Ben hep söylüyorum hiç gerek yoktu Dofun daha güçlü olmasına ve Law ittifakına. Luffy 2 yıl eğitim aldı. Kimse bilmiyor ne seviye. Sen 9 dersen 9'dur 10 dersen 10. Yani Dof ile eşit deseydi kimse aha mangaka sıvadı demezdi. Çünkü bu seride 2 yıl büyük süre ve Luffy dediğimiz adam da muhtemel en potansiyelli ve en hızlı gelişen adam.
Bazı arkadaşlar diyorlar ki böylesi daha iyi. Kendinden güçlüyü yenerse daha çok gelişir.
Şimdi diyelim ki Dof 10 Luffy 9. Luffy yenip 1 puan güçlenmiş olacak. Bu 1 puan nasıl arttı? Diyelim ki b.hakisi 1 iken 1.5 oldu. K.hakisi 1 iken 1.5 oldu, h.hakisi 1 iken 1.5 oldu, dorukisi 15 k iken 17 k oldu. Şimdi tersini düşünün: Dof ve Luffy eşit ve Luffy yendi. Mangaka bu adamın b.hakisi, k.hakisi ve h.hakisi 1 iken 1.5 oldu diyemez mi gene de? Dorukisi 17 k oldu diyemez mi? Elbette diyebilir. Kimse de saçma bulmaz. Aboww eşitini yendi ama bu kadar güçlendi mangaka sıvadı, seriyi bırakıyorum .s.s diye. Adamın belirli bir gelişim seviyesi yok çünkü. Mangaka o kadar güçlendi diyorsa o kadar güçlenmiştir.
Fark şu: eşit olsalar daha iyi olurdu
Vs baştan sona denk giderdi, Law'a ihtiyaç olmazdı, iman power muhabbetleri olmazdı.