Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2011 Yılının En İyi Animeleri

2011 En iyileri (3lü oy)

  • Ao no Exorcist

    Kullanılan: 10 14.5%
  • Hunter x Hunter (2011)

    Kullanılan: 60 87.0%
  • Beelzebub

    Kullanılan: 17 24.6%
  • Steins;Gate

    Kullanılan: 28 40.6%
  • Guilty Crown

    Kullanılan: 2 2.9%
  • Deadman Wonderland

    Kullanılan: 2 2.9%
  • IS: Infinite Stratos

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Boku wa Tomodachi ga Sukunai

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Kore wa Zombie Desu ka?

    Kullanılan: 1 1.4%
  • Fate/Zero

    Kullanılan: 24 34.8%

  • Kullanılan toplam oy
    69
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın


2011 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız :)




Ao no Exorcist



Dünya, ayna gibi birbirine zıt iki farklı boyuttan oluşmaktaydı: İnsanların yaşadığı Assiah ve iblislerin hüküm sürdüğü Gehenna. Bu iki boyut arasında iletişim ve seyahat mümkün olmamasına rağmen iblisler, insanların ruhlarını ele geçirerek Assiah'a ulaşabiliyorlardı.

İblislerin tanrısı Şeytan, kendisini barındırabilecek kadar güçlü bir insan bulamadığı için Gehenna'da sıkışıp kalmıştı. Bunu aşmak için, bir insan kadınından Okumura Rin adında bir çocuk sahibi oldu.

Şeytan'ın oğlu, babasına yardım edecek mi, yoksa başka bir şeye mi dönüşecek? Bir ruh kovucuya mı?


Hunter x Hunter (2011)



Gon Freecss, avcı (Hunter) olmak isteyen küçük bir çocuktur. Babası da avcı olmak için ailesini terk etmiş ve efsanevi bir avcı olmuştur. Gon da hem babası için bu kadar önemli olan avcılığı tanımak hem de dünyanın en iyi avcısı olmak istemektedir.

Gon 12 yaşına geldiğinde annesi istememesine rağmen avcılık sınavına girmek için evinden ayrılır. Bu sınavı geçmek için hem en zor koşulların üstesinden gelerek hayatta kalmak, hem de bu arada kendisi gibi avcı olmak isteyenlere karşı kendini korumak zorundadır.

Not: 1999 yılı yapımı Hunter x Hunter serisinin yeniden yapımıdır.


Beelzebub



İblislerin kralı, oğlu Prens Beelzebub'u, dünyaya yollar. Ancak dünyayı yıkacak ve dengeyi yok edecek bu prens, halen bir bebektir. Diğer taraftan lisede okuyan bir serseri olan Tatsumi Oga, şartlar gereği, kendini bir anda Beelzebub adlı bu bebeğin bakıcısı olarak bulur. Bebeğin asıl bakıcısı olan Hilda, durumu Tatsumi'ye anlatır ancak saf kötüye ve çok güçlü kişilere bağlanan Beelzebub'u, Tatsumi'den ayıramaz. Dünyanın sonunu getirecek Beelzebub'a bakmak zorunda Tatsumi, yanından bir dakika bile ayıramadığı bu ufaklıkla ne yapacaktır ?

Steins;Gate




Steins Gate, özelleştirilmiş bir mikrodalga cihazıyla kendi geçmişlerine mesaj gönderebilen bir grup arkadaş hakkındadır. Pek çok farklı deney yapmaktadırlar. SERN isimli organizasyon ise kendi zaman yolculuğu araştırmalarını yapmaktadır. Karakterler bir yol bulup yakalanmamak zorundadır.


Guilty Crown



2029 senesinde "Kayıp Noel" isimli tanımlanamayan bir virüs salgınının patlak vermesinden sonra Japonya pek çok ulusun oluşturduğu GHQ isimli bir organizasyonun kontrolü altına girmiştir...

Ohma Shu sağ elinde psişik güçler barındıran 17 yaşında genç bir oğlandır. Bu, "Kralların Kabiliyeti" olarak bilinen gücü arkadaşlarının içinden eşya veyahut silah çıkartabilmek için kullanabilen genç şu ana dek her ne kadar başkalarının başını belaya sokmamak için uğraşmış olsa da "Undertaker" isimli bir örgüte üye, devlete karşı mechalara pilotluk eden Yuzuriha Inori isimli bir kızla tanıştıktan sonra hayatı kökten değişir.


Deadman Wonderland



10 yıl önce yaşanan büyük bir depremde Tokyo'nun %70'i sular altında kalmıştır. O sırada Tokyo'da bulunan 14 yaşındaki Ganta Igarashi, felakete dair hiçbir şey hatırlamayan ve sadece normal bir hayat sürdürmeye devam etmek isteyen bir gençtir. Kendisi gibi felaket bölgesinden kurtulan insanlara 'kaçak' denmektedir. Arkadaşlarıyla yakında olacak olan bir sınıf gezisini tartıştıkları sırada sınıflarının dışında bir adam belirir. Red Man diye anılan bu adam bir anda Ganta'nın sınıfındaki herkesi katleder ve geriye sadece onu hayatta bırakır. Adam, ortadan kaybolmadan önce Ganta'nın göğsüne kırmızı bir kristal yerleştirir.

Gözlerini hastanede açan Ganta, neler olduğunu anlayamadan işlemediği bir suçtan hüküm giyer. Sınıftaki herkesi onun katlettiğine inanılmaktadır ve idam cezasına çarptırılır. Depremden sonra Tokyo'yu kalkındırmak amacıyla turistik bir yer olarak inşa edilen özel bir hapishaneye gönderilir: Deadman Wonderland'a. Bu hapishanede mahkumlar hem oranın çalışanları hem de ziyaretçilerin "eğlencesi" olarak görev yapmaktadır.

İdam cezalarının bile ilginç şekillerde gerçekleştirildiği bu hapishanede boynuna, bedenine zehir enjekte eden özel bir boyunluk takılan Ganta'nın 3 günde bir özel bir panzehir alarak kendini kurtarması gerekmektedir. Ganta, burada kendisini eskien tanıyor gibi görünen Shiro adlı gizemli bir kızla ve herşeyin yerini belirleyebilme yeteneğine sahip olan kleptoman Yoh ile dostluk kurar. Bu sırada göğsündeki kristalin kendisine ilginç bir güç sağladığını keşfeder. Bu suçu üzerine atan Red Man'i bulmaya ve masumiyetini kanıtlamaya kararlı olan gencin hayatı, anlam veremediği sayısız karmaşanın içine sürükleneceği bir 'şova' dönüşmek üzeredir.


IS: Infinite Stratos



Infinite Stratos (IS) savaş ve çatışmaların önemli bir aracı haline gelmiş bir silahlandırılmış dış iskelet sistemidir. Erkeklerin şanssızlığı olarak, sadece kadınlar Infinite Stratos'u kontrol edebilmektedirler, birkaç istisna dışında. Bu istisnalardan biri olan Orimura Ichika, kendisi de ünlü bir IS pilotu olan ablası tarafından yetiştirilmiş bir yetimdir. IS'ları kontrol etme yetisi 15 yaşındayken kazara farkedilen Ichika, IS pilotları yetiştiren bir okula burslu olarak kabul edilir. Bu, utangaç ve alçakgönüllü bir çocuğun kızlarla çevrelenmiş yeni yaşamının başlangıcı olur.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai



Hasegawa Kodaka, katolik bir lise olan Chronica akademisine transfer olmuştur. Doğuştan sarı ve dağınık olan saçlarıyla, asık suratıyla arkadaş bulmakta zorlanmaktadır. Bir gün sınıfa döndüğünde, Yozora Mikazuki adlı sınıf arkadaşının kendi kendine konuştuğunu görür. İkili arkadaş edinmek için "Komşular kulübü" isimli bir kulüp kurarlar. Çeşitli aktiveteler düzenliyerek, arkadaş edinmekte güçlük çekenlere yardım etmeyi amaçlarlar.

Kore wa Zombie Desu ka?



Aikawa Ayumu normal bir lise öğrencisidir.Bir gün bir seri katil tarafından öldürülür ve Eucliwood Hellscythe adında bir nekromanser tarafından bir zombi olarak canlandırılır.

Fate/Zero



Urobuchi Gen ve Type-Moon'un Fate/Zero adlı light novel'ından uyarlamadır.

Kutsal Kâse Savaşı... Ödülü mucizevi olduğu söylenen efsanevi Kutsal Kâse olan 7 büyücü (Efendi) ve çağırdıkları 7 kahraman ruhun (Hizmetkârlar) arasındaki ölümüne bir dövüş.

Artık 4. Kutsal Kâse Savaşı'na geldik. Bir önceki 3 savaşta bir kazanan çıkmadı. Bireysel hedef ve hırslarının peşinde büyücüler Fuyuki'de çarpışıyor. Bütün büyücüler Kutsal Kâse için her şeyi yapacaktır.

Biri hariç...

Kotomine Kirei amacı olmayan bir büyücü. Kaderin ağlarından kurtulamayarak kendini isteksiz bir şekilde savaşın ortasında bulur, fakat kaderin işi rakiplerinden biri eski bir düşmanı olan Emiya Kiritsugu çıkar. Herkesten daha acımasız ve sert bir insan. Kutsal Kâse'nin sunduğu mucizeleri arzulayan birisi..
 
Son düzenleme:
Aa bu çok zorlayıcı oldu şimdi. HxH, Steins Gate, Deadman Wonderland, Fate/Zero. Hepsi de çok sevdiğim animeler. HxH ve Fate/Zero kesinde diğer ikisi arasında seçim yapamadım. Deadman Wonderland'e yarıda bittiği için çok sövmüştüm ama ayrı bi atmosferi vardı. Steins Gate'te ilk göz ağrılarımdan.
 
Bir HxH iki Steins Gate iyidir. Ao no ise çerezlik olarak iyiydi.

Birde Usagi Drop ve Ano Hi Mita'da var 2011 için güzel olarak ve de 100 yılın Toei felaketi cafcaflı Toriko animesi'de bu yıla ait :/
 
HxH ve Steins Gate'i izledim sadece. Tabi HxH zirvedir ama Steins'in 12-22 arası izlediğim en acayip anime bölümleridir belkide :D
 
HxH , Fate/zero ve Beelzebub.

Ao no exorcist'i de beğenmiştim ama elim nedense Beelzebub'a kaydı oy verirken. Stein ' i ise 10 bölüm izleyip bırakmıştım. Birkaç arkadaşım asıl 10 bölümden sonra zevkli yerleri başlıyor dediği için tekrar başlamayı düşünüyorum şu sıralar.

Listedeki diğer animeleri izlemedim maalesef. Gerçi içlerinden ikisi listemde. Bir ara bakarım artık onlara da.
 
HunterxHunter ve Fate Zero arasında kaldım. Ama HxH daha da önde. İzlediğim en iyi animelerden biri HxH.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık