Nika Skypeia arcinda bir rituel esnasinda ilk defa gunes tanrisi olarak bahsedildi sonra balik adam arcinda, amazon lily arcinda hep gorduk Nika yeni bir sey degil hep vardi. Sadece Nika adi sonradan eklendi biz hep gunes tanrisi olarak biliyorduk hatirlarsaniz amazon lily kisminda Luffy fatihin hakisini saldiktan direkt gunes cizilmisti bunlar hep foreshadowing. Cogu ortak gorus Nika’nin yunan tanrisi Nike’den geldigini soyluyor ki ben de buna inaniyorum Nike yunancada fatih, fethetmek anlamlarina da geliyor. Bazi yerlerde Hz. Isa tasvirinde de yazdigini soyluyor ama Oda’nin boyle bir sey yapacagini dusunmuyorum. Fark ettiyseniz gunes tanrisinin sevildigi sayildigi yerler genellikle zulum gormus belli bir sistemden ayristirilmis topluluklar oluyor balik adamlar, elbaf devleri, amazon lily halki vesaire.
Ha konudan bagimsiz Luffy bu tanima uyuyor mu bilmiyorum guc konusunda Enel daha uygundu kisilik konusunda Fisher Tiger daha uygundu. Meyve 800 yildir Im ve bes kadimden kacmis, meyvenin adi degistirilmis paramecia yapilmis, gecmis tarihi silinmis meyve boylece kendini saklamis ne hikmetse kaderin evladi denilen Shanks meyveyi buluyor bizim Luffy de aciktim diye bunu yiyor. Shanks bence Luffy’den daha onemli bir konumda adam seriye yon veriyor istedigi sekilde parmaklarinda oynatiyor