Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1164 Spoiler Yorumları

1751 tarihli hiciv romanı Peregrine Pickle'ın Maceraları'nda "Davy Jones" ifadesi onun kötü niyetli bir ruh olarak tasviri yer alır:

Davy Jones'un ta kendisi değilse kahrolayım: Onu yuvarlak gözlerinden, üç sıra dişinden, boynuzlarından ve kuyruğundan ve burun deliklerinden çıkan mavi dumanından tanıyorum. Cehennemin çocuğu, o alçak muhafız benden ne istiyor? Denize ilk çıktığımdan beri ne cinayet işlediğimden ne de kimseye haksızlık ettiğimden eminim." Aynı Davy Jones, denizcilerin mitolojisine göre, derinliklerin tüm kötü ruhlarına hükmeden şeytandır ve genellikle çeşitli şekillerde görülür; kasırgaların, gemi kazalarının ve denizci bir yaşamın maruz kaldığı diğer felaketlerin arifesinde, gemi halatlarının arasında tüneyerek; sadık zavallıyı ölüm ve keder konusunda uyarır.

1163. bölüm spoiler'ında Imu, Xebec'i Davy Jones olarak tanımlar. Xebec daha sonra "Ama vaat edilenin yerine getirilmesi gerektiğine katılıyorum" der.

Sanırım bu, Davy Jones'un Imu ile bir Şeytan Sözleşmesi imzalamış olmasına gönderme yapıyor. "Söz" anlamında.

O kadar kişi varken neden ihanet etme ihtimali %1000000000000 birisiyle ittifak yapsın.Luffy'nin blackbeard ile ittifak yapması için tayfası,filosu,diğer dostları ölmesi ya da yakalanması gerekir.Anca o zaman ittifak yapabilir bunun olmasının imkanı yok.Blackbeard ile ittifak yaparsa kazanan taraf Blackbeard olur.Nedenini biliyorsundur.
O kadar kişi varken dedin, Luffy'nin ittifak yapabileceği Karasakal kadar IMU'yu ve Imu'nun güçlerini tehdit edici birini söyler misin?

Tekrar söyleyeyim;
One Piece evrenindeki ittifak kavramı ile gerçek hayattaki "güvenilir" ittifak kavramı aynı değil. Luffy ile Blackbeard eğer Imu'yu tek başına yenemeyeceklerini anlarlarsa ve o esnada ikisi de Imu'nun karşısındaysa "GEÇİCİ SÜRELİĞİNE" güç birlikteliği yaparlar. İşte One Piece evreninde ittifak tam olarak bu. Adamlar zaten korsan, yani zaten normal iki devlet benzeri ittifak yapamazlar. Bu doğalarına ters.

Güç birlikteliği yapıp Imu'yu devirdiklerinde zaten Shounen mangaların doğası gereği final boss o ortaklardan biri olur. Yani zaten Luffy ile Blackbeard savaşacaklar. Ama önce kendilerinden daha büyük bir tehlikeyi daha büyük bir kötülüğü yok etmeliler.

Gerçek hayattan örnek istiyorsan gerçek hayattan vereyim One Piece'deki ittifak kavramını:
ABD ile Rusya her zaman birbirlerinin rakibidir, birbirlerine güvenmezler ve sürekli savaş halindedir. Ama eğer birgün Çin tüm dünya için tehlike yaratmaya başlarsa, önüne gelene nükleer bomba atarsa, bu iki ülke Çin'e karşı güçlerini birleştirir. Önce Çin'i yok ederler veya savaşamayacak düzeye getirip Çin'in silahlarını vs ele geçirirler.. İşte ondan sonra "bu dünyaya iki güçlü ülke çok" diyerek birbirlerine girerler. Ama eğer orada güçlerini birleştirmezlerse Çin ikisinin de içinden geçer.

Ha ben ittifak istiyor muyum? Hayır elbette, umarım şu an Mariejois'e saldıran Blackbearddir de Imu ile tek başına savaşıp Imu'nun güçlerini alır. Ondan sonra Luffy vs Blackbeard olur. Ama ne yazık ki ittifak yolu gözüküyor. Imu Xebec gibi bir hayvanı bile dağıttıysa, Blackbeard'in işi biraz zor. Karanlık ve Aydınlık birlikte savaşmalı.

Son düzenleme:
O kadar kişi varken dedin, Luffy'nin ittifak yapabileceği Karasakal kadar IMU'yu ve Imu'nun güçlerini tehdit edici birini söyler misin?

Tekrar söyleyeyim;
One Piece evrenindeki ittifak kavramı ile gerçek hayattaki "güvenilir" ittifak kavramı aynı değil. Luffy ile Blackbeard eğer Imu'yu tek başına yenemeyeceklerini anlarlarsa ve o esnada ikisi de Imu'nun karşısındaysa "GEÇİCİ SÜRELİĞİNE" güç birlikteliği yaparlar. İşte One Piece evreninde ittifak tam olarak bu. Adamlar zaten korsan, yani zaten normal iki devlet benzeri ittifak yapamazlar. Bu doğalarına ters.

Güç birlikteliği yapıp Imu'yu devirdiklerinde zaten Shounen mangaların doğası gereği final boss o ortaklardan biri olur. Yani zaten Luffy ile Blackbeard savaşacaklar. Ama önce kendilerinden daha büyük bir tehlikeyi daha büyük bir kötülüğü yok etmeliler.

Gerçek hayattan örnek istiyorsan gerçek hayattan vereyim One Piece'deki ittifak kavramını:
ABD ile Rusya her zaman birbirlerinin rakibidir, birbirlerine güvenmezler ve sürekli savaş halindedir. Ama eğer birgün Çin tüm dünya için tehlike yaratmaya başlarsa, önüne gelene nükleer bomba atarsa, bu iki ülke Çin'e karşı güçlerini birleştirir. Önce Çin'i yok ederler veya savaşamayacak düzeye getirip Çin'in silahlarını vs ele geçirirler.. İşte ondan sonra "bu dünyaya iki güçlü ülke çok" diyerek birbirlerine girerler. Ama eğer orada güçlerini birleştirmezlerse Çin ikisinin de içinden geçer.

Ha ben ittifak istiyor muyum? Hayır elbette, umarım şu an Mariejois'e saldıran Blackbearddir de Imu ile tek başına savaşıp Imu'nun güçlerini alır. Ondan sonra Luffy vs Blackbeard olur. Ama ne yazık ki ittifak yolu gözüküyor. Imu Xebec gibi bir hayvanı bile dağıttıysa, Blackbeard'in işi biraz zor. Karanlık ve Aydınlık birlikte savaşmalı.
Shanks,Loki,Devlerin geri kalanı,Devrim ordusu,Law,Wano ekibi,Dressrrosa ekibiDevrim Ordusu,Katakuri'nin ekibi,Buggy bile yardım eder.Bunlar varken Karasakal ile ittifak yapması acayip riskli.En fazla İmpel Down benzeri olur.Habersiz birbirine yardım ederler,olacaksa en fazla bu olur.Kısa süreliğine bile ittifak yapacaksan onun ihanet etmemesi için kozun olması lazım anca böyle o ittifak yürür.Crocodile'da İvankov'un tehdidi vardımRob Lucci ise güçsüz olduğu için ve Egghead zaten saçmalıktı ittifak yapmak gereği yoktu.Gear 5 dönüşüp ışık hızılya seraphimleri lastik yapıp durdurabilirdin.

Shanks,Loki,Devlerin geri kalanı,Devrim ordusu,Law,Wano ekibi,Dressrrosa ekibiDevrim Ordusu,Katakuri'nin ekibi,Buggy bile yardım eder.Bunlar varken Karasakal ile ittifak yapması acayip riskli.En fazla İmpel Down benzeri olur.Habersiz birbirine yardım ederler,olacaksa en fazla bu olur.Kısa süreliğine bile ittifak yapacaksan onun ihanet etmemesi için kozun olması lazım anca böyle o ittifak yürür.Crocodile'da İvankov'un tehdidi vardımRob Lucci ise güçsüz olduğu için ve Egghead zaten saçmalıktı ittifak yapmak gereği yoktu.Gear 5 dönüşüp ışık hızılya seraphimleri lastik yapıp durdurabilirdin.
Dostum aklına gelen her güçlü karakteri say demedim, "Imu için Blackbeard seviyesinde risk oluşturacak" karakterleri say dedim.
Hani "Yami Yami & Gura Gura" var ya, tüm meyveleri devre dışı bırakan bir güç ve gerekirse tüm dünyayı yok edebilecek bir güç.

Loki'ye gelince, yazıtlarda gördüğümüz kadarıyla Loki zaten bizim ekiple birlikte savaşacak. İttifak'a gerek yok.
Shanks ise bu işe karışmayacak zaten, onun derdi Blackbeard'in peşinden gitmek ve Luffy'nin yolunu temizlemek. Muhtemelen Blackbeard tarafından öldürülecek.

Devrim ordusunun, Dressrosa ordusunun, Katakuri ordusunun, Buggy'nin Imu'ya karşı hiçbir "tehditkar" gücü yok.
Imu dediğimiz karakterin bi domi-reversi olayına veya farklı bir büyüsüne bakar hepsi.

Özetle bu saydığın tüm ekip sadece Imu vs Luffy & Blackbeard olurken, alt seviye karakterleri (denizci amiralleri, koramiralleri, kutsal şovalyeleri vesaire) tutacak karakterler.

Ama madem buraya geldik, sebebini açıklayayım;

Gorosei, Imu ve Nika'da farkettiysen işlenen bir tema var. Göksel varlık.

Güneş-Luffy
Merkür-Warcury
Venüs - Nasjuro
Dünya - Imu
Ay - Garling
Mars - Mars
Jupiter - Jupeter
Satürn - Rahmetli
Uranus - Antik Silah
Pluto - Antik Silah

Peki bunlar gibi "göksel" bir varlık olan başka kim var?
Tabii ki Blackbeard. Karadelik.

Gördüğün üzere, şu an diğer karakterlerin gerçek anlamda Imu için hiçbir anlamı yok.

Şu ana kadar Imu'nun dünyası "dünya merkezli bir evren" modelini temsil ediyor.
Dünyayı merkezden alıp, güneş merkezli bir evren modeline geçiş yapılacak.
Her iki evren modelini de en fazla tehdit eden karakter de Karasakal.

Son düzenleme:
Dostum aklına gelen her güçlü karakteri say demedim, "Imu için Blackbeard seviyesinde risk oluşturacak" karakterleri say dedim.
Hani "Yami Yami & Gura Gura" var ya, tüm meyveleri devre dışı bırakan bir güç ve gerekirse tüm dünyayı yok edebilecek bir güç.

Loki'ye gelince, yazıtlarda gördüğümüz kadarıyla Loki zaten bizim ekiple birlikte savaşacak. İttifak'a gerek yok.
Shanks ise bu işe karışmayacak zaten, onun derdi Blackbeard'in peşinden gitmek ve Luffy'nin yolunu temizlemek. Muhtemelen Blackbeard tarafından öldürülecek.

Devrim ordusunun, Dressrosa ordusunun, Katakuri ordusunun, Buggy'nin Imu'ya karşı hiçbir "tehditkar" gücü yok.
Imu dediğimiz karakterin bi domi-reversi olayına veya farklı bir büyüsüne bakar hepsi.

Özetle bu saydığın tüm ekip sadece Imu vs Luffy & Blackbeard olurken, alt seviye karakterleri (denizci amiralleri, koramiralleri, kutsal şovalyeleri vesaire) tutacak karakterler.

Ama madem buraya geldik, sebebini açıklayayım;

Gorosei, Imu ve Nika'da farkettiysen işlenen bir tema var. Göksel varlık.

Güneş-Luffy
Merkür-Warcury
Venüs - Nasjuro
Dünya - Imu
Ay - Garling
Mars - Mars
Jupiter - Jupeter
Satürn - Rahmetli
Uranus - Antik Silah
Pluto - Antik Silah
Garp- Galaxsy

Peki bunlar gibi "göksel" bir varlık olan başka kim var?
Tabii ki Blackbeard. Karadelik.

Gördüğün üzere, şu an diğer karakterlerin gerçek anlamda Imu için hiçbir anlamı yok.

Şu ana kadar Imu'nun dünyası "dünya merkezli bir evren" modelini temsil ediyor.
Dünyayı merkezden alıp, güneş merkezli bir evren modeline geçiş yapılacak.
Her iki evren modelini de en fazla tehdit eden karakter de Karasakal.

Xebec bayağı şey biliyor ama tabiki bunları öğrenemeyeceğiz şuan. İstediği 2 meyve vardı belki ölmeden önce bunlarla alakalı birşeyler görürüz. Bunlar muhtemelen luffy'nin meyve ve elbaf'ın efsane meyvesi. joy boy ve davy jones vurgusu belki istediği meyvelerle bağlantılı olabilir. Acaba Davy jones elbaf'ın efsane meyvesini yiyen kişi çıkar mı? Imu'nun elbaf'ta luffy'lere denk gelmesi, elbaf'ın efsane meyvesi, tesadüf değil gibi. elbaf vs'sinde meyve gücünü gördükten sonra raftelde tüm fb gösterildiğinde teyit edilir. Xebec tamam güçlüsün cesursun falan ama Imu joy boy'dan daha çok korkuyordur eleman bildiğin ana karaktermiş, hakisi egghead'de titretti fakat davy jones'ta belliki az değilmiş.

Bu arada Imu yüzyıllardır yaşıyor diye biliniyor. Garip güçleri, yaptıkları normal olmadığını zaten gösteriyor. Bunlar siyah alevle açıklanamayacak şeyler. Bir ihtimal zamanın ope ope kullanıcısı buna ölümsüzlük mü verdi acaba? Diğer güçlerinide o çağırma kitabı gibi şeyden öğrenmiş olabilir. Belki o kitap D.'lerin bir hazinesiydi ve çaldı, sonrasında D.'leri öldürdü.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık