Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2008 Yılının En İyi Animeleri

2008 En iyileri (3lü oy)

  • Toradora

    Kullanılan: 16 37.2%
  • Vampire Knight

    Kullanılan: 1 2.3%
  • Kiss x Sis (TV)

    Kullanılan: 4 9.3%
  • Kuroshitsuji

    Kullanılan: 6 14.0%
  • Itazura na Kiss

    Kullanılan: 5 11.6%
  • Special A

    Kullanılan: 2 4.7%
  • Skip Beat!

    Kullanılan: 6 14.0%
  • Rosario to Vampire

    Kullanılan: 4 9.3%
  • Soul Eater

    Kullanılan: 16 37.2%
  • One Outs

    Kullanılan: 28 65.1%

  • Kullanılan toplam oy
    43
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın


OY KULLANMADIĞINIZ SENELERDE OY KULLANABİLİRSENİZ İYİ OLUR ARKADAŞLAR

2008 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız :)


Toradora!



Lise ikinci sınıfa başlayan Ryuuji Takasu sevimli ve sıradan bir çocuk olmasına rağmen, belalı biriymiş gibi görünen bir yüzü olduğu için çevresindekiler ondan kaçınmaktadır.

Ryuuji okulun ilk günü en yakın arkadaşı Yuusuke Kitamura ve uzun süredir hoşlandığı kız Minori Kushieda ile aynı sınıfta olduğunu görünce çok sevinir. Ancak beklenmedik bir anda “okulun en tehlikeli ve risk seviyesi yüksek yaratığı” denen ve aynı sınıfta olduklarını kısa süre sonra öğreneceği Taiga Aisaka’ya çarpar. Ufak yapılı ama oldukça vahşi bir kız olan Taiga da kendisi gibi arkadaşları, hatta ailesi tarafından bile dışlanan biridir.

Başta kavgayla başlayan ilişkileri, toplumdan dışlanmanın ortak derdiyle zamanla dostluğa ve sevgiye dönüşecektir.

Vampire Knight



Karlı bir kış gecesi, 5 yaşındaki Yuuki bir vampirin saldırısına uğrar. O’nu safkan bir vampir olan Kaname kurtarır. Kaname küçük Yuuki’yi kurtarmakla kalmaz, O’nu özel bir yatılı okul olan Cross akademisine ve okulun müdürüne emanet eder. Müdür Cross, hakkında hiç bir şey bilmediği Yuuki’yi evlat edinir. Yuuki daha öncesinde sahip olduğu geçmişini hatırlamamaktadır.

Aradan 10 yıl geçmiştir. Yuuki artık genç bir kız olmuş ve Müdür Cross’un özel okulunda çocukluk arkadaşı Zero ile birlikte muhafızlık yapmaktadır. Zero’nun ailesi küçüklüğünde safkan bir vampir tarafından öldürülmüş ve O da Yuuki ile birlikte Müdür Cross tarafından büyütülmüştür. Ayrıca vampirlerden ölesiye nefret etmektedir.

Okul gündüzleri insan olan öğrencilere, akşamlarıysa gece sınıfındaki vampirlere hizmet etmektedir. Yuuki ve Zero’nun da görevleri gündüz öğrencilerini, gececilerden korumaktır. Lord Kaname de gece sınıfındadır ve aynı zamanda diğer vampirlere başkanlık etmektedir. Yıllar önce kurtardığı Yuuki’ye karşı ise garip bir ilgi duymaktadır.

Kiss x Sis (TV)



Lise giriş sınavlarına hazırlanan Keita’nın kendisiyle kan bağı olmayan iki üvey kız kardeşi vardır. Keita’dan yaşça daha büyük Ako ve Riko, sınavlarına hazırlanmasına yardım etmek isterken bir yandan da Keita’nın sevgisi için birbirleriyle yarış içindedir.

Kuroshitsuji



Victoria döneminde İngiltere’nin en asil ailelerinden biri olan Phantomhive’lar bir yangın sırasında hayatlarını kaybederler.

Yangının ardından kaybolan Phantomhive’ların tek oğlu 12 yaşındaki Ciel Phantomhive; yanında Sebastian Michaelis adlı her konuda mükemmel bilgiye, terbiyeye ve yeteneğe sahip olan bir hizmetkarla birlikte 2 yıl sonra aniden ortaya çıkarak tüm malvarlıklarının ve işlerinin yönetimini devralır. Bir yandan da Sebastian’la birlikte, Kraliçe Victoria’nın ilgilenmesini istediği Londra’daki gizli davaları çözmektedir.

Ancak madalyonun arka yüzünde aslında Sebastian, Ciel’in geri dönebilmek için anlaşma yaptığı bir şeytandır…

Itazura na Kiss



Lise son sınıf öğrencisi Aihara Kotoko, ilk yılından beri Irie Naoki'yi sevmektedir. Okulun en üst sınıflarından "Sınıf A" da okuyan ve IQ'su 200 olan Irie Naoki, okulun ilk gününde bir konuşma yapar. Kotoko Naoki'yi ilk gördüğü andan itibaren ona vurulmuştur. Fakat yinede kötü bir durum vardır, o da okulun en salaklarının toplandığı "Sınıf F" dir. Kotoko Sınıf F'de okumaktadır ve Naoki Sınıf A'da okuduğundan dolayı ona aşkını anlatmaya bir türlü cesaret edememiştir. Çünkü kendisini ona layık görmüyordur.

Gizli hayranlığın 2 yılından sonra, kendine olan güvenini toplamış ve Naoki'ye bir mektup yazıp aşkını ilan etmeye karar vermiştir. Cesaretini toplayıp, mektupu Naoki'ye vermeye kalktığında (ki nerdeyse bütün okul bu olaya şahit olmuştur.) Naoki: "Bu mektubu istemiyorum." demiş ve reddetmiştir. Daha kötüsü, aptal kızlardan nefret ettiğini söylemiştir. Kotoko, okula hem rezil olmuştur hem de kalbi çok fena kırılmıştır ve aşkından vazgeçmeyi seçmiştir.

Kader bu ya, Kotoko'nun babasının yıkılmaz dediği ev 2 şiddetinde depremle yıkılmıştır. Ken-chan, okulda Kotoko için yardım parası toplamayı düşünmüştür. Irie Naoki'den de para ister, fakat gururlu Kotoko, bu teklifi rededer ve "Sana 2 yıl boyunca nasıl âşık olabildim." der. Babası, en iyi arkadaşının evinde bir süre kalabileceklerini söyler ve oraya doğru yol alırlar. Eve geldiklerinde kapının önünde "Irie" yazmaktadır. Kotoko sadece bunun bir benzerlik olabileceğini düşünmüştür, fakat kapıyı açtıklarında içeride Naoki'yi görür. Naoki'nin babası, Kotoko'nun babasının en iyi arkadaşlarından biridir ve kalmaları için onları evlerine davet etmişlerdir. Ve böylece, Kotoko'nun Naoki'yle geçireceği yaşamı başlamış ve aşkı da pekişmeye başlamıştır. Naoki'nin annesi, Kotoko'yu kendi gelinleri gibi görmekte ve onu Naoki'yle daha çok yakınlaştırmaya çalışmaya başlamıştır.

Special A



Special A son derece elit olan bir okuldaki en elit sınıftır okulun en
iyi 7 kişisi bu sınıftadır.
Ana
karakterler olan Hikari ve Kei nin babası çok yakın amerikan güreşi
arkadaşlarıdır. Bir gün Hikari ve Kei karşılaşırlar ve Hikari kendine
güvenerek Kei'ye meydan okur anacak yenilir bu Hikari'nin ilk
yenilgisidir ve bundansonra tek amacı Kei'yi yenmektir.

Skip Beat!



16 yaşındaki Kyoko Mogami, şarkıcı olmak isteyen çocukluk arkadaşı Shotaro ile beraber Tokyo'ya yerleşmiştir. Kyoko, kısa sürede ünlü olan Shorata'nın yemeğini yapmış, çamaşırını yıkamış kısacası tüm hayatını Shotaro'ya adamıştır. Ancak hayat o kadar da adil değildir. Shotaro'nun Kyoko'yu Tokyo'ya getirmesindeki tek amaç sadece onun işlerini yapmasıdır.

Ancak Shotaro için okulunu bırakan ve tüm hayatını Shotaro'ya adayan Kyoko farklı düşünmektedir. Bir gün Shotaro'nun yemeğini şirkete götüren Kyoko, Shotaro'nun menajeri ile konuşmasına kulak misafiri olur ve acı gerçeği öğrenir. Duydukları karşında şoka giren Kyoko'nun şalterleri atar ve Shotaro'ya saldırır. Shotaro, Kyoko'ya eğer intikam almak istiyorsa kendisinden daha büyük bir yıldız olmasını söyler.

Ancak Pandora'nın kutusu açılmıştır ve Kyoko'nun hayattaki tek amacı Shotaro'dan intikam almak olmuştur. Saçlarını kesip rengini açan Kyoko, küçük şeytanlarının da yardımıyla ünlü olmak için harakete geçer. Ancak şöhret Kyoko'nun sandığı kadar basit birşey değildir.

Rosario to Vampire



Akıl almaz bir tesadüf sonucu Tsukune Aono, kendisini bir şekilde Youkai Akademisi’ne kabul ettirir. Sadece canavarların (youkai) gittiği bu okuldan tam da kaçmayı düşünürken, Moka adında çok güzel bir kızla karşılaşır ve fikrini değiştirir.

Ancak boynundaki kolye çıkartılınca Moka, gerçek formuna dönüşür: Çok güçlü bir vampire.

Soul Eater



* Ookubo Atsushi'nin Shounen Gangan'da yayınlanan mangasından uyarlanmıştır.

Silah teknisyenleri yetiştiren Shinigami teknik okulunda geçen seri, her biri birer silah teknisyeni ve insan silahtan oluşan iki kişilik üç takımın çevresinde dönüyor. Teknisyenler, silahlarını bir "Ölüm Tırpanı"na dönüştürüp Shinigami tarafından kullanılmaya uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Bunu gerçekleştirmek içinse, 99 şeytan insanın ve bir cadının ruhunu toplamaları gerekiyor.

Not: Soul Eater'ın iki versiyonu bulunmaktaydı : Pazartesi günleri yayınlanan normal versiyonu ve Perşembe geceleri yayınlanan "Late Show" versiyonu. "Late Show" versiyonunda bölüm aralarında ve gelecek bölümlerin öngösteriminde bazı ekstra sahneler eklenmişti ancak serinin ana bölümü normal versiyona göre hiçbir farklılık içermiyordu.

Seri, 30 Eylül 2010'dan itibaren yeni açılış ve kapanış parçalarıyla, Soul Eater: Repeat Show (ソウルイーター リピートショー) adı altında TV Tokyo tarafından tekrar yayınlandı.

One Outs



Hiromichi Kojima, saatte 134 km hızla koşabilen ve kumara daha çok
benzeyen One Out adlı bir tür beysbol oyununun tartışmasız lideri olan
Toa Tokuchi ile karşılaşır. Tokuchi, Lycaons ile ilginç bir anlaşma
imzalamıştır: Anlaşmaya göre dışarı yolladığı her top için 5 milyon yen
alacak ama kaybettiği her puan için 50 milyon yen borçlanacaktır
 
One outs ile Soul Eater arasında kararsız kaldım ikisi de çok iyiydi.

Ondan sonra da izlediklerimden Toradora derim güzel seriydi.

Vampire Knight ise o zamanlar farklı bir anime sanıp izlemiştim.Kötü olmasa da şu an izlenmese de olur bir seri.
 
Code Geass'ın 2.sezonu ve Clannad'ın 2.sezonu 2008 yılında çıkmış. İkisi de şıklardaki hepsinden daha iyi;ama ikinci sezonlar sayılmıyordu sanırım. :D
 
Code Geass'ın 2.sezonu ve Clannad'ın 2.sezonu 2008 yılında çıkmış. İkisi de şıklardaki hepsinden daha iyi;ama ikinci sezonlar sayılmıyordu sanırım. :D
Daha önceki anketlerde 2. sezon denebilecek animeler vardı. Liste Türk Anime'ye göre ilk 10'dan alınıyormuş ondan böyle oluyor. Yoksa mesela 2014'te Shigatsu bile yoktu.
 
Clannad After Story açık ve net !! ama ankette yok :(
after story 12. sırada o yüzden yok. ilk 10da olsa bile devam serisi olduğu için ben almayacaktım ankete.

daha önceki senelerde devam serileri var demişsiniz ama sadece fma brotherhood var onun sebebi o sene nerdeyse hiç güzel anime çıkmayıp fma nın silip süpürmesiydi.

orjinal clannad 2007 de listede olacak 5. sırada

:)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık