Stannis ve Renly yüzünden savaş olurdu ama Stark ve Tullyler de tarafsız kalırdı muhtemelen. Greyjoylar da Starklara saldırmazdı.Ned'in kafa gitmeseydi savaş olur muydu? Yoksa bir uzlaşmaya varılabilir miydi?
Stannis ve Renly yüzünden savaş olurdu ama Stark ve Tullyler de tarafsız kalırdı muhtemelen. Greyjoylar da Starklara saldırmazdı.Ned'in kafa gitmeseydi savaş olur muydu? Yoksa bir uzlaşmaya varılabilir miydi?
Ulan cuk oturmuş yaa ahahahah koptum ya süper
Hacım dizide açıklamadılar mı bu durumları, Robert sevilen bir eş değil işte. Cercei'de krallık muhabbetiyle evleniyor. Üstün ırk çocuğunu bilmem, Jorah'da olabilir, benim için sorun değil ama malumatlara göre Aegon baba Azor Ahai çıkacak.bana en sağlamlar vadi'nin adamları gibi bir izlenim verdi seri hep,
@aLegend
hem isyanı tek bir sebebe bağlıyorsun anlatmama rağmen, hemde Robert'i kıskançlıkla suçluyorsun :/ nişanlısı kaçırılmış ne bekliyordun, ama Rhaegar evli olmasına rağmen nişanlı bir kadını kaçırabilir bunda herhangi bir yanlışlık yok çünkü o targaryen :d üstün ırk çocuğuda azorahahi olcak djdjdj bu arada madd'i yanlış yazmışsın mad olucak
Eğer şuan krallık savaşlardan harap olmamış ve tek bir kralın ardında savaşıyor olsa 7 krallığın ortaya çıkaracağı savaş gücü 200 ile 250 bin kişilik devasa bir ordu demek olur. Night King'in duvarın ardında ölülerden kurabileceği ordu taş çatlasın 100 bin kişi olur belki de olmaz. Nasıl öldürebileceklerini anlayana kadar zorlanırlar anladıktan sonra ise savaşı kazanırlardı.Rheager ile Lyanna birlikte olmasaydı Vadedilen Prens olmuyacaktı. Gece Kralı'nı nasıl yeniceklerdi peki ?
Dar alanda farketmez ki.Türk okçusunun attığı ok zırha önden girip arkadan çıkıyodu.Her zırhlıya dayı mı diyekStarklar ile Dotrak kapışmasında iş taktiğe bakar.Gerçi her savaşta iş taktiğe bakar da Starkların dotraklari dar bölgede yakalayıp manevra yapmasını engellemeleri gerekir.
Tarihten bir örnek verecek olursam.Dotraklar bildiğin moğol-türk esintisi.Avrupaya gelen Türk ve Moğol ordularının en etkili silahı inanılmaz manevra kabiliyetleri idi.O dönem avrupada ordular atlarına bile zırh giydirdiği için bizdeki manevra kabiliyetine ulaşamıyorlardi.Gördüğümüz kadari ile de dotraklar da bu ekolden gelme.Ağır zırhlara bürünmektense rahat ve hızlı olmayı tercih ediyorlar.Bir de ok kullansalar tamamdır o iş.Dotrakları yenemez kimse.
Kehanet var kehanetEğer şuan krallık savaşlardan harap olmamış ve tek bir kralın ardında savaşıyor olsa 7 krallığın ortaya çıkaracağı savaş gücü 200 ile 250 bin kişilik devasa bir ordu demek olur. Night King'in duvarın ardında ölülerden kurabileceği ordu taş çatlasın 100 bin kişi olur belki de olmaz. Nasıl öldürebileceklerini anlayana kadar zorlanırlar anladıktan sonra ise savaşı kazanırlardı.
Arkadaş haklı.Dizide ki akgezenleri düşünüp de nolcak yeneriz deme.Normal de bir akgezenin yanında nefes bile alamıyon nerdeyse hava o kadar soğuk.Böyle bir handikapın yanında altına edecek kadar korkuyon ölesiye.Böyle bir karanlık,soğuk bir savaş alanında savaşıyo olsam önümde ışıklı yanan bir kılıçla yenilmez bir savaşcı olmasını isterim.Normal bir insan için bir akgezeni öldürmek ne kadar zorsa akgezen içinde AAyı öldürmek oakadar zor olucak bence.Birde daha işin içine girecek büyüleri saymadım.diziye bakma havadan ejder alevi falan.Çok aşırı saçmaydı.Kehanet var kehanetOlay savaş gücünden öte birşey.
Kehanete göre,
Asshai; Melissandre'nin memleketi. Büyücüler felan yaşıyormuş bu şehirde.Asshai'nin eski kitapları uzun yaz mevsiminin ardından gelecek olan günü anlatır. O gün yıldızlar kanayacak ve soğuğun ağır nefesi dünyanın üstüne çökecek. O dehşet dolu gün geldiğinde, bir savaşçı alevlerin arasındaki kılıcı çekecek. O kılıç Işık Getiren'dir. Kahramanların Kızıl Kılıcı'nı tutan adam, Azor Ahai'nin yeniden hayata gelişi olacak ve karanlık onun ardında kalacak. Vadedilmiş Prens, Işık Getiren'i bir kez daha ellerine alacak ve Ötekiler'e karşı kullanacak eğer o yenilirse dünyada onunla birlikte düşecek.
Senin dediğin kehanete daha kendileri inanmıyor ki gidip Cersei'den ittifak dileniyorlar. Cersei'den alacakları yardım gerçekleşse bile topu topu 20.000 adam fark eder veya etmezdi. Ama onun yardımına muhtaçlar. Ayrıca ak gezenler daha önce hiç 7 krallığın hepsi ile aynı anda savaşmadı. Andallar daha Westeros'a ayak basmadan önce olmuş Ak gezenlerin son istilası, çok daha az sayıda ilk insanlara karşı savaşmışlar ve bir şekilde yenilmiş ve duvarın arkasına mahkum olmuşlar. Şimdi ak gezegenleri öyle bir zamanda çıkarıyor ki Martin, adamların şansı olsun ve hikaye biraz eğlenceli bir hal alsın diye. Yoksa kendi de biliyor ki 7 krallığın hepsi birlik olsa ak gezen falan dinlemezler, bu sebepten 7 krallığı önce bir perişan hale getirip tamamen böldü, ondan sonra duvarı yıkıp ak gezenleri saldı işte. Ak gezenleri 7 krallığın hepsi savaştan bitap olmuş bir durumda ve birlik olamıyorlarken Westeros'a salması tesadüf değil.Kehanet var kehanetOlay savaş gücünden öte birşey.
Kehanete göre,
Asshai; Melissandre'nin memleketi. Büyücüler felan yaşıyormuş bu şehirde.Asshai'nin eski kitapları uzun yaz mevsiminin ardından gelecek olan günü anlatır. O gün yıldızlar kanayacak ve soğuğun ağır nefesi dünyanın üstüne çökecek. O dehşet dolu gün geldiğinde, bir savaşçı alevlerin arasındaki kılıcı çekecek. O kılıç Işık Getiren'dir. Kahramanların Kızıl Kılıcı'nı tutan adam, Azor Ahai'nin yeniden hayata gelişi olacak ve karanlık onun ardında kalacak. Vadedilmiş Prens, Işık Getiren'i bir kez daha ellerine alacak ve Ötekiler'e karşı kullanacak eğer o yenilirse dünyada onunla birlikte düşecek.
Son sezonu beğenmemek için kitap okumaya da gerek yok. Şahsen hiç bir kitabını okumadım gotun ama bariz bir şekilde görebiliyorsun.. İlk 4 5 sezon bildiğin sanat eseri gibi, yedinci sezonsa benim yaptığım kara kalem çizimlere benziyor. Gözlerden biri büyük çıkmış, surat maymun suratı gibi, burun big mom ile kapışır.. O derece absürd duruyor seri içinde yedinci sezon..Daha önce kötü bir sezon olduğunu düşündüğümü söylemiştim, gerçi ben geçen sezonu da beğenmedim, neden beğenmediğimi yazacaktım sonra ekşideki bir yazara rast geldim. Adam kitapları ve diziyi yalayıp yutmuş biri, diziyi hem kitaba göre hem de kendi içinde yorumluyor. Bu sezon her bölüm için yazdığı eleştirileri okuyabilirseniz belki kitapları okuyup da bu sezonu beğenmeyenlerin nedenlerini anlayabilirsiniz. Benim şahsi düşüncem bazı olaylar dikkat çekici ve güzel olsa da, diziyi ayrıntılı bir şekilde izleyenlerin bile bu sezonda beğenmeyeceği çok şey olduğu.
https://eksisozluk.com/biri/bigboned
Game of thrones başlığı altında yazıyor bölüm eleştirilerini, okumak isteyenler için.
Ekleme
Sezon başından sonuna doğru okumakta yarar var, önceki bölüm eleştirilerine de atıf yapabiliyor yazar.