Bir şeye karşı çıkmaya çalışmıyorum ki. Karakteri de savunmuyorum. Zaten kurgusal bir karakteri nasıl savunabilirim ki. Burada açık bir gerçekten bahsediyorum. Luffy'nin duyguları yok aptal bir karakter desem bir şey hissetmeyecek. Ama sorunu yanlış tanımlamış olacağım. Luffy bazı durumlarda kötü kurgulanmış bir karakterdir. Çoğu yerde kurtarıcı rolüne sokulması gerekiyor ve işin dışında tutulması gerekiyor. Tamam işin dışında tutalım Luffyi gelsin kurtarsın herkesi ama burada E.Oda bağlayamıyor. Belki bu sorular E.Odaya yöneltilse daha farklı bir şekilde çizmeye çalışacak. (sanmıyorum.)Bu durum karakteri düşürüyor işte neyine karşı çıkmış oldun ki bu mesajla ?
Bir de ilk zamanlarda bunun düzeleceğini bekliyorduk artı örneğin ilk dövüşlerinden atıyorum Croc ile dövüşürken 3-5 kere yatıp kalkmasının mantığı vardı daha seri yeniydi, karakter toydu vesaire ama hala devam etmesi hiçbir karakter gelişiminin olmaması durumu daha da kötü yapıyor karakteri gittikçe aşağı çekiyor.
Nika'nın olaya dahil olması da absürtlüğü arttırdı. Onepiece zaten herhangi bir karakterin karakter olarak gelişim gösterdiği bir seri de değil haliyle hangi karaktere kötü, çöp desen haksızlık yapmış sayılmazsın.
@Densetsu no Samurai da karakter aşağıda demiş.
Biliyorum siz aranızda karakterleri karşılaştırmayı seviyorsunuz ama ben o açıdan bakmıyorum. Adam resmen okuyucunun aklıyla dalga geçiyor 20 senedir. Ama okuyan kitle Luffy aptal ya deyip yediği için adam iyice bokunu çıkarıyor. Sıvıyor.