Garp'ın geçmişini umarım düzgün yapar.Yazarin hatasi hepsi. Yasliliklarini boylesine karakterli cizdigi adamlarin gecmislerinde surungen olduklarini gorduk beni en cok hayal kirikligina ugratan da bu oldu. Bilmiyorum yani ben Roger’i One Piece’yi baslatan adam olarak gozumde cok buyutmusum. Shanks’in kaptani, dunyayi gezmis, kral olmus bir adami boyle gordugumde yasadigim hayal kirikliginin telafisi yok. Ayni seyler Garp icin de gecerli soyledikleriyle yaptiklari birbirini tutmayan 3 tane karakter say desem insanlara ilk siraya Garp’i yazarlar. Luffy serinin baslarindan balikadam kismina kadar korsan kral olacagim dedigi zaman ben de guluyordum ama gercekten o yonde saglam ilerliyor dediklerini gerceklestiriyor gucleniyor gucunu de iyi degerlendiriyor. Garp gibi gucunu icinde tutmuyor macera yasamak istiyor bu ugurda istese de istemese de gittigi yerlwrin kaderini degistiriyor. Bu demek oluyor ki Luffy ayni babasi Dragon gibi. Nefreti ve fikir edinme kabiliyetini babasindan almis hic dedesine cekmemis. Keza Dragon’un da Garp ile hic alakasi yok buyuk ihtimal Shanks gibi anne tarafina cekmisler ha Dragon oglunu dedesine emanet etti diye Garp karakterli bir insan diyemeyiz bu flashback’ta Garp hisseleri tamamen yerlerde cunku saf guc hic bir ise yaramiyor. Bu kadar guclu olmasina ragmen on yillar boyunca bir sey yapmamis bak ay degil yil degil on yillar boyunca yerinde saymis. Roger en azindan bu duzene comak sokmayi biraz basarmis onunla ayni gucte dedigimiz Garp’in pek bi alametini goremedik