Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2014 Yılı En İyi Animeleri

2014 En iyisi (3lü oy)

  • 1-Tokyo Ghoul

    Kullanılan: 27 33.3%
  • 2-Akame ga Kill!

    Kullanılan: 23 28.4%
  • 3-Noragami

    Kullanılan: 8 9.9%
  • 4-No Game No Life

    Kullanılan: 25 30.9%
  • 5-Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

    Kullanılan: 26 32.1%
  • 6-Ao Haru Ride

    Kullanılan: 7 8.6%
  • 7-Mahouka Koukou no Rettousei

    Kullanılan: 2 2.5%
  • 8-Nanatsu no Taizai

    Kullanılan: 22 27.2%
  • 9-Zankyou no Terror

    Kullanılan: 16 19.8%
  • 10-Akatsuki no Yona

    Kullanılan: 6 7.4%

  • Kullanılan toplam oy
    81
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın



2014 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız :)



1-Tokyo Ghoul



Tokyo'da insanları yiyen gizemli hortlakların neden olduğu gerilim dolu bir korku hikayesi başlar. Bu gizemli hortlakların verdiği korku tüm insanları etkisi altına almıştır. Sıradan bir üniversite öğrencisi olan Kaneki, tıpkı kendisi gibi bir kitap kurdu olan Rize'yle Café Anteiku'da karşılaşır. Kaneki, kaderinin bir gecede değişeceğinin farkında değildir.

2-Akame ga Kill!



Tatsumi, kırsal kesimde yaşayan genç ve güçlü bir savaşçıdır. O ve 2 arkadaşı fakir köyleri için para kazanma hayali ile imparatorluk başkentine doğru yola çıkarlar. Ancak, büyük umutlarla geldikleri başkent, hiç de düşündükleri gibi çıkmayacaktır. Başkentin acımasızlığı ile yüzleştikten sonra hiç de düşündüğü bir yer olmadığını anlayan Tatsumi'nin yolu, bir olay sırasında Akame ve Night Raid adlı suikast örgütü ile kesişir. Bu bozulmuş topluluk karşısındaki devrimcilerin suikast kolu olan Night Raid'e katılma kararı alan Tatsumi, artık Night Raid'in yanında başkente karşı savaşacaktır.

Night Raid, görevini kötüye kullanan, halka zorbalık yapan insanlara suikast düzenlemeye devam ederken, tüm bu her şeyin başında olan başbakan Night Raid'e karşı en iyi askerlerinden oluşan bir grup kurar: Jeagers (Avcılar). Night Raid ile Jaegars'ın kapışması hiç de kolay olmayacaktı

3-Noragami



Bu diyar ve diğer diyar arasındaki sınırda 8 milyon tanrı, tanrılara hizmet eden ölü ruh ve yardımcı diğer ruhlar insanların işlerine karışmaktadır. Tatlı bir orta okul öğrencisi olan ''Hiyori Iki'' sınıf arkadaşlarının zorbalıklarına katlanmaktadır ve dinlenme odasına gidip tek başına ağlamaktadır.Tuvaletin duvarına karalanmış olan bir telefon numarası ve '' senin sorunlarını çözeceğim'' şeklinde mesaj görür. Numarayı aradıktan, Karşısına mayo giymiş evsiz kendine tanrı diyen bir çocuk çıkar. Yato isimli bu çocuk, kaba, huysuz, tembel, ve kimsenin isteklerini asla dinlememektedir. Fakat elinde tanrı olabilecek güç vardır ve kimse bunu bilmemektedir..

4-No Game No Life



Kız ve erkek kardeş olan Sora ve Shiro, oyun dünyasında ün yapmış ve ünleri internette yayılmış, evlerinden hiç çıkmayan iki parlak NEET’tir (Ç.N. Animenin başında NEET tanımlanacaktır, Türkçesi işsiz güçsüz demek ama animede NEET olarak kalacaktır). Hikaye, gerçek hayatı da başka bir berbat oyun olarak gören bu iki kardeş etrafında şekilleniyor. Bir gün “Tanrı” adında bir kişi tarafından alternatif bir dünyaya çağırılırlar. Burada Tanrı, bütün savaşları yasaklamıştır ve “her şeyin oyunlarla karara bağlanacağı” bir dünya yaratmıştır, hatta ülke sınırlarının bile. İnsanlık, diğer ırklar tarafından arta kalan şehirlere doğru geri püskürtülmüştür. Acaba hiçbir işe yaramaz Sora ve Shiro, bu alternatif dünyada “insanlığın kurtarıcısı” olabilecekler mi?

5-Kiseijuu: Sei no Kakuritsu



17 yaşındaki Izumi Shinichi, Tokyo'nun sakin bir mahallesinde annesi ve babasıyla yaşamaktadır. Bir gece Parazitler olarak adlandırılan solucanımsı uzaylılar dünyayı istila edip insanların kulaklarından ya da burunlarından girerek beyinlerinin kontrolünü ele geçirirler. Shinichi uyuduğu sırada bir Parazit kulağından girmeye çalışır. Ama o sırada Shinichi kulaklık taktığı için Parazit başarısız olur ve sağ koluna girerek kolun kontrolünü ele geçirir. Bu Parazit'in adı ise Migi'dir. Shinichi, Migi'nin yukarılara çıkıp beynine ulaşmasına engel olur. Böylece ikisi de kişiliklerini ve akıl sağlıklarını kaybetmezler. İkili diğer Parazitlerle karşılaştıklarında tuhaf durumlarından yararlanır ve hayatta kalabilmek için yavaş yavaş aralarında güçlü bir bağ oluşmaya başlar. Çift, Shinichi'nin insan beyninin hala bozulmamasının üzerine diğer Parazitlere karşı bir mücadele vermeye karar verirler. Shinichi, Migi'den yardım alırken insanları hunharca yiyen Parazitlere karşı savaşmaya kendini mecbur hisseder.


6-Ao Haru Ride



Yoshioka Futaba'nın, yeni bir lise öğrencisi olarak imajını ve hayatını baştan yaratmak istemesinin birkaç sebebi vardır. Sevimli görünümünden dolayı, ortaokulda kız arkadaşları tarafından dışlanmıştır ve bir yanlış anlaşılma yüzünden, hayatı boyunca hoşlandığı tek erkek olan Tanaka-kun'a aşkını ilan edememiştir. Şimdi lisede, arkadaşları onu yine kıskanmasın diye, mümkün olduğunca erkeksi görünmeye kararlıdır. Hayatını böyle mutlu mesut bir halde sürdürürken, tekrar Tanaka-kun'la karşılaşır, ama şimdiki adı Mabuchi Kou'dur. Ona, çocukken kendisinin de aynı duyguları beslediğini, ama artık hiçbir şeyin aynı olamayacağını söyler. Futaba, üç yıl önce başlamaya fırsat bile bulamamış aşkını sürdürebilecek midir?


7-Mahouka Koukou no Rettousei



Büyü, ne efsanelerin ne de peri masallarının ürünüdür. Uzun zamanlardan beri, insanlar için teknoloji kadar gerçekçi bir olgu olmuştur. Doğaüstü güçler büyü ile sistematik bir hale getirildiği için, büyü teknik bir yetenek olarak görülmektedir. Bir Doğaüstü Güç Kullanıcı'sı aynı zamanda bir Büyü Teknisyeni'dir. Büyü Teknisyenleri, kısaca Büyücüler, büyü için özelleşmiş lise ve üniversitelerde eğitilirler.

Shiba Tatsuya, kusurulu ve az başarılı bir abidir. Shiba Miyuki ise kusursuz ve çok başarılı kız kardeşidir. İki kardeşin Büyü Lisesi'ne kaydolması ile hikayemiz başlar.

8-Nanatsu no Taizai



Bazılarının hala canlı olduklarını iddia etmelerine rağmen Yedi Ölümcül Günah, İngiltere Krallığı'nı devirme komploları kurup, Kutsal Şövalyeler tarafından köklerinin kazındığı söylenen bir grup şeytani şövalyelerdir. 10 yıl sonra da Kutsal Şövalyeler hükümete darbe düzenlemiş, krala suikast yapmış ve krallığın yeni zalim hükümdarları olmuşlardır. Kralın tek kızı olan Elizabeth de Yedi Ölümcül Günah'ı bulup krallığı geri almak için onlardan yardım temin etmek amacıyla bir yolculuğa çıkmıştır.

9-Zankyou no Terror



Alternatif bir gelecekte, Tokyo'nun büyük bölümü terörist bir saldırıdan dolayı yok olmuştur. Ve suçluların kimliğiyle ilgili tek ipucu internete yüklenmiş garip bir videodur. Bu gizemli ipucundan ötürü şaşkına dönen polis, halk arasında yayılan korkuyu önlemekte çaresizdir.
Dünya bu trajediden sorumlu tutacağı bir suç dehasını ararken, iki gizemli genç -aslında var olmaması gereken- ustaca korkunç planlarını uygulamaktadırlar. Dokuz ve On İki isimleriyle dünyada yaşamaya lanetlenmiş bu iki genç, bir araya gelerek insanları rüyalarından uyandırmakta ve dünyaya doğrulttukları tetiği çekmekte kararlı Sfenks adlı gizli örgütü oluştururlar.

10-Akatsuki no Yona



Krallığın tek prensesi olan Yona, bir prensesin sahip olduğu rahat ve kaygısız bir hayat yaşamaktadır. Herhangi birinin sahip olamayacağı, en iyi giyim ve kozmetiğe, en güzel tatlılara, sevgi dolu bir imparator olan babaya ve en yakışıklı kuzeni Soo-won’ a sahiptir. Ancak, koruması olan Son Hak’ın çok sinir bozucu biri olmamasını ve saçlarının bu kadar kızıl olmamasını dilerdi.

Fakat neredeyse kusursuz olan dünyası sevdiği adam Soo-won’un, babasını öldürmesiyle birlikte paramparça olur ve böylelikle Soo-won’un tahta çıkma yolu açılır. Son Hak, Yona ile birlikte kaçıp kurtulur ve o günden itibaren kaçak bir hayat sürdürürler.
 
Son düzenleme:
2016 yılı ne kadar kötü animeler çıkmış.2 tanesini işaretledim.2015 ve 2014'te resmen kendime işkence ederek seçiyorum animeleri.Daha yazılmayan animeler felan var.Onlarda olsa herhalde ankete katılmam.
 
3 anime hariç hepsini izledim. Zirve direk Zankyou no Terror benim için. Favori animelerim arasındadır. Konusu, işlenişi, müzikleri çok özel bir yer etti bende. Hiçbiri bir Zankyou no Terror etmez ama Kiseijuu ve Tokyo Ghoul'a oyladım diğer seçenekleri. Ek olarak shoujo animelere pek ilgim olmamasına rağmen Ao haru Ride'ı da beğenmiştim.
 
Akame tırt.
Ao haru ride klişe.
Nanatsu tırtımsı eh.
Noragami eh.
Tokyou eh.
No game no life bir takım saçmalıkları olmasa çok daha iyi olabilirdi.
Zankyou daha iyi olabilirdi.
Kiseiju iyiydi.
 
Son düzenleme:
1) No Game No Life
2) Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
3) Akame ga Kill!

Sıralamam bu şekilde, bunların dışında Zankyou no Terror ve Nanatsu no Taizai'da güzeldi..
 
Shigatsu wa Kimi no Uso nerede :( En iyisi bana göre odur o yıl içerisinde. Popülaritenin canı cehenneme.

Sonra da Kiseijuu ve No game No life gelir bence aralarında kararsız kaldım.Gerçi zankyou no terror de iyiydi onlardan eksiği yok.Nanatsu ise ortalama üstü denebilir.Akame de öyle ama sonlara doğru bozdu tabii.

Tokyo ghoul ilk sezon fena olmasa da bunlar kadar iyi diyemem.

Noragami ise hiç beğenmedim hatta yarıda bıraktım.


1) No Game No Life
2) Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
3) Akame ga Kill!

Sıralamam bu şekilde, bunların dışında Zankyou no Terror ve Nanatsu no Taizai'da güzeldi..

Sonunda no game serisinin hakkını veren birini gördüm.Sitedekilere önermiştim beni yanılttın diyorlardı ecchi varmış falan filan... Bence iyiydi baya.
 
Hepsini izlemişim.
Mahouka Koukou no Rettousei daha iyi içlerinde zaten novelden uyarlama.

Yalnız konular falan biraz olsa da bu anime mangalar çok leş, ecchiden prim yapmak için kasıyorlar. Seviyeyi düşürüyor. Ecchi saçmalığına bulaşmak yerine konuya odaklansalar daha kaliteli işler ortaya çıkacak.
 
Son düzenleme:
Shigatsu wa Kimi no Uso nerede :( En iyisi bana göre odur o yıl içerisinde. Popülaritenin canı cehenneme.

Sonunda no game serisinin hakkını veren birini gördüm.Sitedekilere önermiştim beni yanılttın diyorlardı ecchi varmış falan filan... Bence iyiydi baya.
Kim ne diyor bilmem ama No Game No Life izlediğim en harika şeylerden biriydi,

Shigatsu konusunda da katılıyorum, yılına dikkat etmemiştim ama ankette olmaması cidden üzdü şimdi :'(..
 
Kim ne diyor bilmem ama No Game No Life izlediğim en harika şeylerden biriydi,

Shigatsu konusunda da katılıyorum, yılına dikkat etmemiştim ama ankette olmaması cidden üzdü şimdi :'(..
Başka zaman Madhouse yapmış derler görselliği de tam renk cümbüşüydü.Ben iki kardeşi de sevmiştim Lelouch tarzı güzel ilerliyorlardı.

Shigatsu güncel seyrederken çoğunluk sonunu tahmin etti ama ona rağmen her hafta izletip sonunda duygusallaştırdı.Mükemmel cidden.Oda da mangasını baya övmüş.
 
Bunları nereden alıyorsun ki ? Shigatsu'nun olmaması denmiş zaten büyük eksiklik. Bunun popülarite ile de ilgisi yok. Shigatsu çok popülerdi yayınlandığı dönem.

Mesela birde Ping Pong'ta yok. Ping Pong gelmiş geçmiş en iyi spor animesi bile olabilir ama bu listeye girememiş. Bence anketi aldığın yere göre değiştirerek eklesen daha iyi olur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık