Bu tür yorumları son zamanlarda çok sık görüyorum. Görende sanacak ki Oda'nın eline tüm karekterleri güç seviyelerine hazırlayıp verdiler, sonrada sen ne yap ne et bu tayfayı onların arasından sıyor ve KK tayfası yap demişler. Luffy burunla başa çıkamayacağı için böyle oldu, tayfa bunlarla başa çıkamayacağı için böyle böyle yapıldı, eğer zaten Oda tayfanın almasını isteseydi onların güçlerini tayfaya yakın çizerdi( ki hala yakın olduğunu düşünüyorum). Sai gibi yan karekterleri kullanmasının tek amacı var o da artık yeni dünyada müttefiklerin önemli olması ve onlara ezik bir profil çizmemek için Oda'nın Sanji'nin arkasında giden ekibe farklı bir misyon yüklenerek öne çıkarması. O rakipleri tayfayla dövüştürüp onlara farklı rakipte bulabilirdi ama o zaman arc uzadıkça uzar, burada da yeni Reiperlar türerde türerdi

. Eşleştirme olayı bu yüzden. Birde anlamadığım bizim tayfa Torpilli imam pava ya muhabbetlerinin yapılması ama yan karekterlerde de imam pava olunca bu işe dudak bükülmesi. Ne güzel işte Oda hikayeyi daha da dallandırıp budaklandırıyor bu yan karekterlerle. Oda bu yeni dünyanın farklı bir seri olacağını söylemişti ve klasik arc döngüsüyle karşılaşan insanlar biraz hayal kırıklığına uğradı hatta okumayı bırakanlar oldu belki. Ama bu döngüden kurtulması için işleyecek başka konular lazım aksi takdirde Naruto Shippuuden'in başları gibi olur onu da bu arc yapıyor işte, en basitinden Sai'nin peşinde olduğu hazineden bile neler neler çıkar kimbilir. Ama katıldığım bir nokta varki yapılan bu imam pava biraz abartı oldu ve aceleye geldi. Örneğin başta 10 tona dayanamayan adamın 10000 tona aniden dayanması hiç olmadı. Çok yüzeysel geçti cidden hiç hoş olmayacak biçimde.
O değilde umarım Sanjilere Oda bizim ada tayfasına denk bir misyon yükleyebilir Oda. Birde Şu kafa Dede'nin kafasıda Maşallah oyuncağa döndü

. Bi iniyor bi çıkıyor bi yamuluyor

. Baby 5'in olayı çok güzel ve orjinal. Cidden aslında var ya bu hareketinden sonra keşke bizim tayfaya gelse dedim, hayır yanlış anlamayın tayfaya gelme ihtimali yok ama geçmişinin acısı bizimkilerle denk bence. Cidden Oda bize başta malca gözüken bana ihtiyacı var repliğinin altını iyi doldurdu. Düşünüyorumda acısının bizim tayfadan başka tam olarak ve sıcak biçimde dindirebileceği pek bir yer yok gibi. Umarım Baby 5 ileride daha etkin kullanılır. Her ne kadar Sai'ye gitmiş gibi görünmede benim gönlüm Law'ın tayfasına katılmasından yana hem o Meyvesiyle birlikte geleceğin krallarından birinin tayfasında epey işlerlik kazanabilir bence. Ama hem geçmişiyle hem de meyvesiyle Oda bu taş hatunu boş bırakmaz umarım.
Diğer taraftan beklenildiği gibi Zoro resmen dalga geçiyor olm tek atıyor kan Dof'u da alsın muhabbeti bu bölümle birlikte boşa çıkmış durumda

. Zaten bence iki yıl aradan sonra adamın sınırını üçüncü arcta bile göstermemek mantıklı olmazdı hiç

. Pica'nın meyvesi bayağı iyi zaten.