Korsanlar soykırımı durduracaksa donanma kurumunu baştan kapatalım o zamanWB karaktersizi sadece bir arkadaşı kurtarmaya geldim bana aşık olursa sorun yok diyor. Orada insanlar katlediliyor çocuklar ölüyor. Ama bir arkadaşı kurtarmak için gelmiş. Rezil adam yav. Umarım önümüzdeki bölüm yanıltır bizi.
Etrafında kötü bir şey oluyorsa engel olmaya çalışırsın. Örneğin Dragon. Korsan olup olmaman seni bundan azat etmiyor. Eğer ediyorsa o zaman korsan olmayı seçmenin denizci olmaktan daha aşağılık bir şey olduğunu söylemek gerekiyor. Abi onlar korsan ondan böyle şeyler beklemiyorum demek abi onlar katil onlardan insanlık beklemiyorum demek gibi bir şey. İyi de katil olmak zaten kötü bir durum.Korsanlar soykırımı durduracaksa donanma kurumunu baştan kapatalım o zaman
Ustat kotu anlamda soylemiyorum bunu ama bazen cok evirip ceviriyorsunEtrafında kötü bir şey oluyorsa engel olmaya çalışırsın. Örneğin Dragon. Korsan olup olmaman seni bundan azat etmiyor. Eğer ediyorsa o zaman korsan olmayı seçmenin denizci olmaktan daha aşağılık bir şey olduğunu söylemek gerekiyor. Abi onlar korsan ondan böyle şeyler beklemiyorum demek abi onlar katil onlardan insanlık beklemiyorum demek gibi bir şey. İyi de katil olmak zaten kötü bir durum.
Arkadaşın yazdığını okurkenUstat kotu anlamda soylemiyorum bunu ama bazen cok evirip ceviriyorsunArkadasin yorumu ile ayni yere cikiyor senin soyledigin. O bir cumle kurmus sen alti cumle
![]()
Ne anladın oradan merak ediyorum.Ustat kotu anlamda soylemiyorum bunu ama bazen cok evirip ceviriyorsunArkadasin yorumu ile ayni yere cikiyor senin soyledigin. O bir cumle kurmus sen alti cumle
![]()
WB arkadaşını kurtarmak için gelmiş ancak orada kutsallara/ denizcilere karsı savasirken çizilmiş, masumlara yardım.ediyor yaniWB karaktersizi sadece bir arkadaşı kurtarmaya geldim bana aşık olursa sorun yok diyor. Orada insanlar katlediliyor çocuklar ölüyor. Ama bir arkadaşı kurtarmak için gelmiş. Rezil adam yav. Umarım önümüzdeki bölüm yanıltır bizi.
Soykırımı yapanları destekleyen donanma Rocks korsanları bunu durduracaksa o zaman bütün meşrutiyeti Rocks korsanlarına verelim vergileri o toplasın ülkelerden her bir tayfa üyesine adalet yazılı kıyafet verelim giysinlerWB arkadaşını kurtarmak için gelmiş ancak orada kutsallara/ denizcilere karsı savasirken çizilmiş, masumlara yardım.ediyor yani
Peki Garp da Roger için geldi onu da kutsallara denizcilere karşı çikarken görecek miyiz acaba
Önümızdeki bölüm yaniltmasi gereken kişi Garp, WB değil.
Bir de WB Tanrı Vadisi yetimi Teachi alıyor 30 sene bizzat tayfasında besliyor, peki Garp da Tanrı Vadisi yetimini almiş mı yanina, bu konuda da.yaniltması gereken kisi Garp![]()
Akainu Garp'ın yanında adamın dibidir mi?Vallahi benim için lamı cimi olmayan bir durum.
---WBnin her zaman duyduğu bir söylentiyi Garp'ın duymama ihtimali olamaz.
---Denizciler sürekli söylenti peşinde koşarken her zaman duyulan bir söylentiyi Garp duymamış olamaz.
---Garp kendine özgü istihbarat ağına sahipken bu söylentiyi duymamış olamaz.
Söylenti ne, Kutsal Ejderler bir ada seçip katliam yapıyor, insan avlıyorlar, söylenti bu.
Garp'ın hiç duymaması saçmalık,
Duyduysa Gorusei'ye Kong'a ve sair bu söylentinin aslı var mı yok mu diye sormaması ağır saçmalıktır.
2 Hafta sonra Garp çıkıp bilmiyordum derse yazar ağır sıçar.
Hele hele bu bölüm özelinde tartıştığımız gibi gizlemek için hiçbir denizci öldürülmediyse fena sıçar Oda.
+1
WB her zaman duyardım diyor, Garp kulak tıkacıyla gezse o rütbeyle, o istihbaratla duymama ihtimali yok, kulaksız olması lazım, çocukken menenjit geçirip duyma yetimi kaybettim demesi lazım, başka türlü açıklayamaz.
Akainu Garp'ın yanında adamın kralıdır.
Düşünmez, söyleneni yapar dediğiniz adam Gorusei'nin karşısına çıkıp hesap soruyor, Dof CP0'ı parmağında oynatıyor, çapsız Gorusei ses edemezken Akainu dimdik duruyor.
Akainu genelin yararını düşünür, Ohara'da 1 tane terörist kaçsa dünyaya mal olabileceğini öngörür, harekete geçer. Romantik olmaya gerek yok, Suriyeli göçmenler bizim ülkeye doldurulduğunda içeri sızan İşidli militanlar ülkenin her yerinde patlama yapıp milleti katlettiler. Kimse sınırdan içeri alınmasa ülkemizde patlama falan olmayacaktı.
Akainunun savaşta denizci erlerini öldürmesi de genelin yararın için önemlidir. Savaştan kaçmak bizim Askerlik Kanununda da her ülkede olduğu gibi suçtur, o zaman herkes savaştan kaçar, disiplin bozulur, disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır.
Garp ne yapıyor, korsan olduğunu bile bile EL sonrası torununa yol veriyor, amirin emrini dinlemeyip disiplinsizlik yapıyor, öğrencisi olan Aokiji de kendisi gibi aykırı davranıyor.
Olaya denizcilik olarak bakıp yorumlarsak bir denizci olarak Garp başarısızlık örneğidir ve kötü bir örnektir. Liyakatsizliği ve adam kayırmacılığı/torpili, disiplinsizliği teşvik eder. İyi bir asker/denizci kesinlikle değil bu adam.
Lutfu ve tayfasi bugun gittigi adalarda istemeden de olsa insanlari kurtariyor cunku denizcilerin tiranlik yaptigi adalarda eyleme geciyor. Mesela Luffy, Zoro veya Nami’yi tayfaya katmak isterken aslinda bu ikisinin denizcilerin zorbaligina ugradigini bilmiyordu. Hikayelerini ogrenince o adayi ve insanlarini refaha eristirdiler. Buradan korsanin iyi ya da kotu oldugunu degil gittigi adalarda yaptiklari tum eylemlerin denizcilerin kotuluklerini ortaya cikarmasi ile alakali. Luffy’in belki de denizcilere direkt saldirdigi tek eylem Robin’i kurtardiklari Enies Lobby olayidir.Soykırımı yapanları destekleyen donanma Rocks korsanları bunu durduracaksa o zaman bütün meşrutiyeti Rocks korsanlarına verelim vergileri o toplasın ülkelerden her bir tayfa üyesine adalet yazılı kıyafet verelim giysinler