Dressrosa arcı zamanlarında seri sonunda one piece çok daha ciddi ve karanlık bir tonda ilerler diye düşünüyordum ve öyle olmasınıda istiyordum ama maalesef Oda'nın 2005 de yaptığı mizahları 2026 da hala yapması yüzünden 6-13 yaş arası çocuklar için bir çizgi roman oldu resmen.
Wit stuido'nun remake yaparken mangaya çok bağlı kalmasını istemiyorum sırf bu yüzden. Fmab gibi değiştirseler bazı kısımlarıda Oda nın komik olmayan espirilerini görmesek çok güzel olurdu.
Biz de aynı bu şekilde düşünüyorduk daha ciddi, daha fazla bedel ödeneceği, plot armorun daha az olacağı, yapılan işlerin altından kalkmak için daha çok zeka, emek ve takım işinin olacağı bir manga bekliyordum ben.
Hiç aklıma gelmezdi tayfanın bu kadar geri planda kalacağı 30 yıl sonra bile Luffy'nin daha geriye gideceği vesaire ama şuan olan bu.
Daha önce dövüşürken 2 kere yatıp kalkıyorsa artık en az 3-5 kere yatıp kalkıyor, daha önce dövüş içerisinde üç şaklabanlık oluyorsa artık 10 oluyor, daha önce tüm arcda 2-3 kere plot armor var diyebiliyorsak şimdi herkes için 3-5 kere var diyoruz.
Tam marvel filmi tadında manga çıkartıyor bunun da alıcısı çok ama bana uymuyor.
Onepiece için en büyük eleştirimse dövüşlerinin berbat olmasıyla beraber karakterlerinde hiçbir gelişimin olmaması.
Koby alvidaya kölelik eden bi adamdan akainuyu durduracak cesareti bulan bir çocuğa dönüştü mesela bu karakter gelişimi değilmi?
Helmeppo sümüklü veledin tekinden yonko adası basmaya giden bi asker oldu ?
Coby ilk gösterildiğinde de bazı şeyleri yapmak için ittirilmeye ihtiyaç duyuyordu son gösterildiği attığı yumrukta da öyle. Tabiki her adımda güçlenince üzerine koymuş ama karakteri hala aynı karakter. Yarın yine Luffy ile karşılaştığında büyük bir şey yapacaksa yine Luffy'den gazı alıp yapacak. Bunu göreceksin.