Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Ben yakın dedim özellikle zoro olabilir 3500 vs..
Yalnız mangaka burada mesajı vermiş 1000 adam gücünde luffy diye.Douriki sistemine göre tam olarak nasıl oluyordu ? Aynısını daha yeni sanji için dedi.Bence sanji eniess lobbydeki haline denk olabilir o yüzden.
Luffy o ara 10 000 douriki gücünde olamaz bence. 1 adam 10 douriki oluyor çünkü. CP0'da da yine bir douriki hesabı görsek şu an bizimkilerin dourikisi kaçtır o zaman tahmin yürütebiliriz ancak. Şu an için pek bilemiyorum.

Ya ne netleşecek söylesene bana :) en fazla Lucci ile diğerleri arasında fark varmı yok mu bu net...
Sanji DJ yapıp iki vuruşla rakibini indiriyor kalkıp Sanji'nin seviyesini iki vuruşla indirdiği adamın seviyesi ile eşitliyorsunuz
Sonra mantık mantık diye etrafta gezenleri görüyorum :oleyo2:
Yav nerede Sanji'yi o adamla eşleştirdim ben? Eşit olan Luffy ve Lucci idi. O yüzden dövüş bitince yerden kalkamadı. Fakat Zoro ve Sanji'nin düşmanlarıyla eşit olmadıklarını söylemek için düşmanlar arasındaki farkı görmezden mi gelelim? Açık ve net işte. Lucci ile diğerleri arasında yarı yarıya fark vardı.

Alınma da bazen çok garip şeyler yazıyorsun. :S

Ya ne netleşecek söylesene bana :) en fazla Lucci ile diğerleri arasında fark varmı yok mu bu net...
Sanji DJ yapıp iki vuruşla rakibini indiriyor kalkıp Sanji'nin seviyesini iki vuruşla indirdiği adamın seviyesi ile eşitliyorsunuz
Sonra mantık mantık diye etrafta gezenleri görüyorum :oleyo2:
Buna katılıyorum. Hatta Kaku meyveden sonra Jyabura'ya fark atar bi duruma geliyor ve Lucci ile arasındaki farkı kapıyor biraz.

Yahu nerde iki vuruşta alıyor. Sanırsın kolay bir şekilde yeniyorlar. Zoro zaten Ashura'ya kadar adam akıllı zarar bile veremiyor Kaku'ya. Bizimkilerin dayanıklılıkları yüksek. Öyle kolay bir şekilde düşmüyorlar düşseler bile kalkabiliyorlar. Karşılarında ki rakipler ise öyle sonuna kadar gidebilen tipler olmuyor. Luffy'nin çoğu rakibi hele Lucci normal olmayan bir karakter. Bu adamlar öyle yenilgiyi çabuk kabullenip salıvermiyor. Aralarında irade yönünden bile baya fark var.

Bak fanı olduğunuz karakter olan Zoro bu adam hakkında neler diyor sen görüyorsun...:D

Diğer taraftan Luffy'nin öncesinde dövüşlere girdiğinide unutmayın. Herkesten önce o giriyor kaleye. Zoro ve Sanji rakiplerinden olsa olsa ne kadar üstün olabilirler bir söyler misin?

Zoro ve Sanji 4000 douriki olacak ve bizim tayfa bu hallere düşecekti o ara.:D

@Millennium Wizard

Jyabura oha çekiyor daha önce böyle douriki duymadım diye.:D Zoro ve Sanji 4000 dourikiye denk olacak?

Luffy'den bir kesit...

Jyabura'nın ohası.
Size iki yüzlülüğünüzü göstereyim iyi seyret :)
Sanji vs Jyabura
Dj yapması videoda dakikası 2.00 dövüşün bitmesi 4.00
Sanji'nin attığı tekme sayısı 2
Jyabura=2180

Luffy vs Blueno dövüşün başlaması Video'da 7.30 dövüşün bitmesi 12.30
Attığı darbeleri söylemeye gerek yok :)
Blueonu=820

Peki çok objektif olan sonuç ne biliyormusunuz Luffy yani g2 mod hali Blueonu'dan 10 kat güçlü ama Sanji en fazla 3bin doriki :oleyo2:

Dövüşlerin kazanılma şekillerine bakın iki karekterinde modlara girdikleri andan itibaren Sanji'nin Jyabura'dan katlarca güçlü olduğunu anlarsınız. Aynısı Luffy için de geçerli tabi.
Blueno Luffy için bir sınırı yada sayıyı işaret edemediği gibi
Jyabura'da Sanji için bi sınırı yada sayıyı işaret edemez.

@Raiden peki Sanji ve Zoro'nun sınırlarını bize hiçbir şekilde göstermeyecek olan karekterleri göze getirip durmanın ne anlamı var. İsterse aralarında 4kat olsun Jyabura yada Kaku tayfada eşleştikleri adamların karşılısında bi anlam ifade etmiyorlar....

Son düzenleme:
Anlaşılmayan yer siklet farkı olması. Zoro ve Sanji saldırı gücü ile 2000'lik adamların tekkai savunmasını aşabildiler. Tamam da, bu iş sadece saldırı gücü ile olmuyor, hız var, karşı tarafın saldırı gücü var.

4000'lik Lucci, 2 kat daha hızlı Soru ve Geppou kullanıyor, bakın 2 katı. Kaku bir hamle yapana kadar Lucci iki hamle birden yapabilir, Kaku 1 saldırıyı zor karşılarken Lucci iki saldırıyı karşılar. Kaku 2 saldırıda ortaya koyacağı gücü Lucci 1 saldırıda ortaya koyar. Bu bariz şekilde klasman farkıdır. Zoro ve Sanji o dövüşlerde baya baya hırpalandılar ve yaralandılar, son kozları ile dövüşleri kazanabildiler. Karşılarında Lucci olsa, ne son kozları o kadar etkili olur, ne de aldıkları yaralar aynı olur, çoktan işleri bitmiş olurdu. O sebeple Franky'de, Luffy'de Lucci bütün tayfayı Zoro ve Sanji dahil katleder diyordu.

Doflamingo ile Vergo arasında da böyle bir fark olabilir, Law'ın en güçlü teknikleri Vergo karşısında işe yarıyorken, Doflamingo karşısında işe yaramıyordu, ve Luffy olmasa öldürülecekti. Law'ı, Zoro ve Sanji ile, Doflamingo'yu da Lucci ile yer değiştirin aynı senaryo. Vergo'da en az Doffy'nin yarısı kadardır zaten, adamın o kadar Haki'sini övdü hem Doffy hem Caesar, üstelik hem Smoker'ı haşat etti hem Sanji'nin ayağını çatlattı, Doffy'nin sağ kolu olduğu söylendi, sonra Law karşısında duman oldu, aynı Law'ın gücü de Doffy'ye yetmedi.

Son düzenleme:
Size iki yüzlülüğünüzü göstereyim iyi seyret :)
Sanji vs Jyabura
Dj yapması videoda dakikası 2.00 dövüşün bitmesi 4.00
Sanji'nin attığı tekme sayısı 2
Jyabura=2180

Luffy vs Blueno dövüşün başlaması Video'da 7.30 dövüşün bitmesi 12.30
Attığı darbeleri söylemeye gerek yok :)
Blueonu=820

Peki çok objektif olan sonuç ne biliyormusunuz Luffy yani g2 mod hali Blueonu'dan 10 kat güçlü ama Sanji en fazla 3bin doriki :oleyo2:

Dövüşlerin kazanılma şekillerine bakın iki karekterinde modlara girdikleri andan itibaren Sanji'nin Jyabura'dan katlarca güçlü olduğunu anlarsınız.
Peki ben sana Sanji'nin öncesinde 820 Douriki'den daha düşük bir adam ile nasıl vs attığını göstereyim mi? Tren'de ki şu Makarna adamı hatırlıyor musun? Ya da Blueno'nun bizimkileri orda nasıl haşat ettiğini?

Blueno'nun yorumları okumuyorsun herhalde fiziksel özellikleri inanılmaz seviyede bizimkileri yakaladı felan tarzında konuşma yapıyor. Bu adamın az öncesinde kaç kişiye karşı savaştığını da gösterdim sana. 1000 kişiye karşı yine savaşıyor. Blueno'ya Lucci'ye hangi düz vuruşları yapıyorsa 1000 kişilik adamlara da aynı teknikleri yapıyor. İnsaf bu adam hiç mi yorulmayacak?

Luffy'e 820 douriki mi kabul edeceğim? Yoksa Lucci ile de normal hallerindeyken bire bir kapıştıklarını mı unutuyorsun?

Zoro'da Ashura'ya kadar Kaku'ya zarar bile veremiyor? Zoro'da anca Ashura tekniği ile mi 2200 douriki oluyor? Bunu mu demek istiyorsun?

Usta her yönden inceledim. O adamlardan hiçbirinin ne meyvesi ne doruikisi ne tekniği ne iradesi hiçbir şeyi Lucci'ye denk değil. ?

6 stili kullanabilen tek kişi değil miydi?
Douriki 2'ye katlıyor?
Meyve olarak zaten üstte o adamlardan? Bu çok bariz bir şekilde belli değil mi? Nasıl denk olabiliyorlar Lucci'ye?

Zorlanma faktörünü de açıkladım. Zoro bile Lucci'nin diğerlerinden farklı olduğunu normal olmadığını söylüyor. Lucci Kaku'nun yenildiği teknikle yenilir sanıyor musunuz? Sence yenilir mi diyeyim?
Dourikiyi ikiye katladığı nerde yazıyor ? Kaçırmış olmalıyım herhalde.

Bu 3'lü zoan grubuna baktığında, deyim yerindeyse en dandik meyvenin Jyabura'ya ait olduğu belli. Meyvesini yeni yemiş olmasına rağmen Kaku'nun meyvesini kullanışına şaşıran Jyabura benim açımdan hayal kırıklığı. Kaku'dan daha eski bir meyve kullanıcısı olmasına rağmen Kaku kadar meyvesini kullanamadı. Saldırı ve savunma özürlüsüydü açık bir şekilde :( Sanji de diableden sonra zorlanmadı zaten.

Kaku'nun meyvesi ise fiziksel olarak çok güçlüydü. Özellikle savunması diğer iki zoandan çok daha iyiydi. Lucci'nin meyvesi ise saldırı yönü ağır basan bir meyveydi.

Duruma şöyle bak. Sanji Dj'den sonra Jyabura'ya iki attı. Zoro ashura'dan sonra Kaku'ya tek attı. Ancak Luffy g2+g3 kombini kullanmasına rağmen Lucci ile çok fazla uğraştı. Zorlanma tabiriyle kast ettiğim bu. Zoro sürekli ashura türevi teknikler kullansa karşısındaki rakibi kaç dourikiye kadar çıkabilirdi ? Sanji aynı şeklide ? İşte Sanj ve Zoro ile Luffy arasındaki kast ettiğim fark bu.

@Raiden

Hayır, dandikti demiyorum. Öyle bir durum yok zaten. Jyabura'nın meyvesi dandikti mesela. Ama Kaku'nunki fazlasıyla kullanışlı idi.

Ben zaten Lucci'nin diğerlerinden daha üstün olduğunu kabul ediyorum. Orda bir sıkıntı yok. Yanlış anlaşılmasın bu durum. Ayırt edilmesi gereken konu Kaku'nun Lucci'ye tamamen denk olduğu değil. Ancak yarı yarıya da bir fark olmadığı. Bunun yanında Zoro'nun ve Sanji'nin rakiplerini yeniş şekilleriyle Luffy'ninkinin çok farklı olması. Alpamis'e yazdığım mesajda sana vereceğim cevap da var aslında. Zoro ve Sanji'nin limitleri kesinlikle 2200 douriki falan değil :)

@RedTeroR
Saçma. Yığınla darbe aldıktan sonra son hamleleriyle işlerini bitiriyorlar. Baya baya zorlanmalarına rağmen "Hiçbir şey ifade etmiyorlar xd" dersen gülerim buna, ki güldüm de zaten. :/

@Densetsu no Samurai
Ona itirazım yok elbette. Benim o arc'ta gördüğüm Zoro'nun 3000 douriki, Sanji'nin de o civarlarda olduğu idi. Sen katılmazsın tabi ama benim kesin düşüncem bu yönde.

Peki ben sana Sanji'nin öncesinde 820 Douriki'den daha düşük bir adam ile nasıl vs attığını göstereyim mi? Tren'de ki şu Makarna adamı hatırlıyor musun? Ya da Blueno'nun bizimkileri orda nasıl haşat ettiğini?

Blueno'nun yorumları okumuyorsun herhalde fiziksel özellikleri inanılmaz seviyede bizimkileri yakaladı felan tarzında konuşma yapıyor. Bu adamın az öncesinde kaç kişiye karşı savaştığını da gösterdim sana. 1000 kişiye karşı yine savaşıyor. Blueno'ya Lucci'ye hangi düz vuruşları yapıyorsa 1000 kişilik adamlara da aynı teknikleri yapıyor. İnsaf bu adam hiç mi yorulmayacak?

Luffy'e 820 douriki mi kabul edeceğim? Yoksa Lucci ile de normal hallerindeyken bire bir kapıştıklarını mı unutuyorsun?

Zoro'da Ashura'ya kadar Kaku'ya zarar bile veremiyor? Zoro'da anca Ashura tekniği ile mi 2200 douriki oluyor? Bunu mu demek istiyorsun?
Öncesi sonrası önemli değil bak verdiğim videolarda biri g2 moda girip rakibini hallediyor ve rakibinden bir çok kat daha güçlü
Bir diğer karekter DJ moda girip rakibini hallediyor ve rakininden katlarca daha güçlü olduğu belli
Luffy nasıl bir moda sahipse Sanji'de bir moda sahip Sanji'nin Dj modunu göstereceksin bana göster bakalım ?
Luffy g2'ye girmeden Blueno gibi dandik bi adamla uğraşıyordu ama g2'ye girdi Lucci dengi oldu :D
Sanji Dj yapmadan aynı şekilde uğraşıp duruyordu ama Dj yaptı kaçbinlik adamı iki dakikalık etti adam Sanji'nin dengi falan değil ve videolar orda işte görüyorsunuz g2 mod Luffy Lucci'ye zarar verirken Dj Sanji nasıl zarar veremeyecek ya ?

@Raiden moda girdikten sonra adamlara bişey ifade ediyorlar mı ? etmiyorlar eğer Luffy g2 yapmasa Blueno ile uğraşıyordu gördün işte şimdi kalkıp hikaye anlatma lütfen.
Bu adamlar bir moda giriyor ve karşısındaki adamları hemen yenip işlerine güçlerine bakıyorlar.

@Erkan12 Zoro vs Ryuma kapıştığında git Franky'e bak derdim sana ama ona bile bi bahane bulursun. Franky tayfadan biri değildi desem ona gene bahane bulursun.

Son düzenleme:
Dourikiyi ikiye katladığı nerde yazıyor ? Kaçırmış olmalıyım herhalde.

Bu 3'lü zoan grubuna baktığında, deyim yerindeyse en dandik meyvenin Jyabura'ya ait olduğu belli. Meyvesini yeni yemiş olmasına rağmen Kaku'nun meyvesini kullanışına şaşıran Jyabura benim açımdan hayal kırıklığı. Kaku'dan daha eski bir meyve kullanıcısı olmasına rağmen Kaku kadar meyvesini kullanamadı. Saldırı ve savunma özürlüsüydü açık bir şekilde :( Sanji de diableden sonra zorlanmadı zaten.

Kaku'nun meyvesi ise fiziksel olarak çok güçlüydü. Özellikle savunması diğer iki zoandan çok daha iyiydi. Lucci'nin meyvesi ise saldırı yönü ağır basan bir meyveydi.

Duruma şöyle bak. Sanji Dj'den sonra Jyabura'ya iki attı. Zoro ashura'dan sonra Kaku'ya tek attı. Ancak Luffy g2+g3 kombini kullanmasına rağmen Lucci ile çok fazla uğraştı. Zorlanma tabiriyle kast ettiğim bu. Zoro sürekli ashura türevi teknikler kullansa karşısındaki rakibi kaç dourikiye kadar çıkabilirdi ? Sanji aynı şeklide ? İşte Sanj ve Zoro ile Luffy arasındaki kast ettiğim fark bu.

@Raiden

Hayır, dandikti demiyorum. Öyle bir durum yok zaten. Jyabura'nın meyvesi dandikti mesela. Ama Kaku'nunki fazlasıyla kullanışlı idi.

Ben zaten Lucci'nin diğerlerinden daha üstün olduğunu kabul ediyorum. Orda bir sıkıntı yok. Yanlış anlaşılmasın bu durum. Ayırt edilmesi gereken konu Kaku'nun Lucci'ye tamamen denk olduğu değil. Ancak yarı yarıya da bir fark olmadığı. Bunun yanında Zoro'nun ve Sanji'nin rakiplerini yeniş şekilleriyle Luffy'ninkinin çok farklı olması. Alpamis'e yazdığım mesajda sana vereceğim cevap da var aslında. Zoro ve Sanji'nin limitleri kesinlikle 2200 douriki falan değil :)
Yani neredeyse 2'ye katlıyor anlamında söyledim onu. Yanlış bir deyim olmasa gerek? :D

Hocam ben zaten Luffy'nin Lucci'de zorlandığı kadar zorlandıklarını iddia etmiyorum. Ama siz olayı basite indirgiyorsunuz. Özellikle Zoro'nun dövüşüne bakarsanız Zoro Ashura'ya kadar adam akıllı Kaku'ya zarar bile veremiyor. O sıraya kadar ise vs'de baskın olan taraf Kaku. Zoro'nun dayanıklılığı önemli rol oynuyor. Ama yinede zorlandığı açık ve net. Öyle ki daha önce görmediğimiz tekniği ile Kaku'nun tekniği kapışıyor. Ve anca öyle yeniyor. Diğer taraftan burda bahsettiğim diğer bir mevzu Kaku ve Jyabura'nın Lucci iradesinde olamamaları. Çünkü bu adamlar yenilgiyi çabuk kabulleniyorlar. Yani Kaku Zoro'ya gülerek hihi diye cevap vermeye başlıyor. Jyabura ise dediğin gibi bu konuda Kaku'dan daha kötüydü. He zaten Zoro ve Sanji rakiplerinden daha üst dourikide olabilirler. Buna ben itirazım yok. Ama göremediğiniz nokta vslerinin sandığınız kadar da kolay geçmediğidir. Yani baya baya sınırlarına geldiler.

Luffy ise öncesinde 1000 kişiye karşı savaşıyor. Diğer taraftan Blueno ile savaşıyor ve gidiyor üstüne Lucci ile savaşıyor. Evet Lucci ile olan dövüşünde Luffy Sanji ve Zoro'nunkine göre çok daha zorlandı. Ama normal. Çünkü karşısında ki rakipte baya iradeli yenilgiyi kabul etmeyecek cinsten biri. Çok büyük darbeler yiyorlar. Adamlar hala daha dövüşmeye devam ediyordular. O bakımdan ayrı bir kulvarda oldukları aşikar bence.

Dediğim gibi Zoro'nun ve Sanji'nin olabileceği max douriki en fazla 3000 olur. Öyle 4000'e yakın bir doruiki felan beklemeyin. Jyabura'nın tepkiyi gösterdim. Adam öyle douriki mi olur minvalinde tepki veriyordu. Diğer taraftan Lucci'nin farkı hem Zoro hem de Koramiral'ler tarafından hem Chopper hem Franky tarafından baya baya vurgulandı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık