İç savaş zamanında ejder ateşiyle masum insanları öldüren kimdi acaba?Yalnız adalet getirdiler, west'i adaletle yönettiler. Nice taht kavgasını sone erdirdiler, milletleri tek çatı altında topladılar...

İç savaş zamanında ejder ateşiyle masum insanları öldüren kimdi acaba?Yalnız adalet getirdiler, west'i adaletle yönettiler. Nice taht kavgasını sone erdirdiler, milletleri tek çatı altında topladılar...
Kitapların birinde robert baretheon sadece aptal bir dothrak hordasıyla açık alanda çarpışırım demişti,dothrakileri fazla abartmamak lazım bu sezonki savaşlarda dothrakilerin karşısında hiç atlılar yoktu o yüzden ezip geçtiler bunun örneklerini daha önced stannis ve vadi ordusuyla gördük.Sizce dövüşte genel olarak kuzeyliler mi daha iyi yoksa dothrakiler mi ? Diğer haneler,insanlara kıyasla bu iki tarafın savaşçı özellikleri biraz daha ön plana çıkıyor sanki o yüzden soruyorum.
Şu an yapabilseler yaparlar zaten, yapamıyorlar. Zamanında da giyse giyse Aegon giyerdi öyle bir zırhı. Bütün orduya aynı zırhı vereceklerini sanmam. Birkaç zırh olsa ne olur olmasa ne olur zaten.birde birşey aklıma takıldı, seride bahsedilen hemen hemen 10 tane valyrian çeliğinden yapılan kılıç, hançer var bu silahlar daha hafif ama daha güçlü oluyor ya, neden zırhları yapılmıyor-yapılmamış acaba 50 kiloya çok sağlam bir zırh giymek var 20-30 kiloya daha dayanıklısını giymek var sonuçta yani masraf çok olsada ciddi avantaj gibi, gerçi valyria kıyametinden önce yapılıyorda olabilir
Mesela Euron da var diye biliyorum.birde birşey aklıma takıldı, seride bahsedilen hemen hemen 10 tane valyrian çeliğinden yapılan kılıç, hançer var bu silahlar daha hafif ama daha güçlü oluyor ya, neden zırhları yapılmıyor-yapılmamış acaba. yani 50 kiloya sağlam bir zırh giymek var 20-30 kiloya daha dayanıklısını giymek var sonuçta, yani masraf çok olsada ciddi avantaj gibi, gerçi valyria kıyametinden önce yapılıyorda olabilir
6.kitabın yayınlanan bölümlerinde euron greyjoy'un valyria harabelerinden getirdiği bir tane vardı,rahip olan kardeşi bir krallığa bedel demişti zırh için.birde birşey aklıma takıldı, seride bahsedilen hemen hemen 10 tane valyrian çeliğinden yapılan kılıç, hançer var bu silahlar daha hafif ama daha güçlü oluyor ya, neden zırhları yapılmıyor-yapılmamış acaba 50 kiloya çok sağlam bir zırh giymek var 20-30 kiloya daha dayanıklısını giymek var sonuçta yani masraf çok olsada ciddi avantaj gibi, gerçi valyria kıyametinden önce yapılıyorda olabilir
Kitapda dediğin zırhı Euron Greyjoy giyiyor.Var yani öyle şeyler de.birde birşey aklıma takıldı, seride bahsedilen hemen hemen 10 tane valyrian çeliğinden yapılan kılıç, hançer var bu silahlar daha hafif ama daha güçlü oluyor ya, neden zırhları yapılmıyor-yapılmamış acaba. yani 50 kiloya sağlam bir zırh giymek var 20-30 kiloya daha dayanıklısını giymek var sonuçta, yani masraf çok olsada ciddi avantaj gibi, gerçi valyria kıyametinden önce yapılıyorda olabilir
Onlarda iyi de bu ikisinin bu özellikleri biraz daha ön plana çıkıyor gibi.bana en sağlamlar vadi'nin adamları gibi bir izlenim verdi seri hep,
O dediğin sözü dizide 2. bölümde de söylüyordu diye hatırlıyorum.Dediğin gibi atlılar çok önemli.Ama Lannisterları ezmesine göre değerlendirmiyorum.Adamlar hızlı ve çevik.Adamlar attan zıplıyor falan.Daha ilk bölümlerde Syrio Forel'di galiba hareket eden bir hedefe vurmak zordur diye.Bu adamlarda aynı şekilde fazla hızlı.Kitapların birinde robert baretheon sadece aptal bir dothrak hordasıyla açık alanda çarpışırım demişti,dothrakileri fazla abartmamak lazım bu sezonki savaşlarda dothrakilerin karşısında hiç atlılar yoktu o yüzden ezip geçtiler bunun örneklerini daha önced stannis ve vadi ordusuyla gördük.
Rheagar babasına karşı bir darbe planlamıştı aslında. Robert'ın İsyanı'nı bastırabilseydi muhtemelen babasını tahttan indirmeye çalışacaktı.Niye sadece robert ya da targeryanlar işgalci oluyor ki, hepsi işgalci. Targeryanlar digerlerii robert da targeryanları işgal ediyor. Ama Robertın haklı sebepleri var, Targeryanlar ise sadece güçlü olmasından kaynaklanıyor. Şu jaime mad kingi delirmeye yeni yeni başladığında kesse, Rhaegar kral olsa şimdi ortalık cilloptu. Yemin ediyorum adam rönesansı yaşatırdı. Her şey Aerys ve Lyannanın suçu. Allahtan da suçlular yoksa izleyemezdik bu diziyi.