyor. G2'de ki Luffy'nin dengi felan mı sanıyorsunuz siz Blueno'yu?

Güzel değerlendirme yapmışsın. Tebrikler. G2'yi gösterme amacıyla uzatılmadı tabi ki dövüş. Bu işte şov yok zaten. Ama senin bu objektif bakış açın, kusursuzluğun beni benden alıyor.
Yani seneryo diyorsun öyle mi olan ortadayken kabul etmeyen sensin 820'lik adam için mod açan karekter mangada varken ben bunu söyledim diye objektif olmayan benim, Law he he :oleyo2:

@Alpamis Sanji'de iki darbede rakibini alıyor DJ'den sonra anlatamıyorum sana heralde :)
Bak iki karekterde moda giriyor iki karekterde iki hareket atıp kazanıyor ama biri 10 kat güçlü diğeri 1.5 kat öyle mi ?

Luffy hep zorlanır.Manganın kuralı bu.Bu eskiden böyleydi,şimdi de böyle ve gelecekte de böyle olacak.Mesele güç değil.Luffy seride azmi,gayreti anlatmak için tasarlanmış bir karakter.Bu yüzden vslerde ölüp ölüp dirilmesi normal.Şimdi bunlar bazı fikirlere sahip bazı arkadaşlara zor gelecektir ama cidden böyle bu.Zoro ise daha çok fan edinsin,millet reyiz desin diye oluşturulmuş bir karakter.Sanjide keza öyle.Bence bunun yok şu kadar saldırı yedi şu kadar darbe yedi dayandı Luffy daha güçlü gibi olduğunu sanmıyorum.Olayın nedenini seri dışında buluyorum ben.Şöyle örnekle anlatayım.Mesela Luffy Franky'yi hemen alt edemiyor.Ama onun yendiği Lucci sırıta sırıta kan kusturuyor Franky'ye.

Nasıl önemi yok yahu? 1000 adama karşı savaşıyor. Luffy'nin g2'si Blueno'yu baya baya aşan bir teknik. Sanji'nin Jyabura'yı almasından çok daha kolay ve tek taraflı bir biçimde geçiyor dövüş.
Luffy'nin ilk g2 darbesinde Blueno'nun aldığı sıfat. Ki öncesinde de zaten Blueno ile denk gider bir durumdaymış gibi söylüyorsun.:S Ama sana Sanji'nin o dourikiden bile daha az Makarna adam ile olan dövüşünü okumanı tavsiye ediyorum.

İkinci darbesinde zaten Blueno rahmetli oluyor. Bu attığım sayfalar arasında 5-6 sayfa var. Onda da bir şey olmuyor. G2'de ki Luffy'nin dengi felan mı sanıyorsunuz siz Blueno'yu?

Blueno 2. gear 2 darbesinden sonra yıkılıyor.Kimse denk görmüyor ama dövüşün bu kısmı Zoro ve Sanji'nin kazandığı kısımlardan çok farklı değil.Mangaka kısaca bu ikisine meyve gücü veremeyeceği için g2 yerine geçecek formlar vermiş.G2 bu arada en az 5 kat güçlüydü bluenonun fiziksel gücünden.

1.Atlanılan taraf şu yalnız. Luffynin nihai tekniği g3tü g2 değil o vakit.Bluenoda g3 kullanmadı dikkat ederseniz.

2.Son olarakta Asura sürekli açık kullanılcak br teknik değil tek vuruşluk bir hareket. Zoro tek attı demek saçma o yüzden.Diğer hareketleri zarar veremedi Kakuya oda Asurayla girdi orda Kaku direnç gösterseydi Zoro yenilecekti. Yani orda ne Kaku ile Zoro arasında nede Sanji ile Jyabura arasında fark vardı çok fazla.

@Alpamis
Sen az geriye çekil bana sal bunları :D

Yani seneryo diyorsun öyle mi olan ortadayken kabul etmeyen sensin 820'lik adam için mod açan karekter mangada varken ben bunu söyledim diye objektif olmayan benim, Law he he :oleyo2:

@Alpamis Sanji'de iki darbede rakibini alıyor DJ'den sonra anlatamıyorum sana heralde :)
Bak iki karekterde moda giriyor iki karekterde iki hareket atıp kazanıyor ama biri 10 kat güçlü diğeri 1.5 kat öyle mi ?
Olan ortada zaten bu manganın ana karakteri Luffy göstereceği tekniklerle okuyucuyu gaza getirmesi için 5-6 tane yapıştırması gerekiyor. Tek bir vuruş attığı zamanlarda oluyor. Uzun uzun savaştığı zamanlar daha ağırlıklı oluyor lakin senin anlamakta sorun yaşadığın kısım ana karakterin savaşlarının bir ya da iki vuruşla bitmesi gibi bir olanak yok. İşlenen arcların en merakla beklenen kısmı ana karakterin yeni güçlerini sergileyerek dövüşü kazanması. İnsanlar görsel şölen seviyor, seri üzerine kurulan arkadaşlık, dostluk, birlik beraberliğin getirdiği kazanımları ana karakter üzerinden anlatması için yardım alması gerek ya da dövüşün kısa bitmemesi gerekiyor ama senin bunları olan ortada 820'lik adamla 5 dk uğraştı Sanji ve Zoro 2000'lik adamlara tek attılar he he diye yorumlarsan komik duruma düşersin. Objektifliğini zaten kaybetmişsin bari mantığını kaybetme. Düz okuma bence seriyi.

Yani neredeyse 2'ye katlıyor anlamında söyledim onu. Yanlış bir deyim olmasa gerek? :D

Hocam ben zaten Luffy'nin Lucci'de zorlandığı kadar zorlandıklarını iddia etmiyorum. Ama siz olayı basite indirgiyorsunuz. Özellikle Zoro'nun dövüşüne bakarsanız Zoro Ashura'ya kadar adam akıllı Kaku'ya zarar bile veremiyor. O sıraya kadar ise vs'de baskın olan taraf Kaku. Zoro'nun dayanıklılığı önemli rol oynuyor. Ama yinede zorlandığı açık ve net. Öyle ki daha önce görmediğimiz tekniği ile Kaku'nun tekniği kapışıyor. Ve anca öyle yeniyor. Diğer taraftan burda bahsettiğim diğer bir mevzu Kaku ve Jyabura'nın Lucci iradesinde olamamaları. Çünkü bu adamlar yenilgiyi çabuk kabulleniyorlar. Yani Kaku Zoro'ya gülerek hihi diye cevap vermeye başlıyor. Jyabura ise dediğin gibi bu konuda Kaku'dan daha kötüydü. He zaten Zoro ve Sanji rakiplerinden daha üst dourikide olabilirler. Buna ben itirazım yok. Ama göremediğiniz nokta vslerinin sandığınız kadar da kolay geçmediğidir. Yani baya baya sınırlarına geldiler.

Luffy ise öncesinde 1000 kişiye karşı savaşıyor. Diğer taraftan Blueno ile savaşıyor ve gidiyor üstüne Lucci ile savaşıyor. Evet Lucci ile olan dövüşünde Luffy Sanji ve Zoro'nunkine göre çok daha zorlandı. Ama normal. Çünkü karşısında ki rakipte baya iradeli yenilgiyi kabul etmeyecek cinsten biri. Çok büyük darbeler yiyorlar. Adamlar hala daha dövüşmeye devam ediyordular. O bakımdan ayrı bir kulvarda oldukları aşikar bence.

Dediğim gibi Zoro'nun ve Sanji'nin olabileceği max douriki en fazla 3000 olur. Öyle 4000'e yakın bir doruiki felan beklemeyin. Jyabura'nın tepkiyi gösterdim. Adam öyle douriki mi olur minvalinde tepki veriyordu. Diğer taraftan Lucci'nin farkı hem Zoro hem de Koramiral'ler tarafından hem Chopper hem Franky tarafından baya baya vurgulandı.
Ya aslında anlattığım konu çok basit :)

Asıl önemli olan dövüşlerinde ne kadar zorlandıkları değil, yeni tekniklerini bulduktan sonra neler olduğu :) Bu seride birisine tek ya da iki atabilmen demek aradaki güç farkının çok büyük olduğu anlamına geliyor. Örnekleri çok fazla. Hadi senin elemandan örnek vereyim :)
  • Luffy Belami'den çok fazla güçlü olmasaydı tek atabilir miydi ?
  • Sabo Bastille'den çok güçlü olmasaydı dalga geçercesine yenebilir miydi ?
  • Wb ile Ronse arasındaki güç farkı büyük olmasa tek atabilir miydi ?
  • Ya da Kizaru novalara tek tek saydırabilir miydi ?
Burda verdiğim örneklere odaklanma. Sadece serideki tek atma anlayışı için büyük bir güç farkı olması gerektiğinden bahsediyorum.

Bu noktada, Zoro ne yapsa geçemediği Kaku'yu artık tek saldırıda geçebiliyorsa ''o andan itibaren'' Kaku ve Zoro arasındaki güç farkı uçmuş demektir :) Aynı şekilde Sanji için de geçerli bu durum. 2200 dourikiye tek atabilmek için hayvan gibi üstün olmalısın zaten. Aksi halde gücüne yakın olduğun bir adama istesen de tek atamazsın değil mi ? :) İşte olayın temek noktası burda yatıyor aslında :good:

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık