Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 46 73.0%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 17 27.0%

• Kullanılan toplam oy
    63
Lich King 2004 yapımı bir oyunun karakteri, oysa Night King 1992 basımı bir kitapta bahsedilen karakter. Bir kopyalama varsa oyun yapımcılarındandır.

Night King kitapta sadece bahsedildi ve asla gösterilmedi. Ancak bildiğimiz kadarıyla Ötekilerle işbirliği içindeydi veya liderleriydi. Kendisi 13. Gece Nöbeti Lord kumandanıdır ve Stark ailesindendir. Benjen gibi Nöbet'e gönderilen ikinci veya üçüncü çocuk olabilir. Zamanında Kuzey Kralı olan kardeşi ve Duvar'ın ardındaki kralın ittifakıyla mağlup edildi.

Dizideki eleman sadece unvan olarak Night King'i kullanıyor olabilir, bizzat kendisi de olabilir. Senaristler hemen her şeyi üstünkörü ve detaysız aktardıklarından, pek bilgi sahibi değiliz.

Martin, Yüzüklerin Efendisi'nden yazınsal veya kurgusal olarak etkilenmemiştir. Hatta yeri geldiğinde Tolkien'i eleştirir bazı kurgu tercihleri için. Tolkien'i kendisinden üstün tutup büyük saygı gösterse de herhangi bir etkilenme yok. Aksine onun etkisinden kaçmaya çalışıyor gibi, tamamen farklı şeyler üretiyor.
Dizide hem Night King var hem de Night's King.

http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Night's_King

http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Night_King

Daha önce kötü bir sezon olduğunu düşündüğümü söylemiştim, gerçi ben geçen sezonu da beğenmedim, neden beğenmediğimi yazacaktım sonra ekşideki bir yazara rast geldim. Adam kitapları ve diziyi yalayıp yutmuş biri, diziyi hem kitaba göre hem de kendi içinde yorumluyor. Bu sezon her bölüm için yazdığı eleştirileri okuyabilirseniz belki kitapları okuyup da bu sezonu beğenmeyenlerin nedenlerini anlayabilirsiniz. Benim şahsi düşüncem bazı olaylar dikkat çekici ve güzel olsa da, diziyi ayrıntılı bir şekilde izleyenlerin bile bu sezonda beğenmeyeceği çok şey olduğu.
https://eksisozluk.com/biri/bigboned
Game of thrones başlığı altında yazıyor bölüm eleştirilerini, okumak isteyenler için.

Ekleme
Sezon başından sonuna doğru okumakta yarar var, önceki bölüm eleştirilerine de atıf yapabiliyor yazar.

Son düzenleme:
Sanırım dizideki favorim Arya'dan sonra Jaime. Ne Jon, ne gökten düşmüş Mother of Dragons, ne de başka biri. :/ Neden bilmiyorum ama aralarındaki romantiklik sebebiyle soğudum Jon'dan, Dany ise hep iticiydi zaten.

Ayrıca o duvar yıkma kurgusu nasıl bir rezalet :/

Daha önce kötü bir sezon olduğunu düşündüğümü söylemiştim, gerçi ben geçen sezonu da beğenmedim, neden beğenmediğimi yazacaktım sonra ekşideki bir yazara rast geldim. Adam kitapları ve diziyi yalayıp yutmuş biri, diziyi hem kitaba göre hem de kendi içinde yorumluyor. Bu sezon her bölüm için yazdığı eleştirileri okuyabilirseniz belki kitapları okuyup da bu sezonu beğenmeyenlerin nedenlerini anlayabilirsiniz. Benim şahsi düşüncem bazı olaylar dikkat çekici ve güzel olsa da, diziyi ayrıntılı bir şekilde izleyenlerin bile bu sezonda beğenmeyeceği çok şey olduğu.
https://eksisozluk.com/biri/bigboned
Game of thrones başlığı altında yazıyor bölüm eleştirilerini, okumak isteyenler için.

Ekleme
Sezon başından sonuna doğru okumakta yarar var, önceki bölüm eleştirilerine de atıf yapabiliyor yazar.
Ekşide ki adam tam düşündüklerimi yazmış.İlk kitabı okuyan herkes bu sezonun ne kadar dandik olduğunu söyler.Yani biz bu seriye Martin'nin ağzımızı açık bırakan zekası ve senaryosu için kapıldık.Şimdi gel benim 7 yaşındaki yeğenimin bile tahmin hatta yazabileceği bir senaryoyla çık gel.O Viserion gölden çıktığında herkesin aklına mavi alev gelmedi mi doğru söyleyin .Bu kadar fan yapımı ,zibilyon tane mantık hatası olan bir sezon daha görmedim.Kitabı geçtim ilk 5 sezon ile de çelişen dolu hata var.Jon'a Beric gelmiş babana benzemiyon diyo.Has ...mun tek gözlüsü.Kitapta da dizide de Ned'e en çok benzeyenin Jon oldğu kaç kere söylendi.Sen gir dram yaratmak için laf kıvır.Lan bir kere Jon Targeryan dicen tamam da mantıken çocuk dayıya benzer.Martin kesin bunu düşündü Jon'un tipini belirlerken.Neyi zorluyon e alık senarist kardeşim daha.:of:

Sanırım dizideki favorim Arya'dan sonra Jaime. Ne Jon, ne gökten düşmüş Mother of Dragons, ne de başka biri. :/ Neden bilmiyorum ama aralarındaki romantiklik sebebiyle soğudum Jon'dan, Dany ise hep iticiydi zaten.

Ayrıca o duvar yıkma kurgusu nasıl bir rezalet :/
Kitabı oku bir ara. Benim kitaptaki favori karakterim Jon Snow. Gerçi daha sadece ilk kitabı okudum ama kitaptaki Jon ile dizideki Jon farklı bayağı. Aslında tamam karakter olarak fazla farklı değiller ikisi de klasik doğrucu davut işte ama kitapta daha iyi işlenmiş. Bir de 14 yaşında olması gibi durumlar da var.

Ayrıca kitapta Khalessi de farklı:/. Kitaptaki Daenerys bilmem bana katılır mısınız ama ilk kitap itibariyle daha çok saf bir şeyden haberi olmayan küçük anime kızlarını anımsattı. Sizce abim kral olabilir mi Sir Mormont derken direkt öyle bir sahne geldi aklıma xd

Kitabı oku bir ara. Benim kitaptaki favori karakterim Jon Snow. Gerçi daha sadece ilk kitabı okudum ama kitaptaki Jon ile dizideki Jon farklı bayağı. Aslında tamam karakter olarak fazla farklı değiller ikisi de klasik doğrucu davut işte ama kitapta daha iyi işlenmiş. Bir de 14 yaşında olması gibi durumlar da var.

Ayrıca kitapta Khalessi de farklı:/. Kitaptaki Daenerys bilmem bana katılır mısınız ama ilk kitap itibariyle daha çok saf bir şeyden haberi olmayan küçük anime kızlarını anımsattı. Sizce abim kral olabilir mi Sir Mormont derken direkt öyle bir sahne geldi aklıma xd
Kitabı okumayı düşünüyorum zaten, sırf izleyici kitlesine malzeme vermek amacıyla saçma sapan şeyler gördüysek eğer hayal kırıklığı.
Kitapta Jon'un olayı ne tam olarak, zaten 7.sezonun son iki bölümüne kadar Jon'u seviyordum ben. :D

Kitabı okumayı düşünüyorum zaten, sırf izleyici kitlesine malzeme vermek amacıyla saçma sapan şeyler gördüysek eğer hayal kırıklığı.
Kitapta Jon'un olayı ne tam olarak, zaten 7.sezonun son iki bölümüne kadar Jon'u seviyordum ben. :D
Sadece ilk kitabı okuduğum için net olarak şöyle demem hatalı olur ama mesele nasıl anlatsam karakteri fahiş değiştirmek değil ama iyi işlemek de. Mesela ben de çok basit şekilde kahraman ruhlu bir karakter portresi çizebilirim herkes çizer ama önemli olan iyi işlemek.

Mesela ilk kitapta Samwall Tarly'nin üzerine çok gidiyorlardı ölecek gibi oluyordu çocuk. Bunun üzerine Jon milleti örgütledi bu çocuğun üzerine gitmeyin dedi birisi banane ben doğrarım bana denk gelirse dedi onu da bıçakla tehdit ettiler. Sonrasında diğerleri tabi kaleye çeşitli görevlere alınırken bu hala eğitim aşamasında. Ya şimdi biz gittiğimiz zaman ne olur kesin ölür bu çocuk falan diye düşünerek gitti Aemonu ikna etti çırak olarak alması için. En son Sam teşekkür etti buna daha önce hiç arkadaşım olmadı diye Jon da biz arkadaş değiliz kardeşiz dedi. Şimdi bu beni gaza getirip din kur müridin olalım dedirten sahneleri dizide hatırlamıyorum var mı yok mu. Ama hatırlamadığıma göre varsa bile demekki iyi işlememişler bilmem anlatabildim mi

Ha bir de zaten son birkaç sezonu pek adamdan saymamak lazım. Grrm'nin görüşü bir karakterin ölümünün çok zor olduğu ve eğer dirilirse çok farklı birisi olması gerektiği. Eğer Jon kitapta da dirilirse çok yüksek ihtimal çok farklı birisi olacak. Biraz daha karanlık, biraz daha sert kararlar veren bir Jon görebiliriz.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık