Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1166: Yeni Masallar

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 40 58.8%
  • Orta

Kullanılan: 19 27.9%
  • Kötü

Kullanılan: 9 13.2%

• Kullanılan toplam oy
    68
Garp'ı hep smoker'a benzetiyorlar ama alakası bile yok. Öncelikle smoker'ın bu heriflerden(Imu vs) haberi yok, ikincisi smoker Garp'ın 8 mil yanına bile yaklaşamaz güç olarak, ona rağmen emirleri reddeden biri. Smoker halkı korumak için bu kadar uğraşıyor, ekip arkadaşlarını değil. Senelerdir Garp'ın yaptığını iddia ettikleri şeyin gerçeğini yapan bir herif. Adalarda hatunlarla takılıp keyif sürerken Roger'ın adını duyunca anca götünü kaldırıyor Garp, smoker öyle mi? Herifin defalarca nerede yavşak puşt korsan varsa içeri tıktığını defalarca gördük, Garp'ın neyini gördük? Şimdi diyeceksiniz ki Smoker da Garp'ın Roger'ı kovaladığı gibi Luffy'i kovalıyor, aynı şey. Bunların da alakası yok, Roger'ı idamında söylediği sözler sonrası dünyaya nasıl etki ettiğini bizzat yaşayan biri Smoker, herifin gözünde ne kadar ipsiz sapsız varsa denizlere açılıp katliam yapıyor onbinlerce adada, travmatik bir durum adam için belli ki, herif perspektifinde böyle bir adam = düzensizlik ve katliam. Luffy'de de bu potansiyeli daha serinin başında gördüğü için yılanın başını büyümeden kesmeye çalışıyor, kişisel münakaşasından değil. Zaten Luffy ile olan iletişimi incelerken sinir ve nefret yok herifte, sadece yapması gerektiği şeyi yapmaya çalıştığı belli, bir de Roger ile Garp'a bakın, nasıl da ihtirasla saldırıyorlar birbirlerine. O yüzden geçiniz efendim.

Xebec söylediği söz ile Harald'ı kendi üstüne mi koydu onu tam anlayamadım.

Dünyayı yıkabilecek tipte bir güç varsa da buna ancak Harald sahiptir sahip olabilir diyor.
Elbaph’in sakladigi bir hazine var Loki fbsi basladigi sirada Harald oldurulurken bir sandik caliniyordu buyuk ihtimal o meyve ile alakalidir. Harald’in meyve yemesi sonucunda buyuk bir guce sahip olacagini dusunmustur
Bundan hemen sonraki diyalog Galley-La devlerinden bahsediyor. Xebec, Harald'ın Galley-La devlerini komuta edebileceğini düşündüğü için öyle söylüyor.

Xebec söylediği söz ile Harald'ı kendi üstüne mi koydu onu tam anlayamadım.

Dünyayı yıkabilecek tipte bir güç varsa da buna ancak Harald sahiptir sahip olabilir diyor.
Mariejois'deki hasır şapkadan anladığımız kadarıyla JoyBoy/Nika bir devdi.
Xebec'in kendisi de Davy D. Jones'u örnek alıp peşinden giden biri.
Kaderin onları bir araya getirdiğini düşünüyor bir nevi.

Xebec'in aklındaki şey muhtemelen şu;
Bu iki zıt gücün, yani Nika (Harald) ve Davy D. Jones (Xebec)'in birlikte savaşıp dünyadaki sistemi yıkma ve kendisinin kral olması.
O yüzden bu tarz bir güce yine eskiden olduğu gibi Harald layıktır demeye getiriyor. Muhtemelen Harald Nika meyvesini yese, tıpkı Luffy gibi devleşme gücünü kullansa zaten dev olan vücudu aşırı dev olacak ve elleriyle kıtaları, adaları hatta Red Line'i yerinden sökebilecek güce ulaşacaktı.

Ek: Bi de davul sesi var tabi, o sesle Robot gibi belki o gemi yapanları da uyandırabileceğini düşünüyordur. En son o devleri buzula hapsedilmiş şekilde görmüştük galiba.

Internette Galley-La devlerinin Nuh'un gemisini inşa ettiklerine dair bir teori var.

Tahminen Xebec bu devlere antik silah tarzında bir şey inşaa ettirmeyi planlıyordu lakin Xebec'i dinlemeleri için bir sebepleri olmadığı için Harald'a ihtiyaç duydu. Onları harekete geçirecek kişi Harald demesinden çıkardığım sonuç ise Harald'a yedirmek istediği meyve ile alakalı. (Belki de o devlerin halen hayatta olduklarını düşünüyor da olabilir, biz onların donmuş olduklarını düşündüğümüz için böyle konuşuyoruz)

Harald meyveyi yer -> Galley-La devleri uyanır -> Harald'ı dinlerler

Garp'ı hep smoker'a benzetiyorlar ama alakası bile yok. Öncelikle smoker'ın bu heriflerden(Imu vs) haberi yok, ikincisi smoker Garp'ın 8 mil yanına bile yaklaşamaz güç olarak, ona rağmen emirleri reddeden biri. Smoker halkı korumak için bu kadar uğraşıyor, ekip arkadaşlarını değil. Senelerdir Garp'ın yaptığını iddia ettikleri şeyin gerçeğini yapan bir herif. Adalarda hatunlarla takılıp keyif sürerken Roger'ın adını duyunca anca götünü kaldırıyor Garp, smoker öyle mi? Herifin defalarca nerede yavşak puşt korsan varsa içeri tıktığını defalarca gördük, Garp'ın neyini gördük? Şimdi diyeceksiniz ki Smoker da Garp'ın Roger'ı kovaladığı gibi Luffy'i kovalıyor, aynı şey. Bunların da alakası yok, Roger'ı idamında söylediği sözler sonrası dünyaya nasıl etki ettiğini bizzat yaşayan biri Smoker, herifin gözünde ne kadar ipsiz sapsız varsa denizlere açılıp katliam yapıyor onbinlerce adada, travmatik bir durum adam için belli ki, herif perspektifinde böyle bir adam = düzensizlik ve katliam. Luffy'de de bu potansiyeli daha serinin başında gördüğü için yılanın başını büyümeden kesmeye çalışıyor, kişisel münakaşasından değil. Zaten Luffy ile olan iletişimi incelerken sinir ve nefret yok herifte, sadece yapması gerektiği şeyi yapmaya çalıştığı belli, bir de Roger ile Garp'a bakın, nasıl da ihtirasla saldırıyorlar birbirlerine. O yüzden geçiniz efendim.
Roger ile Garp arasında belki kişisel bir rekabet var ne biliyorsun birbirlerine öyle saldırması ne anlama geliyor?

Ayrıca Garp'ın Xebec'i düşündüğünü kurtarmaya çalıştığını ve onunla empati kurduğunu gördük. Adada daha büyük bir tehlike olunca Roger ile ittifak bile kurdu ateşkes yaptı. Roger ona gel gemime çık dedi Adamın Denizcilerde niye kalmaya devam ettiğini de gördük. Denizcileri korumak değil amaç. Bunu yüzeysel diyip geçiyonuz. Amacı gerçek Denizci adalet duygusuna sahip en alttaki er Denizcilere sahip çıkmak. Coby ve Helmeppo'yu seçmesi bir korsan ile olan ilişkisini duymasına rağmen onların iyi birer Denizci olduğunu düşünmesi olsun adamın amacının ne olduğu ortaya çıkıyor. Sengoku ile olan muhabbeti de önemli. Sengoku 10 milyonlarca Denizci personeli var herkesin izleyemezsin diyor. Bu Garp'a yönlendirilen şunu niye durdurmadı bunu niye durdurmadı eleştirilerinin direk cevabı.

Üstüne üstlük Imu'dan Garp'ın haberi var mı o da belli değil. Satürn'ü bile ilk kez burada görüyor. Direk dalıyor. Katliamlardan haberi olmadığı da gösterildi. Bu açıklamalar sana yeterli gelir gelmez onu bilemem. Ama Oda Garp'ın bu pisliklere bulaşmayan vicdanlı bir adam olduğunu gösteriyor. Ayrıca halkı kurtardığı gösterilmedi dedin Tanrı Vadisinden kurtulan halkı gemisine aldıran da oydu.

Bu konuda kesinlikle objektif olduğunuzu düşünmüyorum.

Her şeyi geçtim en büyük eleştiriyi alması gereken rezil üçlü WB Kaido BM'ye de bir eleştirinizi görmedik. Roger ve Garp Rocks'ın üzerindeki laneti kaldırmaya uğraşıp bunu başardıktan sonra yerde yatan kaptanlarını 3 tane sırtlanın eline bırakmış tipler bunlar.

Bu arada profilinde Coby resmi var. O bile hayatını kurtaran gözünün önünde hiçbir sivile zarar vermemiş sempatı duyduğu hayalini gerçekleştirmesi için ona ön ayak ve ilham olan Luffy'nin MarineFord'ta abisini kurtarmak için oraya geldiğini bile bile durdurmaya çalışmadı mı? Bunu nasıl açıklıyorsunuz mesela?

Son düzenleme:
Yazarin hatasi hepsi. Yasliliklarini boylesine karakterli cizdigi adamlarin gecmislerinde surungen olduklarini gorduk beni en cok hayal kirikligina ugratan da bu oldu. Bilmiyorum yani ben Roger’i One Piece’yi baslatan adam olarak gozumde cok buyutmusum. Shanks’in kaptani, dunyayi gezmis, kral olmus bir adami boyle gordugumde yasadigim hayal kirikliginin telafisi yok. Ayni seyler Garp icin de gecerli soyledikleriyle yaptiklari birbirini tutmayan 3 tane karakter say desem insanlara ilk siraya Garp’i yazarlar. Luffy serinin baslarindan balikadam kismina kadar korsan kral olacagim dedigi zaman ben de guluyordum ama gercekten o yonde saglam ilerliyor dediklerini gerceklestiriyor gucleniyor gucunu de iyi degerlendiriyor. Garp gibi gucunu icinde tutmuyor macera yasamak istiyor bu ugurda istese de istemese de gittigi yerlwrin kaderini degistiriyor. Bu demek oluyor ki Luffy ayni babasi Dragon gibi. Nefreti ve fikir edinme kabiliyetini babasindan almis hic dedesine cekmemis. Keza Dragon’un da Garp ile hic alakasi yok buyuk ihtimal Shanks gibi anne tarafina cekmisler ha Dragon oglunu dedesine emanet etti diye Garp karakterli bir insan diyemeyiz bu flashback’ta Garp hisseleri tamamen yerlerde cunku saf guc hic bir ise yaramiyor. Bu kadar guclu olmasina ragmen on yillar boyunca bir sey yapmamis bak ay degil yil degil on yillar boyunca yerinde saymis. Roger en azindan bu duzene comak sokmayi biraz basarmis onunla ayni gucte dedigimiz Garp’in pek bi alametini goremedik
Garpın hükümeti devirmek gibi bi misyonu yok bunu kaçırıyosun bence usta garpın olayı nerde kötülük görürse karşısında durması luffy-garp benzerliğini tayfada vurguluyor zaten ama hedefleri farklı yani.

Dragon seride kimseyle kıyas edilemeyecek bi adam ama farkındaysan adada sivilleri önemseyen 2 denizci var garp-dragon benzerlik yok demek çok uçurum kaçıyor garpın biz ne yaptığını ne gibi aksiyonlar aldığını özel olarak görmedik tek gördüğümüz zulüm veya kötülük olan biyerde denizciler ve halkın yanında olması ha denizci erleride kötü orası biraz problem ama garp hisseleri düştü denmezde yazarın zorlama senaryo ile kurtarma çabasından ötürü sorun çıkıyor bitık.

Rogerın yaptığı evet hükümete darbe vuruyor ancak halkada darbe vuruyor yani getirisi var götürüsü var.

Ben garp ve rogera özel bir geridönüş görmeden net eleştirmemek gerektiğini düşünüyorum halen çünkü önceden sunulan şeyler hep çürüyor.

1- smoker emirleri reddediyor garp emirlere çok bağlı bir adammı ?
2-garpı seride 2 aksiyonda gördün ikisindede sivilleri kurtarıyordu ayrıca fuusha köyünede tabelasını asıp oraya saldıran korsanları indiriyordu garp gördüğün her sahnede.
3- Adamın izin gününe laf ediyosan hangi akılla ettin bilemedim
4- tanrı vadisinde garpın amacı rogermıydı sence orda ne olduğunu bilmeden gidiyor görünce yaptıkları rogerla alakasız :)
5-garp için odanın canon kaynaklarında biçok korsanı indirdiği bissürü kahramanlığının olduğu geçer avatarına koyduğun koby gibi bissürü denizci askerine ilham olup adalet anlayışlarınada yön veren bi adam garp rogerla olayı ne bilinmez ama rogera saldırması görevidir.

1- smoker emirleri reddediyor garp emirlere çok bağlı bir adammı ?
2-garpı seride 2 aksiyonda gördün ikisindede sivilleri kurtarıyordu ayrıca fuusha köyünede tabelasını asıp oraya saldıran korsanları indiriyordu garp gördüğün her sahnede.
3- Adamın izin gününe laf ediyosan hangi akılla ettin bilemedim
4- tanrı vadisinde garpın amacı rogermıydı sence orda ne olduğunu bilmeden gidiyor görünce yaptıkları rogerla alakasız :)
5-garp için odanın canon kaynaklarında biçok korsanı indirdiği bissürü kahramanlığının olduğu geçer avatarına koyduğun koby gibi bissürü denizci askerine ilham olup adalet anlayışlarınada yön veren bi adam garp rogerla olayı ne bilinmez ama rogera saldırması görevidir.
1 - ben garp değil demedim ki, aynı şeyi yapıyorlar zaten, ama aynı niyetle yapmıyorlar.
2 - Gördüğüm her sahnede mi, adam 20 kere göründü bir elin parmaklarını geçmez hayrı.
3 - Sigortası yatıyorsa sorun yok
4 - Tabii ki de Roger, adını duyunca anca götünü kaldırıyor.
5 - Gördük "canonda" geçenlerin nasıl çıktığı, denizcilerin laflarını canın almakla, poltikacının sözünü yemin almak arasında fark yok.
6 - Coby'e ilham olan Garp felan değil, Luffy varken şunu demen çok komik.

Anlaşılan sadece Roger ve Garp'ı almamışlar ufak çaplı bir VS atmışlar.
Bu da Gaban'ı görünce neden Sommers'in güçlü bir adam görünce Garling'in verdiği tepkiyi verdiğini açıklıyor.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık